Η αιτία των ασθενειών

Δύο αιτίες προξενούν τις ασθένειες και τα προβλήματα: Η μια είναι σωματική - η μη σωστή διατροφή και αναπνοή και η δεύτερη είναι ψυχολογική - η μη σωστές σκέψεις και συναισθήματα.

Πολλές από τις ασθένειες οφείλονται σε συναισθηματικές διαταραχές, ενώ άλλες οφείλονται σε νοητικές διαταραχές. Όταν οι ασθένειες οφείλονται σε νοητικές διαταραχές, τότε επιβαρύνουν το μυϊκό σύστημα, και τους πνεύμονες. Όταν οι δυσλειτουργίες έχουν περισσότερο συναισθηματικό χαρακτήρα, αυτές επιβαρύνουν την καρδιά, το συκώτι, το αναπνευστικό και το κυκλοφοριακό σύστημα.

Οι σκέψεις των ανθρώπων εισχωρούν και στο μεσοκυττάριο χώρο του κεντρικού νευρικού συστήματος, ενώ τα συναισθήματά - στο μεσοκυττάριο χώρο του συμπαθητικού νευρικού συστήματος. Αν κάποιος άνθρωπος δεν δώσει την δυνατότητα στη σκέψη του να πραγματοποιηθεί, αυτή θα προξενήσει έκρηξη στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Εάν πάλι καταπιέσει κάποιο συναίσθημα του, αυτό θα προξενήσει έκρηξη στο συμπαθητικό νευρικό σύστημα.

Οι δυσαρμονικές σκέψεις διαταράσσουν το κεντρικό νευρικό σύστημα, τα δυσαρμονικά συναισθήματα διαταράσσουν το συμπαθητικό νευρικό σύστημα, και οι δυσαρμονικές πράξεις διαταράσσουν το μυοσκελετικό σύστημα.

Κάθε ασθένεια γεννιέται στον άνθρωπο, όταν συναντώνται δύο αντίθετες σκέψεις, δύο αντίθετα συναισθήματα ή δύο αντίθετες βουλητικές δράσεις.

Όλες οι ασθένειες στον κόσμο όπως ο ρευματισμός η ισχιαλγία, ο πονοκέφαλος και μια σειρά άλλες, είναι αποτέλεσμα της καταπίεσης των συναισθημάτων. Ανοίχτε τον δρόμο στην αγάπη. Μην την καταπνίγετε, μην την σταματάτε.

Κάθε καταπίεση των συνθημάτων φέρνει κάποια ανωμαλία στις λειτουργίες της καρδιάς, αποτέλεσμα του οποίου είναι να αλλάζει ο σφυγμός.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δηλητήριο από τις αρνητικές σκέψεις, συναισθήματα και καταστάσεις του ανθρώπου. Ο φόβος, το μίσος, η αμφιβολία, η καχυποψία είναι τέτοια δηλητήρια. Είναι ιζήματα, τα οποία εναποτίθενται στο αίμα και το δηλητηριάζουν.

Οι αρνητικές σκέψεις της καχυποψίας, της απιστίας επιδρούν βλαβερά πάνω σε ολόκληρο τον οργανισμό του ανθρώπου - πάνω στον εγκέφαλο, πάνω στους πνεύμονες και το συκώτι, πάνω στην καρδιά, πάνω στην γενική του κατάσταση, αποτέλεσμα του οποίου είναι το νευρικό του σύστημα να εξαντλείται και να αδυνατίζει εντελώς.

Η αγάπη πρέπει να μπει, και να ισορροπήσει το νου και την καρδιά. Η Θεία σκέψη πρέπει να έλθει. Παραδείγματα καταστάσεων, που δείχνουν, ότι δεν υπάρχει αρμονία μεταξύ του νου και της καρδιάς, είναι η αδιαθεσία, η νευρικότητα, η απογοήτευση, ο φόβος, η ανησυχία, ο πανικός, η δυσαρέσκεια, το μίσος κλπ. Τότε διαταράσσονται οι λειτουργίες της αναπνοής, της κυκλοφορίας, της πέψης και οι λειτουργίες του συκωτιού.

Όταν ο άνθρωπος ανησυχεί πολύ, η ανησυχία προξενεί ταραχή, πρώτα απ' όλα στο γαστρεντερικό του σύστημα, από εκεί η ταραχή μεταφέρεται στους πνεύμονες, από τους πνεύμονες - στον εγκέφαλο, και από τον εγκέφαλο - στο οπτικό νεύρο. Όταν το οπτικό νεύρο αδυνατίσει ο άνθρωπος σταδιακά αρχίζει να χάνει την όρασή του.

