Автор Тема: Помощ за Братския център във Варна  (Прочетена 690 пъти)

Неактивен admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 601
    • Профил
    • http://www.bratstvoto.net
    • Ел. поща
Проект за поддържане и благоустрояване на "Братското лозе" във Варна

Братя и сестри,

Братският център във Варна, наречен "Братското лозе", съществува от 1942 г. досега и без прекъсване през тези 60 години е бил място за работа в Школата на Бялото братство. Той се намира в местността "Сотира" (Спасителя), разполага с 15 дка земя, където има братски салон, овощна и зеленчукова градина, поляна за Паневритмия, санитарен възел с баня, кладенци за вода. Мястото е закупено по препоръка на Учителя с дарения на деветнайсет братя и сестри, вдъхновени от идеята то да се превърне в център за братски живот, подобен на Изгрева. "Братското лозе" е под възвишението Ташла тепе, където през 1900 г. Учителя и първите ученици са посрещнали изгрева на Слънцето. По спомени на ученици, за местата под това възвишение Учителя е казал, че тук е имало духовни центрове на Бялото братство през вековете.

Поддържането на тази братска земя обаче изисква немалко средства. От есента на 2011 г. до сега, поради наложили се промени, Братския център беше без електрически ток, но от м. юли е дадено разрешение за изграждане на ел. мрежа - нещо, което също изисква средства.

През септември 2010 г. братската група във Варна взе решение да се построи тук малко селище с дървени къщички, където да отсядат братя и сестри от страната, както и деца, и юноши, при организирането на духовни братски инициативи. Една част от сумата, необходима за изграждането на първата дървена къщичка, вече е дарена. Надяваме се и други да откликнат според възможностите си за осъществяването на това добро начинание, както и за поддържането на това хубаво братско място.

Банкова сметка в лева: СИБАНК, Клон Варна
IBAN : BG04BUIB98881031740100
BIC : BUIB BG SF
Общество Бяло Братство - Варна