Táplálkozás


A Természet az élelem számtalan formáját teremtette meg, s mindenkinek azzal kell táplálkoznia, ami a szervezete számára megfelel. Minden embernek, népnek és közösségnek meg kell találnia azt az élelmet, amely a legjobb eredményekhez vezet.

Napjainkban a tudósok a húst tápláló, de káros élelemként emlegetik. Többféle méreganyagot tartalmaz, s az embert durvává és kegyetlenné teszi. A növényevő állatok magasabb szintű tudatot értek el, mint a ragadozók. Amikor levágják őket, sajátos félelmet éreznek, mely bizonyos toxinokat termel a szervezetükben.

Az étkezés az energiák egyik állapotból a másikba való átalakításának tudománya.

Az étkezés a nyers energia szellemivé alakítása. Miután jóllaktunk, kezdjünk énekelni. Így a szellemi energiát lelkivé változtathatjuk.

Ami az imádságot illeti, az a szellemi energiák átalakításának törvénye.

A túlevés a tanítvány számára szigorúan tilos. Akkor kell abbahagynia az evést, amikor a legkellemesebbnek érzi. Az egészséges ember mértékkel és étvággyal eszik, s a gyomra mindig tökéletesen működik.

A rágásnak nyugodtnak és energikusnak kell lennie, kásává kell őrölnie az ételt, mely aztán tovább kerül a gyomorba.

Amikor rágunk, az éltető energia a nyelven át az idegrendszerbe kerül, s ott raktározódik. Minél tovább rágjuk az ételt, annál több energiát viszünk az idegrendszerünkbe.

A nyelven keresztül az energia eljut az agyhoz, onnan pedig a szívhez.