A betegségek okai

Két ok eredményezhet betegséget és szenvedést: az egyik fizikai - a helytelen táplálkozás és légzés; a másik lelki - a helytelen gondolkodás és érzés.

Sok betegség az érzések zavarának tulajdonítható, mások az elme zavarának. Az elme zavarából következő betegségek az izomzatot és a tüdőt érintik. Ha a zavar inkább érzelmi jellegű, a betegségek a szívet, a májat, a légzőrendszert és a véredényeket érintik.

Az ember gondolatai behatolnak a központi idegrendszer molekulaközi terébe, érzései pedig a szimpatikus idegrendszer molekulaközi terébe. Ha valaki nem ad lehetőséget a gondolatának a megvalósulásra, robbanást idéz elő a központi idegrendszerben. Ha pedig az érzését nyomja el, robbanást idéz elő a szimpatikus idegrendszerben.

A diszharmonikus gondolatok feldúlják a központi idegrendszert, a diszharmonikus érzések a szimpatikus idegrendszert, a diszharmonikus tettek pedig az izomzatot és a csontozatot. Minden betegség akkor keletkezik az emberben, amikor két ellentétes gondolat, két ellentétes érzés, két ellentétes akarati hatás találkozik.

A világ minden betegsége, a reuma, az isiász, a fejfájás stb., az érzések elnyomásának következménye. Adjunk utat a Szeretetnek. Ne nyomjuk el, ne állítsuk meg.

Az érzések elnyomása minden esetben bizonyos anomáliához vezet a szív működésében, aminek következtében megváltozik a pulzus.

Nincs erősebb méreg a negatív gondolatoknál, érzéseknél és állapotnál. A félelem, a gyűlölet, a kétség, a gyanú mind ilyen mérgek. Üledékek, melyek lerakódnak a vérben, és megmérgezik azt.

A negatív gondolatok, mint a kétség vagy a kishitűség káros hatással vannak az egész emberi szervezetre - az agyra, a tüdőre, a májra, a szívre, az általános életerőre, aminek következtében az idegrendszer teljesen kimerül és legyengül.

Ilyenkor szeretetre van szükség az elme és a szív kiegyensúlyozására. Az Isteni Gondolat is elengedhetetlen. Állapotok, melyek azt mutatják, hogy nincs harmónia az elme és a szív között: rosszkedv, ingerültség, levertség, félelem, nyugtalanság, aggodalom, elégedetlenség, gyűlölet stb. Ilyenkor károsul a légzés, a vérkeringés, az emésztés és a májműködés.

Ha az ember sokat aggódik, az aggodalom megrázkódtatást idéz elő, először a gyomorban, majd tovább kerül a tüdőbe, onnan az agyba, az agyból pedig a szemidegre. Ha a szemideg meggyengül, az ember fokozatosan elveszi látását.

Az emésztés nem csupán szervi, hanem pszichikai folyamat is. Megfigyelték, hogy a pozitív gondolatok és érzések kedvező hatással vannak az emésztőrendszerre, a rosszak pedig ártalmasak számára. A falánkság és az élvezetek túlzott vágya gyomorrontást okoznak. Ha a gyomor nem működik rendesen, a központi idegrendszer is feldúlt lesz.

A természetben jelen lévő energia két fő forrásból ered: a Nap és a Föld középpontjából. A kettő közül a Nap középpontjából eredő a meghatározó. Ha a napenergiát elsősorban a fej fogadja magába, az agy rendkívül aktív lesz. Ha ezt az energiát főleg a gyomor nyeli el, a gyomor lesz aktív. Ebben az esetben a fej demagnetizálódik, elgyengül, és fejfájás jelentkezik. Ezért a gyomorban lévő felesleges energiát valami módon el kell juttatni az agyhoz. Az energia testrészek közötti egyenletes elosztásához feltétlenül szükség van okkult tornagyakorlatokra.

Minden fájdalom a test valamely pontján felhalmozódott felesleges energia következménye. Ez a felhalmozott energia bizonyos feszültséget idéz elő az idegrendszerben. A fájdalom megszűnéséhez ezt az energiát fel kell hígítani. Ezt torna- és légzőgyakorlatokkal érhetjük el. Amint az energia felhígul, a vér helyesen kezd keringeni az egész szervezetben, és a beteg állapota javul.

