Автор Тема: Дата: 26.04.2010, Понеделник  (Прочетена 1462 пъти)

Неактивен Никола Дамянов

 • Full Member
 • ***
 • Публикации: 112
  • Профил
Дата: 26.04.2010, Понеделник
« -: април 26, 2010, 07:56:14 am »
Мисъл за деня:
"Молитвата повишава вибрациите на човешката аура. Чрез това човек става неуязвим за по-нисшите околни влияния. Чрез молитвата човек се огражда от тревогите и страховете на света. Те не могат да проникнат в него."

Много съществена мисъл е днешната и в нея се говори отново (за кой ли път?!?) за МОЛИТВАТА.
Причината за подобна повтаряемост е може би в това, че това е единственият начин на "връзка" на човек с Бог. Този род "комуникация" и друг път сме го коментирали при дискусии за ясновидството, например. Изобщо молитвата и интуицията са основа, която ако човек я разбере добре, ще може навярно доста свободно да си "говори" с Бог. :)

Интересното в днешната мисъл е това, че се разглеждат по-скоро следствията от молитвата. Значи при осъществяване на правилна и регламентирана "комуникация" (дори и тя да е непълна, тоест интуицията да не е много развита!), човешката аура укрепва много и тя става "неуязвима за по-нисшите околни влияния."
Друго следствие от молитвата е и това, че чрез нея човек се "огражда" от заобикалящите го "тревоги и страхове"...
Може би всеки е запознат с това или е чел нещо повече от Беседите, но ми се иска да коментираме нещо по-практично по тази тема. Да коментираме личния си опит и наблюдения в тази насока.

Споделете тук нещо по-конкретно от вашият опит за това как се молите:
1.По колко пъти на ден и как се молите? Имате ли си някакви лични ритуали или наряди? Какво си казвате?
2.Имате ли на практика получени някакви резултати като "укрепване" на аурата или "ограждане" от лоши неща? Споделете случки или опитности в тази насока.

Мисля, че ще сме си полезни взаимно, ако разискваме и споделим свои опитности в тази насока...
Човек винаги може да научи нещо ценно или да се усъвършенства в тази необятна област на "комуникация", така да се каже.
Аз също бих споделил мисли, но не знам дали има хора, които гледа сериозно на този въпрос и такива, на които им е интересна подобна тема.  

Поздрави.


  
« Последна редакция: април 26, 2010, 07:58:34 am от Никола Дамянов »

Неактивен galinahristova

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 12
  • Профил
  • Ел. поща
Re:Дата: 26.04.2010, Понеделник
« Отговор #1 -: април 28, 2010, 11:42:36 am »
            Здравейте!

            Искам да споделя своя опит.От момента ,в който осъзнах,че има БОГ,че не е само този физически свят,разбрах,че и аз съм една частичка от това безкрайно цяло.Значи това е едно огромно Семейство,с глава-БОГ(Бащата на това Семейство).Този Баща,ни дава всичко-живот,условия,храна,таланти,възможности,среда-всичко,всичко.
             Аз,като добър син(искам да съм),които си е у дома,поне трябва да кажа"добро утро"като стана,"лека нощ" като си лягам,"добър ден"като Го(Баща ми,Семейството) видя.Точно тая е мисля ролята на молитвата.Така сме във връзка със Семейството.
             Не може и без да благодаря,като непрестанно виждам,че ми се помага,отново молитвата ползвам.
             Почвам да върша работа,пак уведомявам Семейството чрез молитва(като излезеш от къщи,нали все на някой си се обадил,че излизаш,или поне бележка си написал),че започвам или свършвам.
             Искам,трябва ми нещо,пак го споделям със Семейството(молитвата пак ползвам).Имам въпрос,трябва ми яснота по даден въпрос,пак почвам и свършвам с молитва.
             Много важно,което искам да споделя е,че винаги свършвам молитвата си с ценните думи"да бъде волята Ти".Имам пълно доверие,че като мой създател БОГнай-добре знае кое е най- правилно за мен,за моето развитие.
             Просто за всичко я ползам молитвата.Тя ми е връзката със Семейството.Мисля,че непрекъснато обаче се уча:как по кратко,точно и ясно да се моля;как да не забравям да благодаря;как да не губя връзката си със Семейството.Защото осъзнала съм, няма ли Семейство-няма природа,няма близки,няма светлина,нямам нищо,ама нищо.Изобщо много важно нещо в живота ни е Молитвата.
« Последна редакция: май 04, 2010, 12:37:34 pm от galinahristova »