Форум посветен на Учителя Петър Дънов > Размисли върху мисълта за деня

Дата: 01.07.2010, четвъртък, "Има невидими същества...

(1/2) > >>

aneta:
Мисъл за деня: (01.07.2010г.)

Има невидими същества, в чийто интерес е да възбуждат енергиите в човека, за да черпят от него. Като се гневи, те използуват тази енергия в него и го обезсилват. Аз наблюдавам, как пристигат тия същества. Те идат групово,сядат около човека и започват да му внушават отрицателни мисли, докато го настроят.Щом постигнат целта си, те се отдалечават и наблюдават, какво ще прави той.

Вътрешна обхода

И това е въпрос, който доста често съм повдигала - за астралните паразити. Доколко зависим от тях? Как можем да се предпазим? Срещу обикновените си имаме разработени най-различни препарати.  Друг е въпроса, че част от тези препарати могат и нас да тръшнат, покрай бълхите например. :)

Но срещу паразитите от невидимия свят май само молитвата действа...? Все пак съм щастлива, че не мога да ги виждам. Мисля си, че лишаването на болшинството хора, които не са достигнали необходимото ниво на духовно развитие, от виждане в астралния свят си е направо благословия! :)

Поздрави!

Delfin123:
Преди години един брат на Рила ми разказваше как един ден се е спуснала голяма буря.
И той, и много други хора да видели почти едновременно, бидейки на различни места, едни и същи по форма и излъчване същества. Тогава всеки е реагирал  различно - едни са се стреснали, даже извиквали, други са се молили.

Трети са си спомняли формулата за ограждане с бялата светлина  и са усещали облекчение. Братът,  които е останал спокоен и се е огражал с диамантената стена на бялата светлина   е останал здрав. Той разказваше как едно същество със злобен поглед идва,  приближава,  до него е близо, навира му се в лицето и иска да го уплаши, но една много силна, макар и много тънка  бариера му пречи да навреди на човека.
Тези, които са се стреснали да се разболяли или са били  дълго време в лошо настроение.

Eли Статкова:
Мила Анета,
в много лекции и беседи Учителят нееднократно е казвал, че човек се свързва с онова, за което мисли. Това е Закон. За това мислим с любов и вяра за Бога и се свързваме с него, мислим с любов и вяра за Христос и се свързваме с него. Това е същината на молитвата - когато я обговаряш, ти мислиш за този, който я приема. Молитвата я отправяме към Господ и към Неговите съработници - Светлите същества. Така правим връзката си с тях. Когато често мислиш за астралните паразити - влизаш в Закона и... правиш връзка. Делфин много верно е описала една опитност,  която преживяват ясновиждащите. И много верно й е казал онзи брат, който се е оградил с диамантено бялата светлина - това е Духът Христов, че е бил защитен. Любовта го е пазела. Чрез щита на вярата.
Вече ти писах по темата за новораждането, така че няма да го преповтарям и тук, само ще допълня следното:
всеки път, когато през ума ти преминава недоволство от нечие поведение, или друга негативна мисъл - това са мисли, породени и предизвикани от тези мънички същества. Те наистина са мънички и въобще не са толкова страшни, нито пък изглеждат страшно, ако не ги храниш с твоята сила. Те просто не знаят как да обичат и за това идват и ти предават мислите си и страховете си, те не знаят как да се свържат със Светлината - за тях ти си Светлина и затова идват при теб.
Какво конкретно можеш да направиш:
когато такава мисъл мине през ума ти, просто се спри и си кажи :ти не си моя мисъл. После се помоли на Господа да изпълни тези мънички същества със Своята Светлина и Любов, да ги успокои и да ги прати на работа полезна. След това им кажи, че и ти им прощаваш и ги благославяш.

Този разговор с мислите в теб в началото ще се случва честичко, но след известно време ще се разреди честотата на посещенията. Все пак винаги дръж съзнанието си будно за мислите, които идват при теб.

