Форум посветен на Учителя Петър Дънов > Лятна духовна школа край 7-те Рилски езера

Рила 2011

(1/8) > >>

admin:
Здравейте!

Наближава съборът на Рила. Всяка една полезна информация за тазгодишния събор е добре дошла.

admin:
http://www.beinsadouno.org/bg/node/2670

Васил Василев:
http://www.beinsadouno.org/bg/node/2672

Най-сетне ще бъде въведен ред! Не случайно навремето Учителя е подчертавал необходимостта от чистота на Рилския лагер. Нашето любимо ръководство ни улеснява много в това отношение, като ни задължава да си носим метла и лопатка. Ако някой се колебае да събира ли разделно собственият си боклук или не - и тази дилема е решена в правилата за вътрешен ред на лагера: всеки си събира боклука, и то в три торбички, разделно. Така като ни снимат от телевизията ще бъдем светъл еко- пример.
На хората които сме били в казарма ще направи силно впечатление армейският стил на организация, който се въвежда сега:

"Всяка Братска група по места определя отговорници, които ще съблюдават спазването на правилата в Лятната духовна школа на Рила от участниците в групата им и ще служат за връзка с Ръководството на Лагера. "

"При пристигането на дадена група, отговорникът и предоставя списък с имената на хората за вписване в Регистрационната книга на Лагера. "

Принципът че във всяка група има отговорник е армейски. Няма лошо в принципа сам по себе си.

А най-фрапиращото е тонът, с който се говори в този правилник. Тон, с който се обръщаме към чужди и враждебни нам хора, хора, от които очакваме само неприятности. Хора, за които не ни е грижа от какво се интересуват и какво желаят.

Всичко това щеше да бъде изключително смешно, ако не беше тъжно. А каква трябва да е нашата позиция: примирителна, игнорираща или протестираща?

Мнозина млади от години странят от общите мероприятия, а младостта е носител на духа на новото и на обновлението. А който не се обновява, втвърдява се и загива...

Някой ще каже, че този документ е само проформа. И това е вярно, но мисля, че тенденциите, заложени в него, заслужават нашето внимание и реакции час по-скоро.

Какво мислите, приятели?

АНДРЕА:
Прочитайки правилата относно пребиваването на Рила, останах с впечатлението, че не съм добре дошла ако не участвам в група и нямам ръководител които да гарантира за мен. Планината не е ли на всеки, питам се аз!?
Някои неща ми се струват недобре обмислени, много остарели и закостенели.
Много пъти съм се разочаровала от ОББ и никога от Учителя, това е единствената причина да се интересувам все още от общите събори, сбирки и т.н. За голямо съжаление не само  аз мисля по този начин. Ако нещо не се промени, бавно и постепенно ръководители и прочие от този род хора ще отблъснат много млади хора от ОББ, и тогава, един ден може би ще ръководят сами себе си. 
Това с метличката, няма да го коментирам.
Поздравявам те Васил, малко хора смеят да казват какво мислят, най- вече в обществото ББ. 

admin:

  Toва е графикът за дежурства по градове и заглавията на беседите,които ще се четат.
http://www.beinsadouno.org/bg/node/2669

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия