Автор Тема: ЛДШ 2015  (Прочетена 1310 пъти)

Неактивен admin2

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Публикации: 411
  • Профил

Неактивен admin2

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Публикации: 411
  • Профил
Re: ЛДШ 2015
« Отговор #1 -: юли 25, 2015, 04:31:14 am »
За тези,които нямат фейсбук-томчето се казва ''Мусала-олтар на Бога''.Можете да си го купите от издателството на ОББ /Братския център/.

Неактивен admin2

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Публикации: 411
  • Профил
Re: ЛДШ 2015
« Отговор #2 -: август 17, 2015, 12:53:18 pm »
19 август, ПЪРВИ ПРАЗНИЧЕН ДЕН

БРАТСКА ГРУПА - София

СУТРЕШЕН НАРЯД

 

1. Песента "Духът Божий"

http://simeonsimeonov-tenor.org/Pesenta_na_Angelite/13_Duhut_Bojii.mp3

 

2. Молитвата "ПЪТЯТ НА ЖИВОТА"

Господи Боже, Спасителю наш, на всяка сила и крепост, на всяка истина и любов, на всяка държава и власт, извор на всички добрини в живота ни, изпроводи ни благия Си Дух, да ни ръководи и крепи в Пътя на живота, да ни просвещава умовете, да ни озарява сърцата, да ни дава сила и живот, да струваме добрата Ти Воля. Прости прегрешенията ни, които изповядваме пред Тебе - те ни отдалечиха от Твоята бащинска Любов. Изличи ги от книгата на Твоите възпоменания и ни дарувай мира на Твоя Дух. Направи сега да просветне Лицето Ти върху нас, да сме образ на Твоята Любов, вестители на Твоята Истина и служители на Твоята Правда. Благослови този народ, между когото живеем; благослови нашите братя и сестри, с които се подвизаваме; благослови всички майки и бащи, които вършат Твоята Воля. Чуй гласа на всички страдующи по лицето на Земята и ги благослови. Благослови Учителя ни, Който ни води в Твоя свят Път. Благословен Си Ти, Господи, Боже наш. Благословено е Твоето Име от веки, защото Ти Си Пътят, Истината и Животът и освен Тебе няма други Бог. Ти Си само Един.

Амин.

 

3. Песента "Бог е Любов"

https://www.youtube.com/watch?v=YBT8xszudcc

 

4. Прочит на Евангелията:

 - Матей, 5:1-16

(1) А като видя многото народ, възлезе на гората и щом седна пристъпиха до него учениците му. (2) И отвори устата си та ги поучаваше, и говореше: (3) Блажени нищите духом, защото е тяхно Царството Небесно. (4) Блажени нажалените, защото те ще се утешат. (5) Блажени кротките, защото те ще наследят земята. (6) Блажени, които гладуват и жадуват за Правдата, защото те ще се наситят. (7) Блажени милостивите, защото те помилвани ще бъдат. (8) Блажени чистосърдечните, защото те ще видят Бога. (9) Блажени миротворците, защото те синове Божии ще се нарекат. (10) Блажени гонените заради Правдата, защото е тяхно Царството Небесно. (11) Блажени сте, когато ви похулят и ви изгонят, и върх вас рекат на лъжа всяка зла реч заради Мене. (12) Радвайте се и веселете се, защото е голяма на Небеса вашата заплата, понеже така изгониха пророците, които бяха преди вас.(13) Вие сте солта на земята, и ако солта избезсолее, с какво ще се осоли? За нищо вече не струва освен да се изхвърли вън и да се тъпче от человеците. (14) Вие сте виделината на света: град поставен на гора не може да се укрие. (15) Нито запалят свещ и я турят под шиник, но на светилника, и свети на всички, които са в къщи. (16) Така да просветне вашата виделина пред человеците, за да видят добрите ваши дела, и да прославят Отца вашего, Който е на Небеса.

 

- Марк, 14:22-26

22. И когато ядеха взе Исус хлеб, и като благослови преломи та им даде, и рече: Вземете, яжте; това е телото мое. 23. И взе чашата, благодари и даде им; и пиха от нея всички. 24. И рече им: Тая е моята кръв на новия завет която се за мнозина излива: 25. истина ви казвам че нема вече да пия от плода на лозата до онзи ден когато го пия ново в царството Божие.26. И като изпеха песен, излезоха на Гората Елеонска.

 

- Лука, 10:1-9

1. След това Господ избра и други седемдесет ученици и ги разпрати пред Себе Си по двама за всеки град и място, където Сам щеше да отиде,

 

2. и рече им: жетвата голяма, а работниците малко; затова молете Господаря на жетвата да изпрати работници на жетвата Си.

3. Вървете! Ето, Аз ви пращам като агнета посред вълци.

4. Не носете ни кесия, ни торба, нито обуща, и никого по пътя не поздравявайте.

5. И в която къща влезете, първом казвайте: мир на тая къща!

6. И ако бъде там синът на мира, върху него ще почива вашият мир; ако ли не, ще се върне у вас;

7. и в тая къща оставайте, яжте и пийте, каквото ви дадат; защото работникът заслужава своята заплата. Не прехождайте от къща в къща.