Η πέψη εκτός από οργανική, είναι και ψυχική διαδικασία. Έχει παρατηρηθεί ότι οι καλές σκέψεις και τα συναισθήματα επιδρούν ευεργετικά πάνω στο πεπτικό σύστημα, ενώ τα αρνητικά επιδρούν καταστροφικά. Η λαιμαργία και η υπερβολική η επιθυμία του ανθρώπου για απολαύσεις επιβαρύνουν το γαστρεντερικό σύστημα. Όταν το στομάχι δεν δουλεύει και ο εγκέφαλος επιβαρύνεται.

Η ενέργεια στην φύση έρχεται βασικά από δύο πηγές, από το κέντρο του Ηλίου και από το κέντρο της Γης. Η κυρίαρχη ενέργεια στη φύση είναι αυτή που έρχεται από το κέντρο του Ηλίου. Όταν η ηλιακή ενέργεια γίνεται δέκτη περισσότερο από το κεφάλι, ο εγκέφαλος γίνεται πολύ ενεργητικός. Εάν αυτή η ενέργεια απορροφάται περισσότερο από το στομάχι, τότε το στομάχι γίνεται πολύ ενεργητικό. Σε αυτή την περίπτωση ο εγκέφαλος απομαγνητίζεται, αδυνατίζει και εμφανίζεται πονοκέφαλος. Για αυτό το λόγο η περισσευούμενη ενέργεια από το στομάχι πρέπει με κάποιον τρόπο να αποσταλεί εκ νέου στον εγκέφαλο. Για να ξαναμοιραστεί η ενέργεια ισότιμα σε όλα τα μέρη του σώματος, είναι απαραίτητες οι εσωτερικές γυμναστικές ασκήσεις.

Κάθε πόνος οφείλεται στην συγκέντρωση περισσευούμενης ενέργειας στο συγκεκριμένο μέρος του σώματος. Η εναποθήκευση αυτής της ενέργειας προκαλεί αρκετή ένταση στο νευρικό σύστημα. Για να απομακρυνθεί ο πόνος, αυτή η ενέργεια πρέπει να διαλυθεί. Αυτό γίνεται με γυμναστικές ασκήσεις και αναπνοές. Όταν η ενέργεια διαλυθεί, το αίμα αρχίζει να κυκλοφορεί σωστά σε όλο τον οργανισμό και η κατάσταση του ασθενούς βελτιώνεται.

Όταν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε εύκολα, η αιτία γι αυτό είναι η περισσευούμενη ενέργεια στον εγκέφαλο. Για να απελευθερωθείτε από αυτήν πρέπει να κάνετε τέτοιες ασκήσεις, με τις οποίες να τη στείλετε στα άλλα μέρη του σώματος: ή με συγκέντρωση της σκέψης σας προς την κορυφή της μύτης για διάστημα πέντε λεπτών, η με το πλύσιμο των ποδιών με ζεστό νερό, για να αναγκάσετε ένα μέρος από το αίμα να κατεβεί κάτω.

Μια από τις αιτίες για τις ασθένειες είναι η συγκέντρωση αρκετής ενέργειας σε κάποια μέρη περισσότερο απ όσο πρέπει. Για παράδειγμα ο πονοκέφαλος οφείλεται σε περίσσεια ενέργειας στο κεφάλι, η διαταραχή του γαστρεντερικού οφείλεται σε περίσσεια ενέργειας σε κάποιο μέρος στο στομάχι.

Κάθε κακή λέξη επιδρά αρνητικά πάνω στο συκώτι. Όταν επιβαρυνθεί το συκώτι, διαταράσσεται και το νευρικό σύστημα όπως και το γαστρεντερικό. Αν θέλετε να είσαστε υγιείς, να χρησιμοποιείτε καλές, θετικές λέξεις.

Έχει παρατηρηθεί, ότι οι φάσεις της σελήνης η γιόμιση και η χάση της επιδρά ιδιαίτερα αισθητά πάνω σε κάποιους ανθρώπους. Όταν γεμίζει η σελήνη, αυτοί είναι ανήσυχοι, δεν μπορούν να κοιμηθούν. Όταν η σελήνη αρχίζει να αδειάζει, αυτοί ηρεμούν. Η ανησυχία κάποιων ανθρώπων οφείλεται στην περίσσεια ενέργειας σε αυτούς, η οποία επιδρά στον εγκέφαλο, στους πνεύμονες η στο στομάχι τους.

