Автор Тема: ЛЯТНА ШКОЛА И РОЗОБЕР В СВЕЩЕНАТА ЗЕМЯ НА ТРАКИТЕ  (Прочетена 1980 пъти)

Неактивен admin2

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Публикации: 387
    • Профил
Лятна лагер школа и розобер в свещената земя на траките
(18 май - 10 юни)
Организатори:  Кооперация „Розова зора”, Сдружение „В хармония с природата”, фейсгрупа „Задруга Живот за цялото”
Скъпи приятели и съмишленици,
Елате да свещенодействаме, да работим, да се учим и забавляваме заедно,за да сбъднем заедно Промяната, която да превърне света в райска градина, изпълнена с аромат на рози и песни на хора и птици.
 „И тия нежни зеленини някоя вълшебница ще засипе с росни трендафили и из въздуха ще се залеят благоухания, заедно с песните на тъмнооките берачки, увенчани с пресни рози, като старовремските гъркини от Пафос и Цитера по венерините празници …” Иван Вазов
Кауза:  Да влезем  заедно в новата епоха!  Да хармонизираме човешките отношения чрез нови ценностни модели и здравословни практики, адекватни на времето. Да създадем  нови практически приложни площадки  за единение чрез труд, работещи за новия кълн и за запазването на Майката Земя..
За нас: Кооперация Розова зора е официално регистрирана структура, която притежава около 40 декара розови насаждения в района на с. Братя Даскалови, край гр. Чирпан и 20 декара, засяти с лимец /дива пшеница/. Структурата представлява три концентрични кръга, в които всеки може да се включи, според силите и възможностите си. Всяка дейност за благото на каузата на Розова зора, е добре дошла: природосъобразен начин на живот и хранене, нова култура на хляба; развиване на добродетели и качества свързани с новата етика; кръг за песни и танци; кръг за художествени занаяти; биоземеделие; духовно лечение и диагностика; духовна и езотерична литература; нови технологии - слънчева енергетика и екологично строителство; работа с деца и др.
Кооперацията разполага с две основни работни площадки: с. Братя Даскалови, близо до розовите насаждения и лимеца, за съвместна работа през лятото - розобер и жътва; и гр. София, ул. Хан Крум 7 А, постоянно действаща - провеждат се лекции, месене на хляб и др. практически занимания.
Място: с. Братя Даскалови, 15 километра южно от Чирпан, в района на селото, в северозападния му край, сградата на стопанския двор.
Условия: сграда на 2 етажа, 3 големи спални помещения с капацитет за 30 ч., голяма трапезария, помещение за лекции, бани и тоалетни, голям двор. Палатки могат да се разпъват в тревните площи в двора и извън него - сградата се намира в покрайнините на селото; В близост има заведение и хранителен магазин.
Важно: На територията на сградата не се пуши и употребяват алкохол и наркотици!!!
Осигурява се вегетарианско меню и нощувка на всички участници в розобера – цена 2 лв. на хранене. Участниците могат да се редуват да готвят и помагат  в кухнята. Участието е безплатно на доброволни начала, като е придвидено участниците да получат и лимец – дива пшеница. Желаещите да нощуват в сградата трябва да си носят спални чували. Който предпочита да спи наоткрито – си носи палатка. Носете си също стари ботуши, стари якета, кожени ръкавици.
 Всеки може да се включи за определени дни през периода на розобера. Организира се предварителен график на посещенията. Всеки, които иска да заяви участие, може да се обърне към някой от координаторите по райони по е-mail, да посочи периода от време, през който ще се включи в розобера, от къде и кога пътува, дали е с кола и ако да колко свободни места има в нея, или има нужда от споделен транспорт, дали ще спи в сградата или на палатка.
Програма:
Работен процес на нивата: 6 - 11 ч. – розобер
Обяд: 13 - 14 ч. Вечеря: 19 - 20 ч.
Свободно време: 14 - 19 ч. – провеждане на лекции с различна тематика: еко-технологии, свободната енергия, лекции за дивата пшеница лимец, древна история и археология и др., според интереса на участниците; екскурзии до светите места в региона.
Вечери: прожекции, музикални изпълнения /по желание/

Молим всички желаещи да заявят своето участие предварително, най-късно до края на м. април.
Координатори за участие в розобера:
Координатор за страната: Коста Воденичаров - тел: 0887 544 684, e-mail: rozova.zora@abv.bg
София: Силвина Карабойчева - тел: 0887 872462, 0894 340853, e-mail: silvikar27@hotmail.com
Пловдив: Милка Михайлова - тел. 032/286911, 0897 227114, e-mail: mila_reiki@abv.bg“
Стара Загора: Янка Койчева - тел. 0897 665420, e-mail: vhamoniq@abv.bg
Още информация за българската роза, розобера и уникалното българско розово масло: http://www.facebook.com/note.php?created&&suggest&note_id=381758784502