Автор Тема: Духовна задача за 2011 г.  (Прочетена 713 пъти)

Неактивен admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 601
    • Профил
    • http://www.bratstvoto.net
    • Ел. поща
Духовна задача за 2011 г.
« -: февруари 03, 2011, 03:12:53 am »
 
 
                                          Любезни братя и сестри,

На общата братска среща на 15 януари 2011 г. в Пловдив се даде предложение да се изпълни една задача, дадена от Учителя на срещата на ръководителите през 1924 г.  и публикувана в Съборно слово 1922-1924 г., т. "Новият живот", ИББ 2009 г., стр. 517. Ето и текста на самата задача:

"Сега на всеки ще дам по една задача. През тая година ще прочетете първите четири серии от„Сила и Живот“. Всеки три месеца ще прочитате по една серия. В първите три месеца – I серия беседи, и ще извадите най-важното от тях, от съдържанието им, което ви е обърнало внимание. Във вторите 3 месеца – II серия. В третите 3 месеца – III серия. В четвъртите 3 месеца – IV серия. Което намерите, което ви обърне внимание от всяка беседа, най-важното ще написвате в една тетрадка, тъй – чистичко, хубаво, красиво. Всеки ден ще се чете. Начало е новолунието сега, от сряда, 10-и. В специална тетрадка (отделна от тая за извадките от беседите) ще отбелязвате времето: сутрин, обед и вечер – всеки ден, когато сте чели. Време: добро, облачно, дъжд, хубаво, вятър, буря и т.н. – с една-две думи. Когато четете беседата и ви дойде нещо в ума – някой проект или мисъл, ще отбележите в тетрадката за извадките от беседите.

Ще изпълните точно закона за десятъка. Уредете Божията работа и Господ ще оправи вашата работа! Вие не можете да оправите вашата работа – това само Бог може да стори. Вие служете на Господа, а оставете другото и Той ще оправи вашите работи! ..."

Предлагаме ви тези от ръководителите, а и от братята и сестрите, които имат желание, да направят задачата с цел приемане на нови мисли и идеи за братския живот и предстоящите ни задачи.

Началото на задачата е новолунието във Водолей - 3.02.2011 г.

 "Трябва да изпълним Волята Божия!"

  Братски съвет
-