Автор Тема: Духовен наряд за положителни решения на срещата в Копенхаген  (Прочетена 1809 пъти)

Неактивен admin2

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Публикации: 387
    • Профил
                                          Здравейте,

пиша ви от Копенхаген, където сме на срещата на ООН за промените в климата.Знаете, че надеждата преди срещата беше всички държави да подпишат честно, амбициозно и обвързващо споразумение за намаляване на емисиите на въглероден
диоксид на човешката цивилизация. Нямам думи да ви опиша колко силно и голямо е глобалното движение за разрешаване на проблема с промените в климата, промяна в начина на мислене и поведение на всеки един от нас, въздействие върху решенията, които взимат политиците и големите корпорации.Колко много публичен дебат и конкретни действия има вече по целия свят, колко работещи решения, малки и големи, са открити. Това, което Учителят е казал още през 20-те години, че Земята ще се затопли, вече е факт. Неоспорим факт, потвърден от водещите учени климатолози от целия свят е и, че огромна роля за това играе човекът. Оттук насетне от нас зависи да изберем своя път и да покажем можем ли да променим деструктивното си поведение и натиск върху всичко живо на тази планета, дали сме в състояние да разрешим най-голямото предизвикателство, пред което сме били изправяни досега.

Последните новини от преговорите в Копенхаген не са много добри, независимо от световната кампания "350" през последните месеци и най-голямата гражданска демонстрация досега за спиране на промените в климата, която събра 60 000 души по улиците на Копенхаген в събота, и вече се говори за вероятност от пълен провал на срещата на върха и недостигане до никакво споразумение.

Можем ли да направим обща молитва всяка сутрин в 9 ч. българско време за успешно протичане на преговорите и ненасилие в предстоящите в следващите дни масови акции - вторник, сряда, четвъртък и петък. За молитви предлагам Добрата молитва, Мисията на Учителя и Молитва на духа и формулата "Ще се нареди", но разбира се всякаква форма на отправяне на мисълта към срещата в Копенхаген, независимо от думите, ще бъде приета:)

Понеже нямам възможност да остана повече в Интернет, ще ви помоля да препратите този е-майл на колкото се може повече ваши приятели и познати.

Поздрави,
Вера