Автор Тема: "Учителят Дънов - шифърът на България", 29.06.2009г.  (Прочетена 1321 пъти)

Неактивен Delfin123

  • Full Member
  • ***
  • Публикации: 170
    • Профил
    • Ел. поща
Учителят Дънов - шифърът на БългарияДнес в цялата страна последователите на Петър Дънов честват 145 години от рождението на Учителя.
По думите на председателя на "Бялото братство" Андрей Грива тази година е юбилейна за тяхното движението. И тя ще бъде отбелязана подобаващо – с редица иницативи и културни мероприятия в цяла България.

Годишнината ще бъдат открити с музика, композирана от Петър Дънов – посление, което е завещал Учителят на своите ученици и последователи. Тържественият концерт ще се състои днес от 19 00 часа в Зала "България".

На 3 юли ще има премиера на документален филм за връзката на движението на Богомилите и Бялото братство на Учителя.

На 5 юли 19.00 часа в Дома на архитекта в София ще бъде представена биографичната книга на българката, живееща в Израел, Йона Шварц, съвременичка на Дънов.

Годишнината ще бъде отбелязана на  9 юли във Варна, с концерт в залата на Варненската филхармония.

Заключителната част на честването е през август в района на Рилските езера. И тази година се очакват да пристигнат у нас последователи на Дънов от цял свят. По традиция ще играят “паневритмия” и ще извършат почистване в района на седемте езера.

Frognews.bg  пропомня, че Петър Дънов е сред най-ярките личности в българската история и духовна култура. Учителят зае достойното второ място в класацията на най-великите българи, която се проведе у нас през 2007 година.

Създал движението “Бялото братство”, Дънов ни е оставил много лекции, посветени на мястото и ролята на човека във Вселената, за значението на природата и обществото, за духовното разбиране на култура; книги по етика, психология, медицина, музика и др.

Учителят е създател на Паневритмията и на редица упражнения за дишането, медитацията и концентрацията, които и днес се играят в САЩ, Канада, Франция, Русия, Конго, Австралия и други страни по света.

http://frognews.bg/news_13218/Uchiteliat_Danov_-_shifarat_na_Balgariia/
« Последна редакция: юни 08, 2010, 01:25:51 am от Delfin123 »