Лечебни методи

Високо кръвно налягане Ниско кръвно налягане Артериосклероза Рак Жълтеница Средство за усилване Пясък в бъбреците Гърлобол Окапване на косата

Високо кръвно налягане

1.Всяка вечер да си измива краката с топла вода, за да подобри кръвообращението си. 2.Болният да употребява малко храни и малко вода. На ден да употребява 300 - 400 г вода. Хубаво е водата да бъде дестилирана. Тя спомага за спадане на кръвното налягане. Болният трябва да приема по-малко течности и по-малко течни храни. 3.Вегетарианство 4.Да се избягват кисели, лютиви и солени храни. Храната да бъде слабо солена. 5.Да употребява следната храна: сурови настъргани моркови с малко лимон и дървено масло; варено цвекло с дървено масло и лимон; прясна коприва, само попарена с вода, пак с дървено масло и лимон; варено жито вместо хляб. Хляб няма да яде , докато трае този режим. Този режим помага при много високо кръвно налягане. 6.За известно време суровоядство.

Ниско кръвно налягане

1.Засилване на храната . Да се употребяват масло, яйца, повече гореща вода и супи, разбира се силни. 2.Коприва.

Артериосклероза

1.Болният да употребява чесън: няколко скилидки да се счукат, да се смесят с дървено масло и да се вземат вътрешно. може да се употребява и чеснова есенция. 2.Всяка вечер да си измива краката с топла вода, за да подобри кръвообращението си. 3.Да не употребява спиртни питиета. 4.Спокойствие, никакви тревоги. 5.За известно време суровоядство.

Рак

Тази болест се явява при дисхармония между главния мозък и симпатичната нервна система. Тогава никои клетки на тялото се индивидуализират и започват да се размножават по свой начин, а не според нуждите и целите на организма. Така се появяват т.нар. ракови образувания. За болестта трябва да се употребят следните средства: 1.Слънчеви бани 2.Виолетовия цвят действа лечебно при рака. Ето защо човек трябва да има виолетови предмети в стаята си. може да носи виолетов шал, виолетови кърпи и други виолетови предмети. Може да има виолетови украшения, виолетови завеси в стаята си. 3.Всеки ден мислено да облива тялото си с душ от виолетова светлина. 4.Всеки ден да употребява суров лук. Който го яде, не го хваща рак, а ако е заболял , излекува се. 5.Възстановяване хармонията между главния мозък и симпатичната нервна система. Главният начин за отстраняване дисхармонията между ума и сърцето или между главния мозък и симпатичната нервна система е Любовта към Бога, Любов към всички, вяра,надежда, прави мисли, чувства и постъпки. В болния трябва да стане пълен вътрешен преврат, да стане друг човек, да тръгне по друго направление, да тръгне към Бога. Тогава може да се излекува.

Жълтеница

1.Да се ядат лимони с корите - по няколко лимона на ден без захар. 2.Избягване на мазнини

Средство за усилване

1.Смесват се 200 г прясно краве масло и 200 г мед. Всяка сутрин се взема по една супена лъжица от тази смес. за бъде материалът винаги пресен, може дозата да се вземе четири пъти, т.е. да се забърква по 50 г масло и 50 г мед. И като свършат , това ще се повтори още три пъти. Това се прави през май и септември. 2.Да се вари овес и да се пие отварата. овесената вода усилва. После, да се употребяват марули, сурови зеленчуци.

Пясък в бъбреците

Вземат се шестдесет върбови листа и когато заври един литър вода, тогава се пускат, за да поврат 10-15 мин. От тази отвара болният ще употребява сутрин, на обед и вечер по една чаена чаша или само сутрин и вечер.Тази вода помага за изхвърляне на пясъка от жлъчката и бъбреците. На всеки два дни да се вари нова вода.Болният, като изпие пет литра върбова отвара, ще направи почивка 15-20 дни и след това пак може да приема дозата. Болният да не яде спанак; зависи какъв състав има бъбречният пясък. Всеки ден д прави дихателни упражнения. Да употребява плодове и да пие топла вода.

Гърлобол

При гърлобол се употребява млечен компрес, който се приготвя така: сварява се литър мляко и щом се свали от огъня, веднага в него се изцежда един лимон и докато още е горещо, пресеченото мляко се прецежда през марля и с гъстата маса се налага болното място. Върху марлята се поставя гутаперча, а върху нея - вълнен плат, завит няколко пъти, и всичко това се бинтова,за да може топлината на пресеченото мляко да се запази. Млечният компрес се поставя вечер, за да престои 12 часа; това се прави няколко пъти.

Окапване на косата

1.Четири пъти на ден си мокрете косата с хладка вода 2.Втривайте в косата отвара от корени от репеи. 3.За да се засили косата , хубаво е да пиете цяла година отвара от корените на коприва. Даже по този начин бялата коса може да възвърна цвета си. 4.Засилва се косата , когато при хубаво време се ходи гологлав, за да действат благотворно въздухът и слънцето.
  • Причини за болестите
  • Лечебни методи
  • Упражнения за очите
  • Работа с цветовете
  • Укрепване на нервната система
  • Пинеална жлеза
  • Клетките. Упражнение за подмладяване
  • Значение на Слънцето. Лечение със слънчевите лъчи