Силна формула за ограждане, която освен за теб лично може да прилагаш и към дома си и към всички членове на семейството е:
"Господи, изпълни ме с бялата Си Светлина, огради ме с диамантената Си стена, така че нищо негативно не ме докосне, а там където ме е засегнало да ке разтвори в сияйните цветове на дъгата!" (3 пъти)

Намери си синият молитвеник.

Друга могъща формула, дадена от Учителя, която е и за собствен подем, и за ограждане е"
"Аз ще живея в Любовта, както е писал Христос, че животът ще се промени с Любовта. Каквото е писал Господ, ще живея по Неговия Закон. Да се поправи животът, както Той е казал!"
Тази формула се казва два пъти дневно в определи от теб часове сутрин и вечер. Казвай си я поне месец и ще видиш промените.
Невидимият за обикновените човешки очи свят е много благ и нежен към всинца.
Поискай и ще ти се даде!
Виделината да е с теб!

aneta:

--- Цитат на: Eли Статкова в август 01, 2010, 04:30:52 pm ---....
всеки път, когато през ума ти преминава недоволство от нечие поведение, или друга негативна мисъл - това са мисли, породени и предизвикани от тези мънички същества.
...
Какво конкретно можеш да направиш:

когато такава мисъл мине през ума ти, просто се спри и си кажи :ти не си моя мисъл. После се помоли на Господа да изпълни тези мънички същества със Своята Светлина и Любов, да ги успокои и да ги прати на работа полезна. След това им кажи, че и ти им прощаваш и ги благославяш.
...

--- Край на цитат ---

Прекрасен съвет! :)

Много често негативни мисли се пораждат в съзнанието ми, четейки написаното от хора в духовните форуми и след това разбирайки, че всичко казано от тях е абсолютен фалш и лъжа. Трудно се преодолява това с формули, но може би трябва...? Има и друг начин за предпазване от сблъскването с това лицемерие - просто човек да не приема с безрезервно доверие всичко което се пише по форумите.

Абсолютно доверие мога да имам само във Великите Посветени, Учителите. Другото е наивност и доверчивост, водещи неименувано до възникване на отрицателни мисли след като си разбрал лъжата и напълване с астрални паразитчета. :)))

Eли Статкова:
Мила Анета - разбирам те. Но точно за изнесения от теб принципен случай, Учителят казва, че не бива да се занимаваме с погрешките на другите. Просто всеки е на различно равнище - духовно, осъзнаване и т.н. Не можем да се сърдим на джанката, че като е родила плодове, не се наведе сама да ги събере, да ги сложи по буркани и да ги направи на компотче, нали :) в момента тя не може да се движи, а и не знае как се правят компоти, щото е дърво :) да не се движи и да не прави компоти са част от настоящите й характеристики :) (не че аз умея да правя туршии и компоти :) ) това беше малко за разведряване. Но всъщност, когато се дразниш от това, че някой човек не е достигнал по-висок етап на доброта, на разбиране, на честност, на благост - именно онези малки същественца са около теб и те провокират. Защото, Любовта, която е в теб, приема всички разумни души около себе си (независимо от това какво умеят и какво не) с безгранично търпение, безпределна прошка, радост, че растат и че се учат. Именно когато човек греши (никой от нас не е безгрешен) той е в положение на урок - обучават го Светлите същества. Радвай се на работата им и им помагай като намериш поне една добра черта в този, когото обучават и като му пращаш любов и благост. Когато мисловно му пращаш светлината и любовта - той прихваща твоите мисли и се променя. Повдига се. Ти също се променяш. Повдигаш се. Когато прощаваш и благославяш т.нар. паразитчета - повдигаш и тях. И се изпълва написаното в Библията " ... и тъмнина да си пак ще станеш като зора..."

Да помним, че всичко е за добро и всичко е добро!
Светъл ден!
 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия