Автор Тема: Житен режим 2013 г.  (Прочетена 22460 пъти)

Неактивен admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 672
    • Профил
    • http://www.bratstvoto.net
    • Ел. поща
Re: Житен режим 2013 г.
« Отговор #15 -: януари 28, 2013, 04:53:46 am »
ОЩЕ ВЕДНЪЖ ПОКЪЛВАНЕТО:
Житото не се вари и не се ползва грухано,''бито'' /заради паметта на материята/.Не се ползва и термос с гореща вода/Този метод е революционен и не е естествен.Опитайте се да се поставите на мястото на житото -попарени и в затвор./
Измервате 100 гр. жито.Ако нямате везна ,то сложете 10 лъжици без ''връх''.Те са от 8 до 12 грама.Измивате го с хладка вода.
Накисвате житото в глинен или дървен съд.Те са най-близко до природата.Температурата на стаята трябва да бъде 22 градуса .С такава температура трябва да е и на водата, с която ще залеете поставеното жито в съда /до ''билото' му или няколко милиметра по-нагоре/.Тази температура не е случайно избрана.Тя е най-добрата за живот на човека в умерения климатичен пояс и много добра за покълване на житото.Естествено ,тези идеални условия не са винаги възможни.Опитайте се поне температурата да не е под 18 градуса.Горната граница е 27.Изплаквате през 8-12 часа с хладка вода
През зимата ,в повечето случаи, са необходими поне 36 часа.Ако е по-студено в стаята-дори 48.През есента-може и 24.Ако е лимец ,покълването става по-
бързо/от 14 до 24 часа/.Но той става доста бързо на ''каша''.Вкисва по-бързо и ако е ''надран''.
Необходимо е да ''хванете'' момента на покълване.Тогава енергията още не се е разпиляла по зърното.Има и духовен смисъл-жертвата в името на нещо ново.
Ако не покълне житото до 48 часа ,означава ,че или е старо, или ''попарено' предварително и е за варене.
Внимавайте и със съхраняването на покълналото жито.Да е на по-хладно ,но да не е на ,много студено./степен 2 на хладилника/.

Неактивен admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 672
    • Профил
    • http://www.bratstvoto.net
    • Ел. поща
Re: Житен режим 2013 г.
« Отговор #16 -: януари 28, 2013, 01:56:32 pm »
НАЧАЛО НА СЛАГАНЕТО НА ПШЕНИЦАТА ВЪВ ВОДАТА,ЗА ДА КЪЛНИ ЗА 30.01.2013 Г. СМЕТНЕТЕ 36 ЧАСА НАПРЕД.АКО Е ВЪЗМОЖНО-ПОСТАВЕТЕ ПШЕНИЦАТА В 19 ЧАСА,ТОВА Е ЧИСЛО,КОЕТО Е МНОГО БЛАГОПРИЯТНО ЗА БЪЛГАРИТЕ,А И ИМА ВРЪЗКА С НАЧАЛОТО...УСПЕХ !!!

Неактивен admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 672
    • Профил
    • http://www.bratstvoto.net
    • Ел. поща
Re: Житен режим 2013 г.
« Отговор #17 -: януари 28, 2013, 01:57:44 pm »
НАЧАЛО НА СЛАГАНЕТО НА ПШЕНИЦАТА ВЪВ ВОДАТА,ЗА ДА КЪЛНИ ЗА 30.01.2013 Г. СМЕТНЕТЕ 36 ЧАСА НАПРЕД.АКО Е ВЪЗМОЖНО-ПОСТАВЕТЕ ПШЕНИЦАТА В 19 ЧАСА,ТОВА Е ЧИСЛО,КОЕТО Е МНОГО БЛАГОПРИЯТНО ЗА БЪЛГАРИТЕ,А И ИМА ВРЪЗКА С НАЧАЛОТО...УСПЕХ !!!

Неактивен admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 672
    • Профил
    • http://www.bratstvoto.net
    • Ел. поща
Re: Житен режим 2013 г.
« Отговор #18 -: януари 29, 2013, 03:31:38 pm »
Опитайте се да не ядете повече от 50 гр,пчелен мед или около 6 лъжички.....Сутрин ,поне един час преди хранене ,можете да си пийнете мед и лимон...Смучете го на небцето...Опитайте се да не го бъркате и ядете с орехи или жито...Припомням реда-ябълка ,жито,орехи/през половин час/...Ако ползвате лимец,внимавайте с ''покриването'' с орехи...Можете и да ги размените...Понякога се повишава киселинността,а това може да повлияе на хора със стомашни проблеми...Смесването на орехи и жито може да доведе до запек,а на ябълки и жито-до подуване...Пийте достатъчно вода-по 30 мл .на килограм тегло...Да не е нито студена,нито гореща...И да е поне половин час преди и след хранене...
За духовно настроение можете да  слушате музика от: www.blagoslovenie.eu

Неактивен admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 672
    • Профил
    • http://www.bratstvoto.net
    • Ел. поща
Re: Житен режим 2013 г.
« Отговор #19 -: януари 30, 2013, 01:47:15 am »
Успешен житен режим!Нека всеки да постигне положителните си цели!

