Автор Тема: в-к Марица днес 11-12-2003г . Не яжте десерта след основното  (Прочетена 5457 пъти)

Неактивен admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 672
    • Профил
    • http://www.bratstvoto.net
    • Ел. поща
Не е пресилено да се каже, че по начина на храненето си човекът стои по-долу от животните, защото те, за разлика от него, не смесват храните, казва основателят на Бялото братство у нас Петър Дънов-Учителя. Според него на едно ядене хората могат да консумират едновременно 10-15 вида храни ­ студени, горещи, варени, сурови, сладки, солени. В това отношение може да ни съперничи само свинята, безкомпромисен е мислителят, който ни е завещал много ценни съвети за лечение на различни болести. Доста преди западни диетолози да заговорят за разделното хранене, Дънов е открил за себе си истината, че трябва да се спазват определени правила в приемането на продуктите. Големият вожд на индийците Махатма Ганди е на мнение, че 999 от 1000 заболявания
могат да се излекуват с правилно хранене. Съзнателно или не, при готвенето всички съчетаваме почти вярно храните. Например в боба не се слагат плодове, а зеленчуци. При картофите ­ също, т.е. плодове и зеленчуци не се слагат заедно в тенджерата. Никой не ръси омлета със захар. Но това, което не е станало в тигана, съвсем сигурно се получава в стомаха, след като хапнем след пържените яйца някой сладкиш. При едновременното присъствие на много храни в стомаха процесите на смилането се затрудняват, натрупват се отпадъчни продукти и се изразходва голямо количество ценна енергия, категоричен е Учителя. Той посочва, че традиционният десерт не трябва да се яде след основното ядене, а самостоятелно, в краен случай между две хранения. Семковите плодове не си пасват с костилковите ­ примерно ягода с кайсия, казва Дънов. Според него никога не трябва да се ядат домати със сирене, както е свикнал българинът. Това съчетание води до храносмилателни нарушения, както и до артритни заболявания вследствие на реакцията между калция в сиренето и киселината на доматите, предупреждава бащата на Бялото братство.
Други вредни кръстоски са: грозде със сирене, олио и мед, кисело мляко и риба, прясно мляко с плодове и зеленчуци, маслини със сирене, плодове със зеленчуци, солени и кисели храни със сладки, животински мазнини с растителни, както и много растителни белтъчини (фасул, леща, соя) заедно с животински ­ яйца, сирене, кашкавал. Хлябът се съчетава с почти всичко.…  
Автор: Анелия Перчева