Автор Тема: За ползването на GSM в лагера на Рила  (Прочетена 2674 пъти)

Неактивен admin2

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Публикации: 387
    • Профил
Когато преди 18 год.се качих на Рила, нямаше GSM.При нужда можехме да разчитаме само на хижарите .Те можеха да се обадят по радиостанциите.

   Днес положението е коренно променено.Навярно за добро,макар че не е без значение,че пространството наоколо е замърсено от различни вълни.Всяка година можем да забележим в  лагера хора ,които са ''накацали' по различни височини,за да говорят по-добре със свои близки и познати.Някои дори ръководят от Рила своя бизнес.

   Аз не съм против прогреса .Ние не можем да бъдем изолирани.Не можем и да въведем правилото за изключените GSM.Но можем да си служим внимателно и пестеливо с тях.

   На световни научни конференции вече открито се говори за вредата,която те носят на здравето ,когато са постоянно включени и са в близост до човешкото тяло.Неотдавна китайски учени предупредиха ,че е много опасно да се ползват GSM  при лошо време /гръмотевици/ .Група туристи ,която се разхождала  в района на Великата китайска стена ,пострадала,когато един от тях ползвал GSМ при лошо време и привлякъл гръмотевица.

    Всеки е свободен да направи своя избор.Но...винаги при ползване трябва да се внимава.Дори и само заради това ,че в лагера не сме сами.