8. И в който град влезете и ви приемат, яжте, каквото ви сложат;

9. изцерявайте болните, които са в него, и казвайте им: приближи се до вас царството Божие.

 

- Йоан, 5:24-29

24. Истина, истина ви казвам: който слуша словото Ми и вярва в Оногова, Който Ме е пратил, има живот вечен, и на съд не дохожда, а е минал от смърт към живот.

 

25. Истина, истина ви казвам: иде час, и дошъл е вече, когато мъртвите ще чуят гласа на Сина Божий и, като чуят, ще оживеят.

26. Защото, както Отец има живот в Себе Си, тъй даде и на Сина да има живот в Себе Си;

27. и даде Му власт да извършва и съд, защото е Син Човечески.

28. Недейте се чуди на това; защото иде час, когато всички, които са в гробовете, ще чуят гласа на Сина Божий

29. и ще излязат: които са правили добро, ще възкръснат за живот, а които са вършили зло, ще възкръснат за осъждане.

 

 5. Беседата "Пред новата епоха"

http://triangle.bg/books/1923-04-22-10.1998/1938-10-09--1.html

 

6. Песента "Кажи ми Ти Истината"

http://simeonsimeonov-tenor.org/Duhut_Bojii/05_Kaji_mi_ti_Istinata_06_Blagata_pesen.mp3

 

7. Формулата "Да осветяваме Името Божие. Да търсим Царството Божие и Правдата Негова. И да изпълним Волята Божия." (три пъти)

 

8. Молитва дадена в 1925 година

Господи, ние сме готови да изпълним Твоята Свята Воля абсолютно, без никакви изменения, и всичката ни радост ще бъде да Ти служим с всичкото си сърце, с всичката си душа, с целия си дух. Искаме да Те познаем като Любов вътре в нас и вън от нас. Да бъдеш Ти винаги във всичките ни начинания, във всичките ни мисли, желания и действия. Да бъдеш Ти начало и край на нашия живот. Начало на всичката Твоя благост и край на всичките наши недоразумения. Начало на Истината и край на лъжата. Начало на Мъдростта и край на глупостта. Начало на Силата и край на насилието. Да бъдеш Ти новото Начало, което е без начало и без край. Начало на Новата светлина, на Новия живот, който сега внасяш в душите ни. Ние Те познаваме, както Ти ни познаваш. Ние Те любим, както Ти ни любиш. Ние сме едно с Теб, както Ти си единственият в тази светлина.

Отсега нататък ще царува Твоята Любов и пълнотата на Твоята Милост през всичките дни на живота ни. Ние начеваме Новия живот. Слез при нас и ние ще дойдем при Теб, слез при душите ни, внеси Светлината Си в Новия живот. Озари новите ни сърца, които си ни дал, и изпълни умовете ни със Светлината, която си внесъл в тях.

Благослови ни и ние ще носим Твоето благословение.

И така, нашият девиз е: Страх отвън, Любов отвътре, тъмнина отвън, а Светлина отвътре. С Любов и Светлина, ние сме душите на Любовта и Светлината.

Амин.

 

9. Формулата на Братството: „ДА СЕ ПРОСЛАВИ БОГ В БЯЛОТО БРАТСТВО И ДА СЕ ПРОСЛАВЯТ БЕЛИТЕ БРАТЯ В БОЖИЯТА ЛЮБОВ.”

 

 

ВЕЧЕРЕН НАРЯД

 

1. Песента "Духът ми шепне това"

http://simeonsimeonov-tenor.org/Duhut_Bojii/10_Duhut_mi_shepne.mp3

 

2. МОЛИТВА НА ДУХА

Господи, Боже наш, да дойде Твоят благ Дух и да обгърне нашия дух в Своите обятия. Да изпълни сърцата ни с необятната Любов, Която изявява Твоето присъствие навсъде. Да укрепи ръцете ни във всяка правда, нозете ни във всяка добрина.Ний се покланяме пред Тебе, Вечния наш Баща, канара на нашия живот. Благословен Си Ти, благословено е Твоето Име в нашите души. Укрепи ни, въздигни ни, да започнем служенето за идването на Твоето Царство с всяко веселие за изявената любов към нас!Само Ти Си Един, Който ни познаваш и ние Те познаваме, че Ти Си светлина за душите ни, простор за умовете ни, разширение за силата ни, крепост за духовете ни, пълнота за сърцата ни. Ти Си венец и слава в живота ни! Амин.

При даването на тази молитва Учителят е казал: „Като четете тази молитва, ще бъдете много внимателни, не бързайте, да дойде умът ви на мястото си; вие започвате без сърце. Съберете умовете и сърцата си на мястото си. Съсредоточете ума и сърцето си към Бога и да произнесем тази молитва“. Прочита се „Молитва на Духа“ като се коленичи с десния крак на земята и дясната ръка вдигната нагоре. „Ще мислим върху всичко онова, което прочетохме в молитвата, да дойде да се реализира сега в душите ни“. Прочита се още веднъж молитвата пак коленичили с десния крак, но с вдигната нагоре лява ръка.Ако имате дадена задача, лично за ваша работа, вземете си Молитвата на Духа и 91 Псалом, да я казватe, да бъде в джоба ви, за да си изпълните задачата, за която отивате, като ученик.

