Ύπνος


 • Για τον ύπνο
 • Κανόνας
 • Άσκηση


  Για τον ύπνο


  Κατά την διάρκεια όλης της ημέρας το σώμα είναι δραστήριο και κατά την έντονη δραστηριότητα των οργάνων γίνεται καταστροφή της δικής τους ύλης, και έτσι σχηματίζονται δηλητήρια. Κατά την ημέρα ο σχηματισμός των δηλητηρίων είναι πιο έντονος, από όσο η αποβολή τους και γι αυτό πράγματι το απόγευμα, μετά την εργασία αυτό είναι η αιτία της κούρασης. Κατά την διάρκεια του ύπνου το σώμα ξεκουράζεται και τότε τα όργανα μπορούν να απελευθερωθούν γρηγορότερα από τις τοξίνες απ' ότι την ημέρα. Αυτές οι τοξίνες αποβάλλονται μέσω των νεφρών, του δέρματος, των πνευμόνων. Όταν ο άνθρωπος κοιμάται, στο στομάχι πρέπει να υπάρχει λίγη τροφή και το κεφάλι πρέπει να είναι στραμμένο προς τον βορρά η έστω προς την δύση. Εκτός αυτού, κατά τη διάρκεια του ύπνου το Εγώ, μαζί με το νοητικό και το αστρικό σώμα, βγαίνουν έξω από το φυσικό και στο κρεβάτι μένουν να ξεκουράζονται μόνο το φυσικό και το αιθερικό σώμα.
  Κατά την διάρκεια της ημέρας εξαιτίας των αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων των ανθρώπων ο συμπαντικός ρυθμός του σώματος είναι διαταραγμένος, όταν όμως τα ανώτερα σώματα βγουν έξω, το φυσικό και το αιθερικό σώμα συνδέονται με το Σύμπαν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι συμπαντικές δυνάμεις να δουλέψουν, για να αποκατασταθεί ο διαταραγμένος συμπαντικός ρυθμός.
  Το βράδυ ο άνθρωπος βγαίνει από το σώμα του, όμως υπάρχει μία κλωστή, η οποία τον κρατάει, κι αν κοπεί αυτή, αυτός δεν μπορεί να επιστρέψει. Κατά την διάρκεια του ύπνου όταν η συνείδηση του ανθρώπου έχει φύγει μπορούν να μπουν στο σώμα του κατώτερα όντα και κατώτερες επιδράσεις, οι οποίες μπορεί να τον βλάψουν. Γι' αυτό ο άνθρωπος πρέπει να προετοιμαστεί πριν ξαπλώσει, και να φυλάσσει το φυσικό του σώμα όσο κοιμάται, για να μην πέσει στην παγίδα διαφόρων επιρροών. Πάντα πριν τον ύπνο να προφυλάσσεστε, το ίδιο να κάνετε και σε κάθε άλλη εργασία. Η προφύλαξη γίνεται με την προσευχή. Κατά τον ύπνο μπορείς να πεις: " Κύριε, πηγαίνω επάνω για να μαθητεύσω, να προσευχηθώ, να δουλέψω. Κατά το διάστημα αυτό προφύλαξε το σώμα μου με την δική Σου Δύναμη και Φως και φύλαξε το από κάθε κακή επίδραση".


  Όταν η δική σου συνείδηση πάει ψηλά κατά την διάρκεια του ύπνου, πρέπει να είναι άγρυπνη. Για το σκοπό αυτό πριν να κοιμηθείς μπορείς να πεις: "Επιθυμώ να είμαι συνειδητός, άγρυπνος, όταν πάω στον Πνευματικό κόσμο και εκεί θα δουλεύω συνειδητά, θα διδαχτώ και να συναντηθώ με όντα που είναι πιο εξελιγμένα".


  Η προφύλαξη γίνεται και σαν χαράξεις νοητά φωτεινούς κύκλους γύρω από σένα ενώ ταυτόχρονα προφέρεις τις εξής προσευχές:
  - Αναζητήστε πρώτα την Θεία Βασιλεία και την Θεία Δικαιοσύνη και όλα τα άλλα θα σας δοθούν.
  - Ο Κύριος τόσο αγαπά τον κόσμο που έδωσε τον Υιό Του τον μονογενή, για να μην χαθεί κάποιος που πιστεύει σε αυτόν, αλλά να έχει ζωή αιώνια.
  - Αυτή είναι η αιώνια ζωή – να γνωρίσω Εσένα, τον μοναδικό αληθινό Θεό και τον Χριστό, που έστειλες. Όταν αποκοιμηθείς έτσι, όπως πρέπει - με άγρυπνη συνείδηση και χωρίς ανησυχίες, θα αισθανθείς μέσα σου ένα θόρυβο: «βού - βούου, και αυτό μπορεί να σε φοβίσει. Αυτό είναι το στρίψιμο των τσάκρας και δείχνει, ότι βγαίνεις έξω από το σώμα σου και μπαίνεις σε έναν άλλο κόσμο. Αυτός ο θόρυβος θα κρατήσει πέντε λεπτά. Μετά θα αισθανθείς, ότι είσαι σε έναν κόσμο, στον οποίο ήρεμα παρατηρείς. Φροντίστε τα όνειρα να είναι ήρεμα, καθαρά και ευχαρίστα.
  Δυναμώστε τις καθαρές εικόνες, γιατί τώρα είναι ανακατεμένες και γρήγορες. Υπάρχουν όνειρα, τα οποία δεν δείχνουν τίποτε - οφείλονται ή σε γεμάτο στομάχι, ή σε κακές σκέψεις και ανησυχίες κατά την διάρκεια της ημέρας. Αλλά υπάρχουν και όνειρα, τα οποία δείχνουν, τι θα γίνει στην πραγματική ζωή, περιέχουν πραγματικά γεγονότα. Υπάρχουν όνειρα άμεσα και μεταφορικά. Στα άμεσα όνειρα ονειρεύεστε πράγματα, τα οποία γίνονται ακριβώς έτσι, όπως τα ονειρεύεστε. Στα μεταφορικά όνειρα ονειρεύεσαι αυτό το οποίο θα γίνει σε μια αλληγορική, συμβολική μορφή. Για παράδειγμα, ονειρεύεσαι, ότι το σπίτι κάποιο ανθρώπου καταστρέφεται. Αυτό δείχνει ότι η υγεία αυτού του ανθρώπου είναι σε κίνδυνο. Το «σπίτι», είναι το ανθρώπινο σώμα.


