Захранването трябва да стане постепенно.Основният проблем е в количеството.Но от значение са и калориите ,които са ви необходими.Те зависят от пола,килограмите ,работата ви.
По-добре е да ядете по по-малко /4-5 пъти на ден/.
Първите три дни яжте пресни зеленчукови салати/макар,че няма хубави зеленчуци през зимата/.Сложете малко зехтин и малко сол.Хапвайте си и зеленчукови супи.Може и варени картофи.Въздържайте се от хляб.Можете да продължите да ядете орехи.
На четвъртия ден можете да си направите и една салата от моркови с малко мляко.Прибавете и една филия хляб.
На петия ден можете да си хапнете и шопска салата или варен ориз.
Основното е ,че ястията до този ден трябва да се варят.От шестия можете спокойно да ядете и по малко печени храни,малко варени овесени ядки със сирене, каши от пълнозърнест хляб,готвено прясно зеле.Можете да увеличите млякото и сиренето.Хапнете и мюсли.
Постепенно увеличете количеството на храните,които сте яли.Прибавете и малко кашкавал.
Може и малко маслини,грах,зелен фасул.Увеличете филиите хляб.
На осмия ден-боб,леща,готвено кисело зеле/,постни ястия/яхнии/.
След десетия ден - постепенно включете и сладкиши, яйца, гъби...
Мазнините всеки ден не трябва да надхвърлят 25% от храната ви.
Жените могат да прибавят по 80 калории всеки ден към храната си а мъжете по 100..Базата от която тръгвате е около 1200-1300 калории.
ТОВА ЗАХРАНВАНЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ НАРЕЧЕНО КОМПРОМИСНО.КОЙТО НЕ ГО ОДОБРЯВА, МОЖЕ ДА НЕ ГО ПОЛЗВА, А ДА СЕ РЪКОВОДИ ОТ ЗАХРАНВАНИЯТА НА ДОКТОР ЕМИЛОВА ,ДАДЕНИ В ХРАНЕНЕ НА САЙТА.