Ha nehezen alszunk el, ez azért van, mert felesleges energia halmozódott fel az agyunkban. Hogy megszabaduljuk tőle, gyakorlatokat kell végeznünk, melyek segítségével más testrészekbe irányíthatjuk. Koncentráljunk 5 percen keresztül az orrunk hegyére, vagy mossuk meg a lábunkat meleg vízzel, amivel elérhetjük, hogy a vér egy része leszálljon oda.

A betegségek egyik oka, hogy bizonyos helyeken a szükségesnél több energia halmozódik fel. A fejfájás például a fejben lévő felesleges idegi energia következménye; a gyomorrontás a gyomor valamely pontján lévő felesleges energiáé.

Minden rossz szó káros hatással van a májra. A máj zavara pedig zavart idéz elő az idegrendszerben, valamint az emésztésben is. Ha egészségesek akarunk lenni, jó és pozitív szavakat használjunk.

Megfigyelték, hogy a Hold dagadási és fogyási fázisai egyes embereket különösen érzékenyen érintenek: amikor a Hold dagad, nyugtalanok, nem tudnak aludni. Amint a Hold fogyni kezd, megnyugszanak. A nyugtalanság a bennük jelenlévő felesleges energia következménye, mely az agyra, a tüdőre vagy a gyomorra van hatással.

Az embert egyvalami óvhatja meg a mikróbáktól: a tiszta vér. Ha az ember vére tökéletesen tiszta, nincs benne semmiféle szerves lerakódás, ellenáll minden mikróbának. Ha be is kerülnek a vérébe, ilyen körülmények között nem képesek szaporodni.

Mi a betegségek oka? A szennyezett levegő, a szennyezett víz és a rossz táplálkozás. Aki egészséges akar lenni, annak tiszta levegőt kell lélegeznie, tiszta vizet innia, tiszta, könnyen emészthető élelmet fogyasztania, és soha nem szabad túlennie magát.

Ha az ember dühös, ingerült, feszült, az epéje nem működik megfelelően, s ennek következtében különféle zavarok jelentkeznek a szervezetében. Hogy átalakítsa az érzéseit, s hogy megfelelően asszimilálja az epe folyadékát, olyan ételeket kell fogyasztania, amelyek kedvező hatással vannak rá - elsősorban gyümölcsöket.

Ha az ember szellemi tevékenysége fokozódik, a fizikai csökken. Ez az oka, hogy napjainkban a legtöbb ember rendkívül ideges. Hogy elkerüljük az idegrendszer túlterhelését, a szellemi erők egy részét át kell irányítani a szívhez.

Az ember máig nem tanult meg rendesen járni. Járás közben az egész teste rázkódik, aminek következtében az gerincoszlopot megrázkódtatás éri. Ez a megrázkódtatás elér az agyhoz, onnan pedig a teljes idegrendszerhez. S ezek után az emberek még csodálkoznak, hogy idegesek.

A víz hiánya a szervezetben idegessé és szárazzá teszi az embert. Ingerült lesz, türelmetlen, sértődésre és veszekedésre kész.

Milyen betegség a rák, és mi okozza? A rák oka az érzések ellentmondásosságában rejlik.

A rák előidézője gyakran a kapzsiság és a gazdagság utáni vágy. Valamely szerv sejtjei önállósítják magukat, függetlenné válnak, és nem hallgatnak a gazdájukra.

Ha a gondolatainkba nyugtalan és helytelen érzések furakodnak be, látásunk gyengül. Ezek az érzések merevvé teszik/megmerevítik az idegeket, melyek így elvesztik rugalmasságukat.

A szem gyengülésének két oka lehet: az aggodalom és a helytelen gondolatok.

Mindenfajta gyomorfekély oka a hazugságban rejlik. A hazugság megváltoztatja a vér és a szövetek kémiai összetételét. Ha az ember hazudik, félni kezd, a félelem hatására pedig összeszűkülnek a véredények és a szövetek.

A megfázás oka a gyenge légzés. Aki náthás lesz, annak tudnia kell, hogy a légzésében van valami rendellenes - ha a légzés nem szabályos, az ember nem jut elég levegőhöz.

A végtagok hidegsége a nem elég tiszta vér következménye. A nem tiszta vér elektromosságot idéz elő a szervezetben, a tiszta mágnesességet. Az elektromosság hideget termel, a mágnesesség pedig meleget.