Какво ви е мнението за основната тема на Мадарския събор ''«Правилата на Окултната школа и тяхното приложение»?
Подходяща ли е за Младежки събор?
Тази тема май е много актуална и в контекста на предстоящата ЛДШ на Рила.Ето сега ще каже трудни думи, моля никой да не се обижда.
Не търся скандал, а само посочвам факти.
Крайно време е да се повдигнат въпросите кой за какво отива на Рила - раздумка, почивка, разходка?
Да се създадат правила и които не ги спазва - да си взима палатката и на другата сутрин да си слиза в градО и да си клюкари в кафенета.
Хората в лагера са лицето на ОББ пред света, особено в последните години, когато всеки те снима с какво ли не,
и не само google, но и vbox, и youtube знаят всичко.
Уви, бърка се свободия със свобода
и е време всеки да се осъзнае.
Уви, поради редица факти може да се наложи да се прави график и предварителни записвания за ЛАГЕРА, за да няма случайни хора. Ako има нови хора, то да има по-опитни, които да ги посъветват и наблюдават дали се спазва реда.
И не, това не е полицейщина, защото духовната школа не е селски сбор.
Ако има желаещи да се радват на тези места - да ги правят в друго време - през м. юли даже е по-зелено и красиво!
Според мен трябва да се даде право на желаещите да се играе паневритмия рано сутрин след наряда!Какви са тези песни, че изгрява слънцето, а всички с шапки и тензуси, че да не получат слънчево изгаряне.
Кой е по-велик от Учителя, че ще държи/нарежда да се играе по обед?
Друга тема, недуховна и леко смърдяща е липсата на тоалетни.
Не знам всеки колко е духовен, но всеки си има физиологични нужди и е добре да се поставят временни химически тоалетни и на Платото, между Бъбрека и Трилистника, на Чистотата - така ще се посрещат естествено и хигиенично естествените нужди на хората.
Знам, че много хора са против тези идеи, че кабинките загрозявали природата, ама тези хора нужди нямат ли?
А по-красиво ли е да има тоалетна зад далечните клекове на Бъбрека.
И после вятърът да развява мръсна тоалетна хартия?
А по-възрастните хора, които често ходят до тоалетна и не могат да стискат?
За тях някои мисли ли?
Масово не се пие вода особено от жените, защото няма тоалетни, което пък ги дехидратира и е вредно за здравето.