Неактивен admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 672
    • Профил
    • http://www.bratstvoto.net
    • Ел. поща
Re: Житен режим 2013 г.
« Отговор #20 -: февруари 01, 2013, 02:06:21 pm »
Може би някой ще попитат''Какъв е този измислен празник на Житния режим на 1.02.?''.
Да,няма го в календара.Нито в духовния,нито във физическия...
Първата причина е ,че този режим се прави по традиция най-масово през февруари.Дори някои не искат и да чуят за друг месец.А днес е първият ден от този месец...Това е само формалната причина...
Много по-важна е втората.Преди три години в сайта www.bratstwoto.net,a после и във форума на bg.mamma бе взето решение да се постави правенето режима на много по-професионално ниво...До този момент имаше само общи указания за житото,ангелската супа,формулата,денят за започване,продуктите....Нямаше нито подготовка,нито подходящи захранвания..Споделянето беше доста ограничено....В кризисни ситуации често спасяването беше''поединично'' или с помощта на приятели...Някои правеха режима като един ''купон''....Понякога го ''допълваха ''с празненства,торти...А други празнуваха десетия ден с...баница...А това може да бъде и опасно...
Днес Житният режим се прави и с добра подготовка,и с добро захранване.Започнахме да се замисляме и над научни заключения...Някои си правят и различни изследвания и сравняват..В кризисни моменти се реагира много по-бързо.Често откриваме и нашите правилни отговори в написаното в нета. ...Радваме се,защото това беше и нашата цел.Създаде се едно ядро от знаещи и можещи.И от верни интернет приятели...
По време на всеки режим имаше и неформални водачи.Те ''теглиха.'' останалите.Няма да пиша имена,за да не пропусна някого.Групите ги знаят.Искам само да им благодаря.
Днес Житният режим е на 95 % ясен/като правене и реакции/.Остава ни да създадем само още няколко примерни захранвания /за различните сезони/.

Неактивен admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 672
    • Профил
    • http://www.bratstvoto.net
    • Ел. поща
Re: Житен режим 2013 г.
« Отговор #21 -: февруари 01, 2013, 02:07:16 pm »
Искам всеки един от вас да достигне до заключението,че и един ден от Житния режим е ценен...Това е опит,който не всеки може или иска да направи...Ако са три или пет-още по-добре.Не искам да се самобичувате или да обиждате Божественото в себе си...Условията и качествата на хората са различни...Един умее да се моли ,друг да прави Житен режим.И не го правете защото е задължение или панацея.Правете го с вяра и любов...

Неактивен admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 672
    • Профил
    • http://www.bratstvoto.net
    • Ел. поща
Re: Житен режим 2013 г.
« Отговор #22 -: февруари 01, 2013, 02:08:09 pm »
Да,аз съм професионалист до педантичност...За някои може да е и дразнещо...Често давам идеалните варианти,които ще ви доведат до максимум резултати...Но всеки има различни условия и възможности.Отчетете разумно какви са вашите.Не искам да бъдете фанатици...Преди години една приятелка от нета си мислеше ,че си е провалила режима,защото на седмия ден е хапнала малко от храната на малкото си дете/опитала я/.После стигна успешно до десетия ден...Не го правете...Живеем в тежък съвременен свят...Имаме и някои болежки/поне част от нас/.Понякога ни трябва кафе,чай...Не е в ''канона'',но не е фатално...Най-важното е да излезете от режима заредени,доволни и ако е възможно-малко по-здрави..

Неактивен admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 672
    • Профил
    • http://www.bratstvoto.net
    • Ел. поща
Re: Житен режим 2013 г.
« Отговор #23 -: февруари 02, 2013, 08:26:53 am »
ВНИМАНИЕ! ПРИПОМНЯМ ВИ,ЧЕ ОТ ЧЕТВЪРТИЯ ДЕН НА СЪЩИНСКАТА ЧАСТ НА РЕЖИМА ЗАПОЧВА ДА СЕ УСЕЩА АКТИВНОТО ЧИСТЕНЕ.ВЪЗМОЖНИ СА КОЖНИ ПРОБЛЕМИ.ПОГРИЖЕТЕ СЕ ЗА НЕЯ /КОЖАТА/ С ЕСТЕСТВЕНИ СРЕДСТВА

Неактивен admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 672
    • Профил
    • http://www.bratstvoto.net
    • Ел. поща
Re: Житен режим 2013 г.
« Отговор #24 -: февруари 07, 2013, 01:04:33 pm »
АНГЕЛСКА СУПА: Три средно големи картофа се слагат да врат цели, в около половин литър качествена вода...Без сол,черен пипер ,лук.морков...Допуска се малко лимон,но и с него някои миналата година имаха проблем..И...магданоз-без значение дали е пресен,сух....
Яде се от 12 часа до залез слънце...Ако няма време през деня-на вечеря...Хапва се и останалата храна /кой колкото може/.

