Автор Тема: Дата: 15.02.2010, Понеделник  (Прочетена 1313 пъти)

Неактивен Никола Дамянов

  • Full Member
  • ***
  • Публикации: 112
    • Профил
Дата: 15.02.2010, Понеделник
« -: февруари 15, 2010, 10:10:53 am »
Мисъл за деня:
Човек дълго време трябва да мисли върху красивите неща, да има красиви мисли, чувства и постъпки, за да изработи ценното в своя характер.
Мине ли една светла мисъл през ума ви, не я изпускайте, но я приемете и реализирайте. Ако не я приемете, ще дойде една лоша мисъл.


Хубава мисъл,...и тя май е в "градината" на онези хора, които предпочитат повече да чувстват нещата. :)
Колко по-лесно е човек да почувства нещо. Нещо красиво, например?
Виждаш прекрасна гледка...Природа... Можеш да И се наслаждаваш с часове. Можеш да изпиташ прекрасни емоционални състояния...
Явно обаче, че това не е достатъчно за един ученик от школата.
Значи освен да почувстваме нещо красиво, ние трябва и да "мислим дълго време върху него", а след това пък трябва да го свържем по някакъв начин и с постъпките си.
В следствие на всичко това, ние всъщност работим върху своя характер. Колко простичко, взаимосвързано и логично е всичко!
Пиша го това, защото много пъти съм наблюдавал на езерата или сред природата хора, които искрено и пълноценно се наслаждават на красотите, но само емоционално...Зареждат се енергийно. След като се връщат в къщи към светските си задължения, всичката тази енергийна еуфория у хората изчезва бързичко и става нещо като много бързо "затъване" в материалното.
В този ред на мисли, ако се спазва това простичко правило от Учителя, мисля че много по дълго в нас ще остават "отпечатъците" от красивите неща, които наблюдаваме и на които се наслаждаваме.

Впечатли ме и друго...  - "мине ли една светла мисъл през ума ви"... Преди време бях направил една тема "Мозъчна дейност, мислене, мисъл...", която не се разви много и не можахме да навлезем в дълбочина по нея. Колко интересно е значи това - минаване на мисли през нашият мозък. А някой си мислят, че "мислят" ?!? Много съществен момент, който ако се разбере не само човек може да си даде отговор на много въпроси, но и съвременната науката ми се струва, че ще измени много от теоретичните си постановки.
Много дълбочина и ключове неща има само в това "минаване" на дадена мисъл...
На други миста Учителя дава точно "пътя" на мисълта. Нали не си представяте, че мислите ви бомбандират черепните кутии и някой от тях влизат вътре, а други се отразяват? Как стават нещата тогава? Има ли някой, който е давал Светлина по този въпрос? (аз не съм срещал подобно нещо в езотеричните науки!)
А представяте ли си как ще се развият конвенционалните науки, ако "осъзнаят" тези факти? Как ще се развие психологията, психиатрията?
А какво да кажем за магиите? Колко хора са обекти на "мисловни атаки"? Колко хора могат да си помогнат сами, само, ако осъзнаят няколко простички неща ? Навярно милиони ще се самоизлекуват от лоши влияния...
А как подобна теория ще помогне за разгадаване на "енигмите" около ясновидството, телепатията и др. подобни "дарби", които всеки си ги разтяга, както си иска и влага свои си тълкувания в тези понятия, в следствие, на което обикновено се получава една "хубава" манджа с грозде. :)
  
Препоръчвам на всеки дълбока да се "замисли" по тази тема, която е много ключова според мен!      
« Последна редакция: февруари 15, 2010, 10:25:25 am от Никола Дамянов »