Légzőgyakorlatok- Belégzés 16-ig számolva
Levegő benntartása 16-ig
Kilégzés 32-ig
Végezzük ezt háromszor egy nap - reggel, délben és este.
Végezzük 2-3 hónapig, s közben ne változtassunk a számokon.

- Lassú, mély belégzés
levegő benntartása a lehető legtovább
kilégzés a lehető leglassabban.
Fokozatosan növeljük a levegő benntartásának idejét - egy perc, aztán másfél, majd kettő, stb. E gyakorlat a levegő benntartásának képességét fejleszti.

- Belégzés 10 másodpercig
benntartás 10 mp-ig
kilégzés 10 mp-ig
Közben elménknek fennkölt dolgokra kell koncentrálnia.
Végezzük reggel, délben és este 10-10 percig.

- Belégzés a bal orrlyukon át 4-ig számolva
benntartás 16-ig
Kilégzés a jobb orrlyukon 8-ig
Ugyanez jobb orrlyukon át való be-, és balon át való kilégzéssel is.
Végezzük reggel, délben és este 10-10-szer.

- Belégzés a bal orrlyukon át 7-ig számolva
benntartás 10-ig
Kilégzés a jobb orrlyukon 9-ig.
Végezzük reggel és este 6-6-szor.
A reggeli gyakorlatnál belégzés a bal orrlyukon, az estinél a jobbon.

- Belégzés a bal orrlyukon, kilégzés a jobbon 5-ször.
Utána fordítva, belégzés a jobb orrlyukon, kilégzés a jobbon 5-ször.

-Belégzés 8-ig számolva
benn tartás 10-ig
kilégzés 12-ig
Minden nap növeljük a belégzés hosszát 1-gyel, a benntartásét és a kilégzését 2-vel. Ezt a gyakorlatot reggel, délben és este végezzük.

- belégzés, benntartás, kilégzés
- 6-ig számolva háromszor, utána
belégzés, benntartás, kilégzés -
10-ig számolva háromszorLégzőgyakorlatok formulával

Belégzés a bal orrlukon, közben gondolatban ezt mondjuk:
"Csak Isten Szeretete az igazi Szeretet!"
Egy ideig benntartjuk a levegőt, aztán kilégzés a jobb orrlyukon, közben gondolatban ugyanazt a formulát mondjuk.
Ez a gyakorlatot tíz-tíz alkalommal végezzük reggel, délben és este.

Belégzés a jobb orrlyukon, közben gondolatban e szavakat mondjuk: "Szenteltessék meg bennem Isten Neve!".
Benntartás közben e szavakat:
"Jöjjön el bennem Isten Országa és az Isteni Igazság!"
Kilégzéskor: "Legyen meg az Isten Akarata!"

Ezt a gyakorlatot öt percig végezzük, álló helyzetben.
A be- és kilégzés lassú és hosszú.
A levegőt a lehető legtovább benntartjuk, fokozatosan egyre hosszabb ideig.
Belégzéskor: "Köszönöm, Uram, hogy magamhoz vehetem a tiszta levegőt, melyet Életeddel töltöttél meg!".
Benntartáskor: "Örömmel tölt el, hogy Jelenlétedre gondolhatok."
Kilégzéskor: "Hogy Igédet hirdethetem."

Belégzéskor: "Uram, köszönöm, hogy a levegővel együtt Szeretetedet is magamhoz vehetem.".
Benntartáskor: "Uram, Szereteted fénnyel tölt el, s elmét, szívet, lelket és szellemet hoz a testembe".
Kilégzéskor: "Életem a Te Szereteted megnyilvánulása. Szétküldöm a világba Szereteted fényét."

Belégzéskor: "Erő, élet, egészség" - háromszor.
Benntartáskor: "Erő, élet, egészség" - háromszor.
Kilégzéskor: "Erő, élet, egészség" - háromszor.Testgyakorlatok légzéssel

1. Mély belégzés, közben a karokat lassan a fej fölé emeljük - függőlegesen és párhuzamosan. Ebben a helyzetben benntartjuk a levegőt. Kilégzéskor oldalt leengedjük a karokat.

2. Belégzéskor karjainkat a mellkasunk előtt tartjuk. Utána lassan, vízszintesen oldalra nyújtjuk őket, amíg hátra nem feszülnek. Ebben a helyzetben benntartjuk a levegőt. Kilégzéskor a kezek visszatérnek a mellkas elé, majd leengedjük őket.

3. Belégzéskor oldalt felemeljük a karjainkat vízszintes helyzetig, tenyérrel lefelé. Kilégzéskor lassan leeresztjük őket, amíg a combunkhoz nem érnek, és 20-ig számolunk. Be- és kilégzéskor gondolatban koncentrálunk.

