Автор Тема: Дата: 18.02.2010, Четвъртък  (Прочетена 1146 пъти)

Неактивен Никола Дамянов

  • Full Member
  • ***
  • Публикации: 112
    • Профил
Дата: 18.02.2010, Четвъртък
« -: февруари 18, 2010, 04:03:54 am »
Мисъл за деня:
"Когато минавате през изпитание, молете се, докато дойдат Светлите Същества да ви помогнат. Един закон гласи: никое Възвишено Същество не извършва постъпка, от която да има повече загуба, отколкото полза. Ако сърцето на някой човек от Земята е изпълнено с възвишени и благородни чувства, достатъчно е той да помисли за някой ангел и ангелът ще бъде при него. Няма ли такова сърце, никой ангел не би напуснал мястото си заради него."

Забелязахте ли колко интересен и важен закон е разкрит в този цитат?
Може би много от нас го усещат интуитивно, но ако се влезе в дълбочина и се преосмислят нещата, хората биха си решили 90% от собствените си проблеми. Абсолютно съм убеден в това!

Ще се опитам да разсъждавам малко по нетрадиционно...
За да станат по-ясни нещата, ще започна от познати за повечето от нас неща, че паралелно на нашият свят съществува друг Висш свят от разумни същества, които отговорят и следят за нашето развитие. В доста религии и окултни школи също се намеква за подобни същества (ангели хранители и други йерархии), но нещата или се споменават бегло, или се "забива" в посока на установяване на някаква йерархичност, от което няма особена полза - хората се изкушават да подреждат кой е "по-по-най...?", което обикновено само ги спъва.
Всъщност "следенето" на Висшите същества се заключава обикновено в това, да се изпълняват Вселенските закони - нищо повече. Необходимо е да се спомене и това, че на Земята има и "опция" - свободен избор за човека, която обикновено затруднява развитието му, но това е друга тема.

Сега конкретно по мисълта - значи не можеш да накараш да "работи" (да оказва помощ!) едно Висше същество, ако То не прецени, че няма да има полза от своята работа. Май излиза нещо като нашата пазарна икономика, която дефакто е взаимствана от висшите светове, но значително е очовечена! Общото е "принадената стойност", която се забелязва и на двете места. В този ред на мисли също могат да се направят интересни съпоставки, но няма да "разводнявам" мнението сега...  :)
Значи "принадена стойност" за едно същество от Висшите светове има тогава, когато сърцето на един човек е изпълнено "с възвишени и благородни чувства". При това положение се проявява "интерес" и се оказва помощ. Простичък механизъм!
В противен случай какво става? - Няма благородство, разумност, възвишени стремежи,... следователно няма помощ и човека се върти в цикъла на махалото, а Възвишените същества стоят от страни и просто следят за изпълнението на Вселенските закони (всички ги знаем кои са!).
Докога така? - докогато страданието, мъките и неволите в човека прехвърлят границата на поносимост, и той не вземе да реши да води РАЗУМЕН живот,... тоест изборът на човека не само да е свободен, но вече да е и разумен. Малко хора се замислят в тази насока!
В следствие пък на проявен разумен свободен избор, се пораждат възвишени и благородни чувства и идеи, и респективно се изсипва помощ, за която често се казва, че е "Божествена благодат от Небето", а някой може да му каже и "късмет", ако иска.
Това което го написах дотук, аз всъщност съм го проверил на практика и мога да дам десетки примери в тази насока.
Нещата са толкова простички и ясни, или поне така ми се струват на мен!  :)

Четейки това, което написах до тук, някой може да каже - "Да, да - ама НЕ! Аз имах благородни идеи, но никой не ме подкрепя с Висше?!?"
В моята практика съм изследвал десетки подобни примери (изказвания!) и съм установил следното - помощта не идва, защото даденият човек се е въобразил, че постъпва "благородно", че прави "добро",...или си е въобразил, че "помага" на някой...А в действителност дали това е така?
Наблюденията ми показват обратното. Просто под "натиска" на Егото си, човека не постъпва разумно и действията му, които извършва са по-скоро егоистични и лицемерни, от колкото благородни и възвишени. Това е причината да не се получи желаната подкрепа и "кредит" от Небето. Примери мога да дам много и в тази посока, но няма да конкретизирам.

Светъл и успешен ден на всички.  

    

 
« Последна редакция: февруари 18, 2010, 04:10:15 am от Никола Дамянов »