3. Песента "Милост благост"

http://simeonsimeonov-tenor.org/Imashe_Chelovek/05_Milost_Blagost.mp3

 

4. Формулата "ЛЮБОВТА ИДЕ" (три пъти)

 

5. Формулата на Ученика: УЧЕНИКЪТ ТРЯБВА ДА ИМА СЪРЦЕ ЧИСТО КАТО КРИСТАЛ, УМ – СВЕТЪЛ КАТО СЛЪНЦЕТО, ДУША – ОБШИРНА КАТО ВСЕЛЕНАТА И ДУХ – МОЩЕН КАТО БОГА И ЕДНО С БОГА”. /3 пъти/

 

6. Молитвата "ХВАЛА НА ТРОИЧНИЯ ГОСПОД, ЦАРЯ НА ВСИЧКИТЕ ВЕКОВЕ”.

1. Господи Боже наш душата ни тихо уповава на Тебе. 2. Открил си ни пътищата Си и виждаме Твоята благост; 3. Изявил си ни милостта Си и виждаме дълготърпението Ти; 4. Показал си ни любовта Си и виждаме Твоята доброта; 5. Посочил си ни Истината Си и виждаме Твоята святост; 6. Изявил си ни Името Си и виждаме Твоята Правда; 7. Разкрил си ни Мъдростта Си и виждаме Твоите велики дела; 8. Обърнал си сърдцето ни и виждаме Твоето присъствие навсъде; 9. Просветил си ни ума ни, и виждаме Твоите творения, че всички са добри; 10. Опасал си ни със Силата Си и познаваме Твоето могъщество. 11. И след всичките добрини и благости, които Си излял отгоре ни според Твоята вътрешна пълнота, нашето желание е винаги да гледаме Твоето лице и да се радваме и веселим в пълнотата на твоята любов. 12. Ние ти благодарим за Твоята грижливост, с която Си ни заобиколил. 13. Благодарим ти, че Твоята милост и благост винаги ни следват. 14. Благодарим ти, че всякога ни слушаш и Си готов винаги да ни дадеш помощ и да ни крепиш, кога сме в нужда. 15. Благий Господи, Святи Отче на Небето и земята! Избавяй ни от ухищренията на лукавия. 16. Ето Ти си ни говорил, и ние вярваме, че Ти ще ни утвърдиш във веки, за да те славим. 17. Господи Боже наш, който си неизменен, закрепи нашите слаби братя и сестри, за да пребъдат в Тебе и да пребъдеш в тях, както пребъдваш в мене, за да сме всички едно, както Ти в мен,така и аз в тях, за да бъдем всички Едно, за да Те прославим на земята с плодовете, които ще принесем в Правда и Милост; за да просветнат делата ни пред человеците, щото като ги видят, да Те прославят. 18. Благи Отче! Ти който ни даваш Живот и здраве, който ни насищаш с хляб и вода, и който ни задоволяваш с хилядите си благословения всеки ден! 19. Твоето слънце изгрява всяка заран като младоженец и тича в пътя си, който си му начертал, като ни донася и раздава Твоите благословения, които Си ни отредил. 20. То в Твоето име оживотворява всичката земя с нейната природа, въздига и донася облаците, напоява лицето й с дъжд и влага, изважда всеки стрък из под нейната обвивка; украсява полските цветя с всичката им хубост, която отначало си им дал; 21. Развеселява всички животни и човека, когото си направил според образа и подобието Си; 22. Вдъхва в неговото сърдце надежда и вяра да се труди и работи, като му казва, че Ти ще благословиш труда му. 23. Колко са многочислени Твоите наредби! Всички те не може да се изчислят! 24. Ние всички твои чада идем днес да ти принесем своята благодарност, че Си ни облякъл в дрехите Си на живота, и колко са хубави тия облекла, в които Си ни обгърнал! 25. Благословений Господи, Благословен от всичките векове! Приеми сега нашата благодарителна молба. АМИН.

 

7. Песента "Благословен Господ"

http://simeonsimeonov-tenor.org/Duhut_Bojii/13_Blagosloven_Gospod.mp3

 

8. Формулата "Верен, истинен, чист и благ всякога бъди и Господ на Мира ще изпълни сърцето ти с всички добрини."

 

 

9. Заповедта на Учителя (От Завета на цветните лъчи на Светлината)

 „ОБИЧАЙ СЪВЪРШЕНИЯ ПЪТ НА ИСТИНАТА И  ЖИВОТА, ПОСТАВИ ДОБРОТО ЗА ОСНОВА НА ДОМА СИ, ПРАВДАТА ЗА МЕРИЛО, ЛЮБОВТА ЗА УКРАШЕНИЕ, МЪДРОСТТА ЗА ОГРАДА И ИСТИНАТА ЗА СВЕТИЛО. САМО ТОГАВА ЩЕ МЕ ПОЗНАЕШ И АЗ ЩЕ ТИ СЕ ИЗЯВЯ.”