Форум посветен на Учителя Петър Дънов > Събори

Мадара 2011

(1/3) > >>

admin:
Обични братя и сестри,
каним ви на XIX-ия младежки събор на Бялото братство, който ще се проведе от 22 до 24 май 2011г.  в археологическия резерват „Мадарски конник”. Съборът е посветен на светлия празник на българската писменост и култура.  В програмата   са включени посрещане на слънчевия изгрев с духовен наряд и Паневритмия, лекции и съобщения, братска трапеза, вечерен концерт в Голямата пещера. 
Възможностите за нощувка са: хижа с цена за една нощувка – 9 лв., бунгала – 7 лв. Ще бъде организиран и палатков лагер.
За информация и заявки: Атанас Атанасов GSM 0896669765,  тел. 054 86 11 47; e-mail aa_borovo@abv.bg

admin:
Събираме интересни текстове,свързани с Учението на Учителя Петър Дънов / за вестника,посветен на Мадарския събор/.Може и от чужбина/за Братството извън България/.
Приемаме и предложения за основна тема на събора..Но те трябва да ''защитени'' и с лекции по време на събора.
Една основна тема /за упражненията/ стана катализатор за създаване на диска.
НЕКА НАПРАВИМ СЪБОРА ИНТЕРЕСЕН И ПОЛЕЗЕН !

admin:
Почти всяка година проблем на събора e определянето нa програмата ,защото някои приятели не са много сигурни дали ще могат да участват като лектори.Същото се отнася и за някои от музикантите.
Учудвам се защо не е включен 21 май.По-удачни дати са 21-23 май /по възможност и 24/.Всяка година все повече хора са заети на 24 май /балове,манифестации,шествия.../.
Мисля ,че някои ще бъдат край Мадара още на 21.5 /няма как да бъдат върнати/.
Всеки ден ще има посрещане на изгрева,паневритния,братски обяд,концерти.

admin:
Много често се подценява времето и мястото за провеждане на събора.Макар че не е лагера на РИЛА ,нощите са студени.Подгответе се много добре и си вземете подходящи дрехи и обувки /включително и за дъжд/. Тези ,които ще нощуват в хижата и около нея ,ще е необходимо да се подготвят и за изкачване/Трябват ви удобни обувки ,които не се хлъзгат и не се мокрят от росата./. Ето подробности за пътя ,който трябва да се извърви преди да стигнете до поляната ,където се посреща изгрева и се играе Паневритмия : http://www.bratstvot...ls.php?album=11

admin:
Понякога се тръгва между 4,30 и 5 часа от хижата ,за да се усети и види виделината /Прекрасна е и е придружена с чудесни птичи ''песни/''.След като се качите .на платото,можете да изчакате и половин час в съзерцание на небето и изгрева.После следва наряд и беседа/подобно на Рила/..През последните години има тенденция тази част да не е много дълга.След това са физическите упражнения /6/,,а след тях-Паневритмия.
Обикновено най-късно в девет часа духовната част е приключила.Следва обща братска закуска /Носете си храна и постелки за поставяне на храната и за сядане./.Понякога може да има и роса.Шуменската братска група осигурява топла вода.
Около 10 часа се слиза обратно.Може да има лекции и показване на някакви упражнения и на платото.В неделя може да има и беседа.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия