Η Προσευχή"Να προσεύχεσαι, σημαίνει να στρέφεις το νου, την καρδιά, την ψυχή και το πνεύμα σου προς εκείνην την πηγή της Ζωής, από την Οποία έχεις βγει."
Διδάσκαλος


Η προσευχή είναι μια σπουδαία κατάσταση της ψυχής, μέσω της οποίας ο άνθρωπος έρχεται σε συνειδητή, νοητική επαφή με τα όντα, τα οποία έχουν τελειώσει την δική τους ανάπτυξη.
Η αληθινή προσευχή ξυπνάει το υποσυνείδητο και το υπερσυνείδητο του ανθρώπου, δηλαδή το Θείο μέσα του.
Η προσευχή είναι απαραίτητη για την ψυχή. Είναι το πρώτο σημάδι, ότι ο άνθρωπος έχει μπει στον Θείο δρόμο. Γι' αυτό πάντα, όταν σας έρθει η διάθεση για προσευχή, πρέπει να προσεύχεστε. Εάν το αναβάλετε, είναι πιθανόν πλέον το Πνεύμα να μην έρθει.
Η προσευχή είναι η πιο δυνατή πράξη στην ανθρώπινη ζωή.
Αυτή συγκεντρώνει την ανθρώπινη σκέψη, τα ανθρώπινα συναισθήματα και την ανθρώπινη βούληση σε ένα. Με την προσευχή και το τραγούδι τρέφεται η ψυχή του ανθρώπου.
Η προσευχή αποτελεί μια μεγάλη αναγνώριση και σεβασμό, τη μεγάλη αγάπη, που πρέπει να έχετε προς εκείνη την πρωταρχική αιτία, η οποία μας έδωσε τη ζωή. Είναι η μέθοδος μέσω της οποίας ο άνθρωπος συνδέεται με την φύση.
Οι προσευχές των ανθρώπων είναι απαραίτητες για την κάθοδο όλων των ενεργειών από τον αόρατο κόσμο, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Η προσευχή αποτελεί την πνευματική μέθοδο για την επίτευξη των ανθρώπινων επιθυμιών. Κάθε προσευχή είναι δημιουργική πράξη, αυτή δημιουργεί τις συνθήκες για την ανάπτυξη της ψυχής.
Η προσευχή είναι τόνωση της καρδιάς. Να προσεύχεται ο άνθρωπος, σημαίνει να θρέφει την καρδιά του. Κάθε προσευχή μπορεί να δρα μόνο εάν συνοδεύεται από Αγάπη, γιατί δεν μπορεί να εκφωνήσει προσευχή ο άνθρωπος, εάν το Πνεύμα δεν έχει γεμίσει την καρδιά του, γιατί το Θείο Πνεύμα είναι αυτό, το οποίο την εκφωνεί.
Η προσευχή είναι στροφή της καρδιάς προς τον Θεό και συγκέντρωση του νου, για να μπορούμε να δεχτούμε τις συγκεκριμένες Θείες ροές. Αυτές πρέπει να περνάνε από την καρδιά σου, να τις αισθάνεσαι και τότε θα μπορείς να προσεύχεσαι. Γι αυτό η καρδιά πρέπει να είναι ζεστή και ανοιχτή, για να περνάνε αυτά τα Θεία ρεύματα και να συγχρονίζονται οι ανάγκες σου πάνω και κάτω.
Οι Άγγελοι οι οποίοι είναι σε επαφή με σένα, θα σου δείξουν από τι έχεις ουσιαστική ανάγκη.
Όποιος προσεύχεται από την καρδιά του, αυτός οπωσδήποτε θα λάβει απάντηση. Όμως μην εύχεστε αυτή να είναι πάντα θετική. Πολλές φορές οι επιθυμίες σας δεν ταυτίζονται με την Θεία σας πορεία. Προσευχόμενοι, εσείς θα καταλάβετε εάν είστε μέσα Του η εκτός Του.
Πως να προσεύχεστε;
Θα προσεύχεστε όρθιοι, με ανοιχτά μάτια, με ανοιχτά χέρια, κοιτώντας ευθεία, σε κατεύθυνση, παράλληλη με το μέτωπο, στην Ανατολή.
Πρώτα θα προσεύχεστε για το απαραίτητο, χωρίς το οποίον στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορείτε. Θα θέτετε μόνο μία επιθυμία. Θα προσεύχεστε αργά, με καθαρά διατυπωμένες λέξεις και με πνευματική ανάταση.
Μην χρησιμοποιείτε μεγάλες προσευχές. Αυτές δεν είναι αγαπητές στον κύριο. Μην διαβάζετε συνεχώς την ίδια και την ίδια προσευχή. / Επιτρέπεται η εξαίρεση μόνο για τις προσευχές, που έχουν δοθεί από τον Διδάσκαλο για κάθε μέρα./
Να θυμάστε ότι, το να προσευχηθείς σημαίνει να απελευθερωθείς απ όλες τις αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα και έτσι καθαρός να εμφανιστείς μπροστά στον Θεό.