4. Kiinduló helyzet: kezek leengedve, a test egyenes. Mély belégzés, közben a karjainkat lassan felemeljük oldalt, egészen a fej fölé, ahol összetesszük a két tenyerünket. Utána a levegőt benntartva megint csak lassan oldalt leengedjük a karokat vízszintes helyzetig, tenyérrel lefelé. Lassú kilégzés, közben a karokat a mellkasukhoz közelítjük, s tenyérrel befelé ráhelyezzük. Utána még folytatjuk a kilégzést, s közben leengedjük a karokat.
Ezt a gyakorlatot 3-szor, 6-szor, 9-szer vagy 12-szer végezzük.

5. A karokat párhuzamosan, összehúzott ujjakkal előre és felfelé emeljük a mellkas szintjéig. Utána oldalra nyújtjuk őket vízszintes helyzetig. E mozdulatok közben mélyen belégzést végzünk. Amikor a karok elérik a vízszintes helyzetet, benntartjuk a levegőt. Utána lassan leeresztjük a karokat, s közben kilégzünk.
Ezt a gyakorlatot 3-szor, 6-szor, 9-szer vagy 12-szer végezzük.

6. Kiinduló helyzet: kezek a mellkas előtt tenyérrel lefelé, az ujjhegyek egymással szemben. Mély belégzés, közben a karokat lassan oldalra nyújtjuk, utána lassú kilégzés, mialatt a karok visszatérnek a kiinduló helyzetbe. Ezt háromszor megismételjük. Végül lassan leeresztjük a karjainkat.

7. Belégzéskor felemeljük a karjainkat, s szétnyitott ujjakkal, tenyérrel lefelé a vállunkra tesszük. Ebben a helyzetben benntartjuk a levegőt. Kilégzéskor oldalra nyújtjuk, majd leeresztjük a karjainkat.

8. Jobb lábbal hátra lépünk, közben a karjainkat előre nyújtjuk és felemeljük, kezünket úgy tartva, mintha vizet mernénk velük. Amikor a fej fölé érnek, a két tenyér előre fordul. A karok felemelése közben testünk kissé előre hajlik, és mélyen belégzünk. Amikor a karok a fej fölött vannak, a test, velük együtt, kissé hátra hajlik, és egy ideig benntartjuk a levegőt. Utána kilégzéskor a karok félkört írnak le hátra és lefelé. Ezzel egyidőben a test kiegyenesedik.
Ezt a gyakorlatot 3-szor, 6-szor, 9-szer vagy 12-szer végezzük.

9. Belégzéskor a karokat oldalra nyújtjuk, vízszintes helyzetbe. Utána oldalt felemelkednek, s a fej fölött összeérve háromszöget alkotnak. Ebben a helyzetben benntartjuk a levegőt, s gondolatainkat Istenhez emeljük. Utána lassú kilégzéssel oldalra nyújtjuk a karjainkat, majd vízszintes helyzetből leeresztjük.

10. Kiinduló helyzet: karjainkat oldalra nyújtjuk, vízszintes helyzetbe, tenyérrel felfelé. Lassú belégzés, miközben az ujjakat összehúzzuk, úgy, hogy a hüvelykujj a mutató- és középső ujjhoz érjen. Ameddig csak tudjuk, benntartjuk a levegőt. Ez alatt a kezeinket, még mindig összehúzott ujjakkal, a mellkasunk elé húzzuk. A kilégzés szakaszában a karokat fokozatosan oldalra nyújtjuk, vízszintes helyzetbe. Amikor már teljesen kinyújtottuk, az ujjak lassan kiegyenesednek. A légzés mindhárom szakaszában Isten Szeretetére gondolunk.
Ezt a gyakorlatot 3-szor, 6-szor, 9-szer vagy 12-szer végezzük.

11. Idegesség, düh esetén végezzük a következő gyakorlatot: jobb hüvelyujjunkkal fogjuk be a jobb orrlyukunkat, a balon lélegezzünk be, s közben magunkban számoljunk el 7-ig. Tartsuk benn a levegőt, s közben számoljunk 10-ig. Utána fogjuk be bal orrlyukunkat, s a jobbon lassan, ütemesen engedjük ki a levegőt, miközben 9-ig számolunk. Ez a gyakorlat segít szabályozni a felajzott idegeket, megnyugtatni az agyat és megerősíteni az emlékezetet. Különösen fontos, ha valamilyen tantárgyat tanulunk. Reggel és délelőtt bal orrlyukunkon vesszük a levegőt, s a jobbon engedjük ki. Este a jobb orrlyukunkon vesszük a levegőt, s a balon engedjük ki. Ezt a gyakorlatot naponta 21-szer végezzük, azaz reggel, délelőtt és este 7-7 alkalommal.

12. Belégzéskor a karokat párhuzamosan a magasba emeljük. Utána oldalt, vízszintes helyzetig leengedjük, s közben visszatartjuk a levegőt. Kilégzéskor leeresztjük a karokat.