Η μοναδική σωτηρία του ανθρώπου από τα μικρόβια εμπερικλείεται στο καθαρό αίμα. Όταν το αίμα του ανθρώπου είναι απόλυτα καθαρό χωρίς κανένα οργανικό ίζημα μέσα του, αντέχει σε όλα τα μικρόβια. Και να φτάσουν στο αίμα του, αυτά δεν έχουν συνθήκες για να πολλαπλασιαστούν.

Ποια είναι η αιτία των ασθενειών; Ο ακάθαρτος αέρας, το ακάθαρτο νερό και η κακή τροφή. Όποιος θέλει να είναι υγιής, πρέπει να αναπνέει καθαρό αέρα, να πίνει καθαρό νερό και να τρέφεται με καθαρή, ευκολοχώνευτη τροφή και πότε να μην τρώει πολύ.

Όταν ο άνθρωπος θυμώνει, ενοχλείται, ερεθίζεται, η χολή του δεν λειτουργεί σωστά και αποτέλεσμα αυτού είναι να εμφανίζονται διάφορες ανωμαλίες στον οργανισμό. Για να μεταλλάξει τα συναισθήματά του και να αφομοιώσει σωστά τα υγρά της χολής, ο άνθρωπος πρέπει να τρώει τέτοια τροφή, που να του είναι ευχάριστη - βασικά φρούτα.

Όταν υπάρχει έντονη νοητική δραστηριότητα στον άνθρωπο, μειώνεται η λειτουργία του φυσικού σώματος. Αυτή είναι η αιτία, που πολλοί άνθρωποι σήμερα είναι πολύ νευρικοί. Για να μην εξαντλείται το νευρικό του σύστημα, ένα μέρος από τις νοητικές δυνάμεις πρέπει να μεταγγιστούν στην καρδιά.

Ακόμη και σήμερα ο άνθρωπος δεν ξέρει να βαδίζει σωστά. Όταν βαδίζει, αυτός δονείται ολόκληρος, αποτέλεσμα του οποίου είναι να δονείται και ο νωτιαίος μυελός. Αυτή η δόνηση μεταφέρεται στον εγκέφαλο, και από εκεί σε όλο το νευρικό σύστημα. Μετά απ' όλα αυτά οι άνθρωποι απορούν γιατί είναι νευρικοί.

Η έλλειψη του νερού στον οργανισμό κάνει τον άνθρωπο νευρικό, ξηρό. Αυτός αρχίζει να ενοχλείται, γίνεται απότομος και έτοιμος να θυμώσει και να τσακωθεί με όλους.

Τι ασθένεια είναι ο καρκίνος και σε τι οφείλεται; Οι αιτίες του καρκίνου κρύβονται στην αντιφατικότητα των συναισθημάτων.

Συχνά οι άνθρωποι αρρωσταίνουν από καρκίνο λόγω της μεγάλης τους απληστίας προς τα χρήματα και τον πλούτο. Τα κύτταρα σε κάποια από τα όργανά τους διαφοροποιούνται, γίνονται ανεξάρτητα και δεν υπακούουν τον κύριο τους.

Όταν στη σκέψη εισέλθουν ανήσυχα και άσχημα συναισθήματα η όραση αδυνατίζει. Αυτά τα συναισθήματα σκληραίνουν τα νεύρα, αποτέλεσμα του οποίου είναι αυτά να χάνουν την ελαστικότητά τους.

Δύο αιτίες μπορούν να προξενήσουν μείωση της όρασης: Η ανησυχία και η μη σωστές σκέψεις.

Η αιτία για όλα τα έλκη του στομάχου κρύβεται πάντα στο ψέμα. Το ψέμα αλλάξει την χημική σύσταση του αίματος και των ιστών του οργανισμού. Όταν πει ψέματα, ο άνθρωπος αρχίζει να φοβάται, κι αυτός ο φόβος δημιουργεί στένωση των αιμοφόρων αγγείων, όπως και των ιστών.

Η αιτία για το συνάχι είναι η αδύναμη αναπνοή. Όποιος αρρωστήσει από συνάχι, αυτός πρέπει να ξέρει, ότι στην αναπνοή του υπάρχει κάποια απόκλιση - η αναπνοή δεν είναι ρυθμική, αποτέλεσμα αυτού είναι να μην δέχεται αρκετό αέρα.

Το πάγωμα των άκρων οφείλεται στο ακάθαρτο αίμα στον οργανισμό. Το ακάθαρτο αίμα δημιουργεί ηλεκτρισμό στον οργανισμό, ενώ το καθαρό - μαγνητισμό. Ο ηλεκτρισμός παράγει κρύο, ενώ ο μαγνητισμός - ζέστη.