Неактивен admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 672
    • Профил
    • http://www.bratstvoto.net
    • Ел. поща
Re: Житен режим 2013 г.
« Отговор #25 -: февруари 08, 2013, 02:11:20 am »
ЕТО И ТРАДИЦИОННИЯТ ПОЗДРАВ НА ГРУПАТА:
Queen - We are the champions, live
.
ЕТО И ДУХОВНИЯТ МИ ПОЗДРАВ:
БЕИНСА ДУНО - МАРШ НА СВЕТЛИТЕ СИЛИ -

ДНЕС,ЧРЕЗ ВАС,СЕ ПОСТИГНА ЕДНА МАЛКА ПОБЕДА НА СВЕТЛИТЕ СИЛИ...

Неактивен admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 672
    • Профил
    • http://www.bratstvoto.net
    • Ел. поща
Re: Житен режим 2013 г.
« Отговор #26 -: февруари 08, 2013, 12:55:02 pm »
Да припомним принципите и условията за първия ден...
-Количеството-една трета от нормалното за вас/от което сте сити и не ви е тежко/
-Храните са сурови или варени.
-Храните се по-често и по възможност-разделно.
-Спазвате реда на хранене /първо-плода/
-Поне една четвърт от храната са ядки.Ако са понакиснати-идеално.
-Не ползвате никакви подправки освен лимон/ако го''понасяте''/
-Не ползвате мазнина...Ако не можете без нея-няколко капки зехтин.
-Не ядете ряпа,лук,чесън...
-Не ядете хляб
-Хапвате основно ориз и картофи...Ако има допълнения/грах,моркови,царевица/-в по-малки количества.
-Не ядете боб,зеле...
-Не ядете тестени изделия,сладкиши
-Не пиете кафе.Ако ви е тежко без него,едно-когато сте най-сити.
-Въздържате се от банани и киви.За някои те са тежка храна през първия ден...
-Не пиете алкохол...
-Проверявате алкално-киселинния си баланс и ако има нужда го коригирате.
-Опитвате се килокалориите да се с до една десета от тези по време на режима /повече/.
-Не прекалявате с храни,от които се повишава рязко кръвната захар./сухи плодове/..
-Продължавате да пиете вода ,защото и чистенето на организма ви продължава./30 мл на килограм тегло и да не студена/.

Неактивен admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 672
    • Профил
    • http://www.bratstvoto.net
    • Ел. поща
Re: Житен режим 2013 г.
« Отговор #27 -: февруари 08, 2013, 12:56:17 pm »
За втория ден няма съществени промени..Можете да ''завъртите'' картофите и на тяхно място-ориз.Повишавате с малко калориите...Количеството вече е половината от нормалното за вас...

Неактивен admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 672
    • Профил
    • http://www.bratstvoto.net
    • Ел. поща
Re: Житен режим 2013 г.
« Отговор #28 -: февруари 09, 2013, 02:56:38 am »
Първи ден -основа на сготвеното-картофи...Втори ден-ориз.Трети-леща.Можете да добавяте моркови,грах/да не е твърд/,пъщернак,царевица/ако не мислите,че е ГМО/.За четвъртия и петия си ги завъртате отново в по-голямо количество,с по-малко вода.За шестия-зеле,за седмия-зелен фасул,за осмия-зрял,за деветия-някакъв гювеч и за десетия-нещо от всичките по избор с подправки и по-''богато''.При такова основно хранене няма да имате проблем..Една четвърт от храната-ядки/по възможност накиснали и задължително без сол/,останалото салати и плодове.Въздържате се от банани и киви до четвъртия ден...
Ако можете да приготвяте част от храната си през първите дни на пара-ще бъде идеално.

Неактивен admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 672
    • Профил
    • http://www.bratstvoto.net
    • Ел. поща
Re: Житен режим 2013 г.
« Отговор #29 -: февруари 09, 2013, 03:07:18 pm »
През втория ден количеството храна трябва да е половината от обичайното за вас.Калориите трябва да са около 1450 ckal. Продължавайте да се храните с варена /или ''на пара''/зеленчукова храна.Хапвайте и плодове,салати ,зеленчуци/сурови,най-вече морков/ ,ядки /една четвърт от храната ви/.Избягвайте зелето.Не включвайте ''класически''подправки с изключение на малко сол и зехтин/ако не можете без тях/или няколко капки лимон.Не яжте хляб.
Не яжте и сурови люти зеленчуци/ряпа,чесън,лук.../.
Избирате между ориз, елда ,картофи с ''допълнение''...