Gyakorlatok az emberi test energiáinak harmonizálására


***
Nyújtsuk ki oldalt mindkét karunkat. Maradjunk ebben a helyzetben mozdulatlanul 5 percig, közben a karjainkra koncentrálva.
Utána nyújtsuk ki oldalt a bal karunkat, a jobbat pedig húzzuk végig a balon, az ujjaktól kezdve a vállon át, az áll alatt elhaladva, nyújtsuk ki oldalt, hozzuk előre és eresszük le. Ugyanezt a körkörös mozgást végezzük el a jobb kar körül is. Ezúttal jobb karunkat nyújtjuk oldalra, s a balt húzzuk végig rajta. Végezzük el néhányszor ezt a gyakorlatot felváltva jobb és bal karral, először gyorsan, aztán egyre lassabban.
Ez a gyakorlat elengedhetetlen a test energiáinak helyes polarizálásához.


***
Nyújtsuk előre bal karunkat. Lassan húzzuk végig rajta jobb kezünket a válltól kezdve az ujjakig, aztán vissza, az ujjaktól a vállig. Nyújtsuk előre jobb karunkat. Lassan húzzuk végig rajta bal kezünket a válltól kezdve az ujjakig, aztán vissza.
Végezzük el a gyakorlatot néhányszor a bal, néhányszor a jobb kezünkkel.


***
Nyújtsuk ki oldalt jobb karunkat. Mozgassuk a csuklónkat fel-le, először lassan, aztán egyre gyorsabban, majd megint lassabban. Eresszük le a karunkat. Ugyanezt végezzük el bal kézzel, majd mindkét kézzel egyszerre.
Pihenő
Nyújtsuk előre párhuzamosan mindkét karunkat. Lassan tárjuk őket oldalra, közben verdeső mozgást végezve a csuklónkkal. Ismét vigyük előre a karjainkat, szintén verdesve. Végezzük el néhányszor ezt a gyakorlatot. Emeljük fel lassan oldalt a karjainkat a fejünk fölé, majd lassan eresszük le (hétszer). Nyújtsuk előre párhuzamosan mindkét karunkat, emeljük a fejünk fölé, majd a fejünk két oldala mentén eresszük le (egyszer). Az első mozgást végezzük el négyszer. Karok párhuzamosan előre, verdesés a csuklóval, fokozatos gyorsítás és lassítás.
Karjainkat nyújtsuk oldalra, majd eresszük le.
Ha rossz hangulatban vagyunk, mozgassuk meg a karjainkat. Ezzel a gyakorlattal mágneses erőt vonzunk, mely segít állapotunk javításában.


***
Gyakorlat levertség, nyomott hangulat, a gondolatok és érzések egyensúlyának megbomlása esetére.
Fordítsuk szembe két tenyerünket úgy, hogy az ujjhegyek összeérjenek. Bal kezünket húzzuk végig jobb tenyerünkön a csuklóig, majd nyújtsuk ki új, hogy derékszögbe kerüljön a jobb kézzel, anélkül, hogy megtörnénk a mozdulatot. Jobb kezünket helyezzük a balra (így mindkettő vízszintes helyzetbe kerül). Most húzzuk végig jobb kezünket a balon a középső ujj végéig. Végül helyezzük mindkét kezünket a kiinduló helyzetbe, tenyérrel egymás felé. Ugyanezt a gyakorlatot végezzük el jobb kézzel is.