Автор Тема: Един кратък разказ за лимеца и духовните принципи  (Прочетена 1150 пъти)

Неактивен admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 672
    • Профил
    • http://www.bratstvoto.net
    • Ел. поща
Бих искал да ви разкажа една поучителна кратка история за ползването на лемеца по време на Житния режим.
Преди повече от месец коментирахме в социалната мрежа /събитие,свързано с режима/ за живата храна ,кълновете,беседите ,свързани с житното зърно.
Искрено се радвахме ,че ще се ползва и едно древно жито ,което е и по-меко от другите.
Днес се оказва ,че същото прекрасно зърно има малко кълнче след 24 часа.Но кълняемостта не е много висока.Аз не знам защо не се оставят да покълнат всичките зърна ,както при другите древни сортове.Може би защото този сорт е малко по-трудно ''управляван''.Няма лошо.Нали е див.Но,оказа се ,че вече препоръката е...да се ползва лимец,който не е покълнал ,а само поомекнал.Май тази година сменихме груханото жито,с друго-по-меко.И пак забравихме духовните принципи.Но поне при груханото имаше доста здрави зърна ,които кълнят.Ако не ''минеха'през ''горещия'' термос.
Остава ни да заключим:''Е,поне сме сити!''. Другото...не е важно.
« Последна редакция: февруари 23, 2011, 12:40:58 pm от admin »