Автор Тема: в-к Марица днес , 5-09-2002 - всички болести се лекуват  (Прочетена 4427 пъти)

Неактивен admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 601
    • Профил
    • http://www.bratstvoto.net
    • Ел. поща
Всички болести могат да се лекуват с 50-60 слънчеви и водни бани, твърди водачът на Бялото братство Петър Дънов. Най-полезно било слънцето от 8 до 10 часа. Лъчите му не могат да помогнат на хора, които не почерняват, смята той. Когато се разболееш, напечи гърба си, концентрирай ума си, попей тихичко и болката ще премине, съветва Учителя. Ваната също действала облекчаващо. Налива се вода до половината, сяда се в нея така, че краката да са отвън и се правят разтривки на корема и слабините. С тези движения кръвта се пречиства, обяснява Дънов. Според него на ден трябва да се правят по две изпотявания и преобличания до пълното оздравяване. Полезно е лятно време да се ходи бос - така през тялото преминава електричество и земен магнетизъм.

Учителя е оставил стотици съвети за различни болежки. На жена с рак препоръчал да се излага по-често на слънце, да яде три пъти дневно по една глава суров лук. Всеки ден в продължения на няколко месеца ще си казваш: “не съм болна, здрава съм, всичко у мен е така, както Бог го е създал”, заръчал є мъдрецът.

Рецептата му за

тумори е:

вземат се корени от кукуряк, набождат се в една ябълка и заедно с нея се пекат. След това коренчетата се изваждат и варят. Отварата унищожавала злокачествените образования. За съжаление Дънов не е указал дозировката.

Страдащите от коремни болки трябва сутрин да пият по десет глътки гореща вода, обяснява Учителя. Задължително е течността да се приема бавно, процедурата се прави няколко пъти. Ако имате язва, откажете месото и постете веднъж седмично. През този ден не се яде нищо, взема се само три пъти по една кафена чашка зехтин.

Водачът на Бялото братство е измислил специално дихателно упражнение при ревматизъм, главоболие, астма, стомашно неразположение. Ръцете, свити в юмрук, се поставят на раменете.

Разтваряте ги бавно настрани, вдишвате дълбоко въздух, задържате го и след това го издишате бавно, като ръцете се спускат постепенно надолу.

Прави се по 10 пъти сутрин, обед и вечер, като мислено изговаря казва “Отче наш” при вдишването и издишването, уточнява Учителя. Прекарвайте колкото се може

повече сред

природата,

съветва той.

Един народ, ако иска да е здрав, не трябва да унищожава горите си безразборно - на едно отсечено дърво човек умира, така дълбоко са свързани растенията и хората, твърди Дънов.…  

Автор: Анелия Перчева