Автор Тема: 2010-01-29 За смисъла да пишем есета и да дискутираме  (Прочетена 4407 пъти)

Неактивен Васил Василев

  • Full Member
  • ***
  • Публикации: 114
    • Профил
    • Ел. поща
Re:2010-01-29 За смисъла да пишем есета и да дискутира
« Отговор #15 -: април 09, 2010, 07:16:55 am »
... Но прочитайки цитираната в предишния ми пост беседа - малко се посмутих. Дали наистина пишейки по  дадената беседа, не съм наложила моето специфично мнение, дали съм мислила достатъчно? Защото в цитата, който съм дала Учителя акцентира точно върху това... Самостоятелното мислене е било поощрявано в темите, които са давани по време на беседите - нещо като домашна работа за следващия път. Не знам доколко е поощрявал разисквания върху самата беседа? Затова и зададох този въпрос.

Вероятността да внесем "изкривяване" в Словото, изказвайки личните си мисли, възниква само тогава, когато започнем да приписваме авторството им не на себе си, а на някой друг. Например - на Учителя, който ни ги предава в момента. Има такива примери и то немалко. Тогава явно възниква изкривяване.
Когато авторството е изяснено добре, никакво изкривяване не може да стане. Дори да искаме,пак не можем :) Така че официлано обявявам философстването по теми на Словото за окултно безопасно :) На шега, разбира се - не мога да обявявам нищо.