Η διατροφή του σιταριού

Γίνεται κατά τον μήνα Φεβρουάριο, 2-3 μέρες μετά την πανσέληνο. (Μπορεί να αρχίσει και στο τέλος του Ιανουαρίου αν υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες, που συνδέονται με την φάση της σελήνης). Σε αυτή την περίοδο του έτους η φύση ακόμα «κοιμάται» και η πράνα είναι σε πιο περιορισμένη ποσότητα από ότι από τις 22 Μαρτίου έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Μέσω της δίαιτας με το στάρι εσείς μπορείτε να καθαριστείτε πνευματικά και σωματικά, να προετοιμαστείτε για την πλήρη της λήψη και χρήση. Καλύτερα είναι, όταν έχετε δυνατότητα, να αρχίσετε την Τετάρτη για να μπορεί η επαναφορά στην κανονική διατροφή μετά τη δίαιτα (νηστεία) να αρχίσει την Παρασκευή.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χωρίστε ένα κιλό σιτάρι σε δέκα ίσα τμήματα. Κρατήστε για κάθε μέρα 100 γραμμάρια στάρι (αυτό περιέχει όλα τα στοιχεία, που είναι απαραίτητα για την συντήρηση της ζωής), τρία μήλα (για την καρδιά) 9 καρύδια (για τον εγκέφαλο), 6-8 ποτήρια βρασμένο νερό (από πηγή, αλλά όχι ανθρακούχο).

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΙΤΑΡΙΟΥ
Το απόγευμα πριν να αρχίσετε την δίαιτα με το στάρι, πλύνετε πολύ καλά 100 γραμμάρια στάρι. Βάλτε το καλύτερα σε ένα δοχείο που διατηρεί την θερμότητα (θέρμος). Ρίξτε 1,5 έως 2,5 ποτήρια βραστό νερό (0,4 – 0,6 λίτρα) και κλείστε το θερμός καλά. Την πρώτη μέρα, το πρωί, πείτε την προσευχή (1 φορά): «Κύριε, δέξου με στο θεραπευτήριο της φύσης για 10 ημέρες». Μετά προσεκτικά χύστε από το θερμός μόνο το νερό του σιταριού και πιείτε το νηστικοί (μπορείτε να προσθέσετε μέλι και λεμόνι για καλύτερη γεύση). Χωρίστε το σιτάρι σε 3 ίσα μέρη (για το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ). Όταν το τρώτε μπορείτε να προσθέσετε μέλι. Κατά τη διάρκεια της δίαιτας με το στάρι θα πίνετε μόνο βρασμένο νερό, στο οποίο μπορείτε να βάλετε μόνο λεμόνι και μέλι. Καλά είναι να μην διαλύετε το μέλι στο νερό, αλλά να το τρώτε με κουτάλι, που θα το βάζετε στο άνω μέρος του ουρανίσκου. Όταν πίνετε το νερό, το μέλι θα διαλύεται και θα αφομοιώνεται καλύτερα. Με αυτό τον τρόπο διατροφής εσείς θα συντηρείτε τα εγκεφαλικά σας κέντρα με θρεπτικές ουσίες, που έχουν αφομοιωθεί από το στόμα, και όχι από το στομάχι. Το στάρι θα το τρώτε, όμως θα το μασάτε αργά τουλάχιστον 99 φορές πριν το καταπιείτε. Πριν να φάτε το μήλο, κράτησε το στο χέρι σας, κοιτάξτε το, ενωθείτε με την αύρα του, χαρείτε το, ευχαριστήστε το δέντρο, τον ήλιο και ούτω καθεξής. Κρατήστε την οδηγία που έχει δοθεί από τον Διδάσκαλο να τρέφεστε με αγάπη και ευγνωμοσύνη. Είναι καλά να μαζεύετε τους σπόρους του μήλου και να τους φυτεύετε σε κατάλληλο μέρος. Με αυτό τον τρόπο θα εκφράζετε την Δική σας ευγνωμοσύνη για την θυσία του. Κατά τη διάρκεια της δίαιτας με σιτάρι δεν χρησιμοποιούμε καθόλου αλάτι. Όλες αυτές τις μέρες να γίνετε άνθρωποι του ηλίου, να είσαστε πάντα χαμογελαστοί και να μην επιτρέπετε μέσα σας καμιά αρνητική σκέψη, συναίσθημα και πράξη.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ

Την δέκατη μέρα στο σιτάρι του μεσημεριανού γεύματος και του απογευματινού προσθέστε μία αγγελική σούπα (ολόκληρες καθαρισμένες πατάτες, μαϊντανό, λεμόνι, νερό, και λίγο αλάτι). Τις ημέρες μετά τη δίαιτα δεν πρέπει να τρώτε πολύ. Όλα τα απορρίμματα της τροφής (τα φλούδια από τα καρύδια, τις λεμονόκουπες και λοιπά) μην τα πετάτε στα σκουπίδια, αλλά να τα συγκεντρώσετε σε μια τσάντα. Όταν τελειώσει η δίαιτα, θάψτε τα σε κάποιο καθαρό μέρος στην φύση.