  Κανόνας


  Σαν μαθητές της εσωτερικής Σχολής εσείς πρέπει να κρατάτε τον κανόνα του ύπνου. Για τώρα 7 ώρες είναι απαραίτητες σε εσάς. Και 5 ώρες μπορούν να σας ικανοποιούν, όμως υπό την προϋπόθεση ότι κοιμάστε χωρίς να ξυπνήσετε, χωρίς να γυρίσετε στη μια ή την άλλη πλευρά. Πιο υγιές είναι ο άνθρωπος να κοιμάται στις 10 η ώρα το απόγευμα, αλλά αυτό δεν μπορεί να δοθεί ως κανόνας. Αν κάποιος έχει ιδιαίτερα σοβαρή δουλειά, μπορεί να κοιμηθεί και στις 11 η στις 12, όμως πρέπει να αποκοιμηθεί μέσα σε 5 - 10 λεπτά. Αν κάποιος μείνει να εργαστεί μετά τις 10 η ώρα το βράδυ ο ύπνος χάνεται. Ο ύπνος θα εμφανιστεί εκ νέου κατά τις 12 η ώρα το βράδυ. Και τότε ο άνθρωπος πρέπει αμέσως να ξαπλώσει, να μην μείνει άγρυπνος. Όσο πιο νωρίς κοιμάται ό άνθρωπος, τόσο το καλύτερο για αυτόν. Γιατί; Όποιοι κοιμούνται νωρίς απορροφούν όλη την αποθηκευμένη Πράνα. Όποιοι κοιμούνται αργά, δύσκολα αποκοιμούνται, γιατί για αυτούς δεν υπάρχει η απαραίτητη ποσότητα πράνα για τον οργανισμό τους. Πρέπει να περιμένουν κάποιο διάστημα, για να ξυπνήσουν εκείνοι, οι οποίοι έχουν ήδη κοιμηθεί, και τότε θα τους έρθει ο ύπνος. Επομένως εάν μπορέσετε να δημιουργήσετε τη συνήθεια να κοιμάστε νωρίς, εσείς θα μπορείτε να προσφέρετε στον οργανισμό σας την απαραίτητη ποσότητα πράνα.
  Αργότερα από την 12η ώρα μην ξαπλώνετε.
  Εάν αισθανθείτε κουρασμένοι, δείπνησε νωρίς και στις 8 η ώρα το αργότερο ξαπλώστε, για να πάρετε περισσότερη ενέργεια, την οποία ο οργανισμός σας έχει ανάγκη. Εάν έχετε εν περισσεύματα ενέργειας, μπορείτε να ξαπλώσετε και αργότερα. Οι ώρες που έχουνε καθοριστεί για να ξαπλώσει κάποιος είναι 8, 10 η 12.


  Κανόνας: Όταν σηκώνεστε το πρωί από τον ύπνο, μην βιάζεστε αμέσως να ανοίξετε τα μάτια σας. Κρατήστε τα για λίγο κλειστά, έως ότου ηρεμήσετε εντελώς. Μην αφήνεστε στον ύπνο. Όταν τα ανοίξετε αναζητήστε μια ωραία εικόνα και εκεί στρέψατε το βλέμμα σας. Όταν ανάψετε τη λάμπα, προσπαθήστε σταδιακά να συνηθίσουν τα μάτια σας στο φως. Το μαλακό, το ευχάριστο φως είναι ωφέλιμο για τα μάτια. Αυτό έχει καλή επίδραση στο νευρικό σύστημα. Ο κανόνας είναι, πριν να ανοίξετε τα μάτια σας, να στρέψετε τη σκέψη σας προς το Θεό. Μετά αρχίσετε εργασία.


  Άσκηση:  Με τα δάχτυλά του δεξιού χεριού πιάστε τον αντίχειρα του αριστερού χεριού και χάιδεψε τον τρείς φορές, καθώς σε κάθε χάιδεμα λέτε τα εξής λόγια: " Κύριε, ξύπνησέ με αύριο στις πέντε η ώρα."
  Χάιδεψε και τα υπόλοιπα δάκτυλα, λέγοντας τα ίδια λόγια, τρείς φορές. Μετά με το αριστερό χέρι πιάστε τον αντίχειρα του δεξιού σας χεριού, χαϊδέψτε τον τρείς φορές, ενώ σε κάθε χάιδεμα λέτε τα ίδια λόγια. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα δάχτυλα.
  Η ώρα μπορεί να είναι και διαφορετική.
  Κατά το ξύπνημα πρέπει να σηκωθείτε αμέσως, γιατί υπάρχει κίνδυνος να κοιμηθείτε ακόμα 3-4 ώρες