Форум посветен на Учителя Петър Дънов > Лятна духовна школа край 7-те Рилски езера

Рила 2010 г.

(1/6) > >>

admin:
За да бъде сигурно ,че всеки ден на Рила ще има обяд ,съобразен с деня от седмицата ,вече се изготвя график за дежурствата.Можете да го разгледате и да се включите в дежурството.
http://beinsadouno.org/bg/node/2106

admin:
Имам опит от около двадесет събора в лагера край Седемте рилски езера.През тези години често съм виждал там неподготвени физически ,психически,материално и духовно хора.Вместо радост от полезното за нас пребиваване ,те бяха принудени да се борят с проблемите ,които бяха подценили или не бяха очаквали.
Лагеруването на Рила доста се раличава от почивката  на море и дори от почивката  на планина в малка група.
Нека по-опитните се опитаме да дадем своите препоръки към тези ,които ще бъдат в лагера за пръв път.Могат да бъдат коментирани и някои основни проблеми ,които се повтарят всяка година.
  И нека не забравяме ,че лагеруващите край езерата всяка година стават все повече ,а тази година не се знае дали старата хижа ще бъде отворена.
 Като начало ви припомням написаното в сайта: http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b10/rila.html
и във форума за РИЛА 2009: http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/2forum/index.php?topic=338.0

admin:
  Препоръчвам ви да започнете подготовката си за лагеруването край езерата с набавянето на качествена палатка.Ако времето е дъждовно,може по цели нощи да не спите от прогизване ,а през деня- да изгребвате кал и вода.
Затова е добре да си намерите достатъчно надеждна палатка /с двоен покрив,с добро покритие,с двойни шевове, еластични рейки и под ,който много трудно пропуска вода/.
Покритието не трябва да бъде за високата планина,защото ,според някои планинари,то по-лесно се напуква.Но не трябва да бъде и за палатка за море.
 Аз 8 години ползвах палатка от тази фирма: http://www.vango.co.uk/products.html
 Бях много доволен.Ако не беше стояла разпъната на изключително силен вятър и на много влага,може би щеше да издържи поне още една година.
  Чух и чудесни отзиви за тази марка и от мой приятел от чужбина ,който като студент си е печелил  ''джобни'' ,като е разпъвал различни палатки.
  За жалост, поради ниската покупателна способност на българите, в българските магазини по-трудно могат да се намерят достатъчно качествени палатки.
Е,можете да си носите и найлони и покривало.Но пък от тях става много топло и има ''изпотяване''на палатката.

admin:
Търсейки информация за качествата на палатките ,бях много приятно изненадан.Оказа се ,че любимата ми палатка вече се предлага в България от една утвърдена българска фирма за туристическа екипировка.
Ето линк:  http://www.tashev.bg/bul/new_page_76.htm
Ако разполагате с пари,ето и моето предложение: http://www.tashev.bg/bul/apex_200.htm

Delfin123:
И аз съм много доволна от високото качество на продуктите, предлагани от фирма "Ташев".
Ползвам раниците им от много години и са много здрави и удобни.
Налагало ми се е и  смяна на дъно, поради протриване на 2 ъгълчета, което дори ми го направиха безплатно, защото това бе един от първите им модели раница.

Консултантите им по продажби са компетентни и биха препоръчали най-доброто за всеки, според финансовите възможности.

Миналата година  при покупка в магазина или по интернет имаше и отстъпка при закупуване на  стоки над 400лв.

Палатките VANGO  са качествени и с красив дизайн. И ние ползваме такава.

При избора на палатка може би е добре обаче да се замисли човек дали  не е  по-добре, например, за едно семейство от 4 души да се вземат 2 двуместни палатки, или дори двуместна+триместна.
От една страна на "допълнителното място" винаги може да се подслони приятел, или да се заеме от багажа. Както и по-лесно се намира равен участък за разпъване.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия