Автор Тема: Братството във Великобритания  (Прочетена 7530 пъти)

Неактивен admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 601
  • Профил
  • http://www.bratstvoto.net
  • Ел. поща
Братството във Великобритания
« -: януари 03, 2004, 10:11:54 am »
Ако имате повече информация за братските групи във Великобритания, пишете.

Неактивен делфин

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 2
  • Профил
Братството във Великобритания
« Отговор #1 -: юли 28, 2006, 04:10:05 pm »
ЗДРАВЕИТЕ,Живея в Нотингам ,англия.Някой знае ли защо Михаил Иванов-омрам е по известен от Учителя в почти цяла западна Европа или на мен така ми се струва.Имам една много добра позната с когото ходим на Спиричуал църква ,та тя ми говори как не мисли за утрешния ден ,мисли само за сега,че я погледни птичките ,да не би да са се притеснили за това че нямат храна,нали Бог се грижи за тях,и т.н.Понеже ми се стори много познато(от беседите на Учителя),заинтригувана я заразпитвах по подробно за интензивния живот ,който води напоследък,пълен с мистика и Божии откровения и когато тя ми каза ,че чете книгата на омрам михаил иванов аз лично се почувствах .. ограбена...........абе с една дума никак ама никак приятно.Поне аз не мога да приема че тук говорят за Бяло братство,Паневритмия и за .......омрам михаил иванов,а не за учителя Петър Дънов .Няколко дена по късно по неведоми пътища Господни аз намирам този саит (за което горещо благодаря на създатели и подръжници)  :D

Неактивен Вили

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 5
  • Профил
Здравей.
« Отговор #2 -: юли 28, 2006, 04:23:47 pm »
Здравей Делфи.  :DАз съм Вили. Не съм от Браството, но имам близки които са от белите братя.

Прекрасни хора.

За това и се регистрирах тук.Тези думи не са на никой.Те са от Библията.Много хора ги използват, за да онагледят по ясно думите си.

Наистина, би било редно да упоменават от къде са ги прочели все пак.Но това не е проблем.Важно е да се усмихваме и да се обичаме. :roll:Лека и нежна нощ от мен! :D
Вили

Неактивен делфин

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 2
  • Профил
Re: Здравей.
« Отговор #3 -: юли 29, 2006, 01:47:27 am »
Цитат на: Вили
Здравей Делфи.  :DАз съм Вили. Не съм от Браството, но имам близки които са от белите братя.

Прекрасни хора.

За това и се регистрирах тук.Тези думи не са на никой.Те са от Библията.Много хора ги използват, за да онагледят по ясно думите си.

Наистина, би било редно да упоменават от къде са ги прочели все пак.Но това не е проблем.Важно е да се усмихваме и да се обичаме. :roll:Лека и нежна нощ от мен! :D[/quote Здравей Вили,аз не съм чела цялата Библия ,също не съм  и чела всичко от Учителя.Думата ми беше за Михаил Иванов и защо тои е известен повече от Учителя тук в Англия или може би в почти цяла западна Европа.Доколкото знам във Франция има наи много последователи ,защото центъра на школата му е там.Ако някой от Братството в България знае подробности ,ще се радвам да се включи  :)

Вили ти къде си  :D Благодаря за постинга и лек и приятен ден

Неактивен Вили

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 5
  • Профил
Добро утро!
« Отговор #4 -: август 03, 2006, 12:07:13 am »
Здравей Делфи!Аз си живея в тракийската низина, от както имам спомени. :DЗа годините на които съм, а те не са малко, едно със сигурност научих.Трябва да живеем в хармония с природата ( до колкото ни е възможно), да се обичаме и да се стараем, да бъдем мъничко макар, по добри. :roll:Другото е суета и безсмислица. Това е.

Не искам друго нищо да научавам. :DУспешен и по добър ден от мен с усмивка!Вили

Неактивен admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 601
  • Профил
  • http://www.bratstvoto.net
  • Ел. поща
за Михаил Иванов
« Отговор #5 -: август 06, 2006, 10:24:58 pm »
Здравейте,Кратка справка за Михаил Иванов можете да немерите тук - http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b16/m1.htmlСпоред мен  е нещо нормално, че Михаил Иванов е по-популярен в Западните страни отколкото Учителя. Няколко са причините:  ограничаване на дейността на Братството в България в продължение на много години по времето на комунизма,  липса на преводи на лекциите на Учителя на чужди езици, неразбирането на лекциите на Учителя от не българи. Мога да кажа това, защото близо 15 години работя с хора от Френското братството и разговарям често с тях. Тези хора имат голямо уважение към Учителя, имат негови книги, и според мен няма разлика , Духът е един.

Много хора в България упрекват Михаил Иванов, че се обявил за Учител, според мен няма нищо лошо в това, защото  основен принцип в Духовните школи е, този , който учи другите е Учител – има много примери в йога и бойните изкуства. Нима един Йогананда не е Учител, макар че и той има своите Учители.Аз лично  ще се радвам ,ако има много българи като Михаил Иванов, който се е гордял , че е българин и ученик на Учителя и е накарал хиляди хора по света да мечтаят да посетят България.

Неактивен Владимир

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 3
  • Профил
Братството във Великобритания
« Отговор #6 -: август 08, 2006, 07:11:45 am »
Трябва едно да е ясно - човечеството се видоизменя. Стария човек се заменя с нов. Нов, който е на страна на доброто, влага силите си в доброто, а не срещу него. Който знае, че света му принадлежи толкова, колкото и той принадлежи на него. Сега Човечеството се изпълва с такива хора, живеещи с Любовта, Истината и Мъдростта. Ражда се Новия човек. Ражда се вътре в хората. Кога точно ще се роди, зависи само от личния избор. Всеки сам трябва да осъзнае своето собствено значение. Трябва да се прозре, че сегашния му живот е период от неговия вечен път, вечен живот. Да проумее накъде води този път и да върви целенасочено по него, а не да се лута незнаещ посоката. Да насочи своите дарби, да заработи за доброто, заедно с Бога. Днес Истината изгрява, и започва да грее над света. Все повече хора я приемат. Вековните лъжи ще се сринат.

Все повече ще се проповядва Истината. Все повече от Истината ще взима връх в нас самите, а с нея иде и Мъдростта и Любовта. Да не се чудим над изгрева на Истината, а да се учим как да заживеем с нея. Тя става все по достъпна и ясна. Правилата са прости. Като съвременници, задачата ни е да се влеем в процеса, да заработим с него и да го засилим. Глупост е да вървиш срещу течението – течението. Всичко те първа предстои! Успех.

Неактивен Evgenij Vselenski

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
  • http://www.panevritmia.org
Здравейте от Лондон
« Отговор #7 -: октомври 19, 2006, 12:40:48 pm »
Здравейте всички в България и конкретно - Делфин , Вили , Владимир , както и admin.

Аз съм Евгений и съм от групата на Бяло Братство в Лондон. Това е една група от българи , които се срещаме , четем и прилагаме Учението и се стремим по-добре да го разберем и приложим в живота си. Играем Паневритмия и четем лекциите. Също организираме концерти на песните на Учителя в Лондон - последният беше на 29 септември 2006 , със участието на Петър Ганев и Симеон Симеонов. Това беше 4-ти поред концерт за последните 2 години , организиран от нас в Лондон.

Това е за кратко встъпление и представяне.

Ако имате въпроси - задавайте ги ще се стремя да им отговарям възможно най-добре.Сега да отговоря на темите от всеки от вас:

 Драга Делфин - Михаил Иванов е бил изпратен от Учителя Беинса Дуно във Франция за да им даде Учението и да го разпространи - и това той дефакто е направил и затова днес цяла Западна Европа го чете и играе Паневритмия.

Друг е момента че има някои разлики - например в Паневритмията , но факт е че Учението е разпространено в тази част на Европа. Освен това Френският хор се състои от около 170 души /по мои сведения/ и пее песните от Учителя на български език и то много добре.

Според мен разликите в Паневритмията и ако има такива в знанията предадени от Михаил Иванов постепенно ще се изчистят защото ние не сме сами - имам предвид човечеството , а съществуват и високоразвити същества от Еволюцията на Вселената , Вселените , както и Мета Вселените, които направляват нашето развитие , както и ни помагат в него, т.е. тези различия ще се преодолеят и истината ще бъде разбрана и приложена от все повоче човеци.

Освен това ако знаем че около 82% от населението на Земята в момента е с ниско развита душа - ниво низш Аз или полухора- интиресуват се само от материалното- хапване , пийване , секс и развлечения , без никакви или почти никакви духовни влечения , останалите 18% са с развити души т.е. среден Аз - те се интиресувот от духовното си развитие , както и Духът им се развива.

Има само 169 000 човека на Земята , с планетарно съзнание - това е истинската цивилизация на Земята - с развита Монада - те се развиват духовно и творчески и изпитват истинско удоволствие , когато изпълняват дълга си пред обществото и целия човешки род.

Може би тук е мястото да поясня че : ние като човешки същество не сме само тяло - нашата Божествена Същност или Божествиното ни Създание представлява следното - Тяло , Душа , Дух , Монада и Свръхмонада. Тялото ни е видимото за нашето настояще зрение , поне колкото е "отворено" за виждане сега и на конкретния индивид , останалите са невидими , но те са вид енергия , т.е. поле , което е също вид материя , но с много по-високи честоти на трептение.

Изнесох ви тази малка лекция , за да стигним до това че когато е активирана Свръхмонодата - това са хората със космическо мислене , насочено към осъзнаване на своя дълг към планетата Земя , Слънчевата Система , нашата Галактика - Млечен път  и цялата Вселена.

Та  въпроса е че на Земята има около 34 души с такова мислене , на това ниво.

Сред тях са : Шри Матаджи Нирмала Деви , Омраам- Михаил Иванов / заминал си 1986 год./ , Сатия Сай Баба , Шри Бабаджи , Джорджо Бонджовани , Друнвило Мелхиседек , Дейвид Копърфийлд , Таана-Ом-Ар-Ис , Джуна -Евгения Давиташвили и други.

Така че сега мисля е малко по-ясно кой е бил и е Михаил Айванхов или Иванов и че фактически той е изпълнил заръката дадена му от Учителя да разпространи Учението във Франция , че и в Европа.

 Здравей admin разбира се че няма нищо лошо в това да си Учител , когато учиш другите и да им предаваш завещаното ти знание и повеля да сееш Учението. Ами да си представим че животните са последното стъпало от безсъзнателното развитие на нашата Еволюция и Човека е първото стъпало на Самосъзнание и след него на по-висшите нива на Съзнание са Висшите Цивилизации , реално съществуващи , които бдят и помагат на нашата човешка Цивилизация в развитието си и самите те наблюдават как се развиваме и сега- те виждат че името на Михаил Иванов е по-знайно от това на Учителя в Западна Европа , но времената идват , и са даже сега , когато все повече хора започват да се Просветляват - т.е. добиват повече знания и започват да разбират Светът такъв какъвто е , а не както досега - едно ограничено понятие за всичко. Това ще рече , че хората от Западна Европа сега започват да се запознават с Учението и Учителя по-подробно и разбира се  тези , с които съм разговарял разбират и приемат , че Учителя именно е предал  Учението , че именно той пръв ни го е донесъл на Земята и останалите са започнали да го разпространяват и прилагат.

Та в тази връзка - здравей Вили - прекрасна е Тракийската низина , разбира се че трябва да живеем в хармония с природата , но не доколко ни е възможно , а заедно да помислим как да го направим най-възможно и в същото време трябва да се Осветляваме - да развиваме нашето човешко същество , защото живеем сега в този си живот във много прекрасно и важно време - прехода на Човешкия Род към Четвъртото измерение или т.н. Квантов Преход , който се осъществява сега на Земята известен още като преход към Шестата Раса на Земята.

Здравей Владимир , прав си защото смъртта е само разграждане на материята във вид на човешкото тяло - останалите същности остават - Душа , Дух , Монада и Свръхмонода , и те са неразрушими , те идват в следващото прераждане в новото тяло за да се учат и издига нивото на знания и да се развива Божието Творение - Човек.

Та затова е също и толкова важно да се развиваме именно сега в този си живот .

Чувствайте се свободни да задавате въпроси и да се развивате по пътя към Светлината , защото тава е Бог.
Да дойде Царството Божие и Светлината да огрява пътя наш.

Неактивен toni_ts

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 2
  • Профил
  • Ел. поща
Re:Братството във Великобритания
« Отговор #8 -: декември 08, 2009, 02:15:53 pm »
Здравейте на всички.
Прочетох изказването на Делфин, и искам да споделя, че до преди 3 месеца и аз не знаех нищо за Омраам Микаел Айванхов. Случайно ми попадна негова книга, тъй като търсих нещо за Учителя. Книгата се казва ''С почит към Учителя Петър Дънов".  От нея се вижда, колко много Михаил Иванов е почитал Учителя, той говори с голяма любов за него. Радвам се,че той е продължил делото на Учителя в други страни. На края на книгата той казва: "Кой е предал факела на Учителя? От кого той го е поел? Един ден Учителят ми подаде факела и ми каза:
       "Тичай, Михаиле! Тичай!"

Неактивен toni_ts

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 2
  • Профил
  • Ел. поща
Re:Братството във Великобритания
« Отговор #9 -: декември 08, 2009, 03:02:40 pm »
Mожете ли да ми кажете, къде в Лондон се провеждат тези концерти, тъй като и аз живея в Лондон и ще ми е интересно да ги посетя.
Благодаря.

Неактивен admin2

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Публикации: 387
  • Профил
Информацията можете да откриете в АДРЕСИ на сайта.

Неактивен blagost

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 9
  • Профил
Re:Братството във Великобритания
« Отговор #11 -: декември 18, 2009, 08:36:21 pm »
  Фир Фюр Фен - Тао Би Аумен + поздрав от Лондон и мен +  верно казва Евгени : работим + учим + пеем + играем Паневритмия в Ричмонд парк и в Хайд парк +  сбирки и концерти има  редовно + след седмица  Симеон Симеонов ще е пак сред нас !
Любов + Светлина + Мир + Радост
Сърце чисто като кристал + Ум светъл като Слънцето + Душа обширна като Вселената + Дух мощен като Бога и едно с Бога ! Аум