Автор Тема: Чудеса свързани с Паневритмията  (Прочетена 1978 пъти)

Неактивен admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 601
  • Профил
  • http://www.bratstvoto.net
  • Ел. поща
Чудеса свързани с Паневритмията
« -: декември 15, 2009, 09:44:09 pm »
Здравейте, приятели!

Може би повечето от вас са чували, че когато играем Паневритмия, зад всяка двойка играят светли същества. Бих се радвал, ако споделите ваши опитности , видения и т.н.

Ето първия разказ:
“...През нощта Методи Шивачев, че някой го буди. Оглежда се – няма никой. Поглежда часовника си – вече е два и нещо. ... Какво ще се облича – та той е спал така с дрехите си. Решава да вземе фенер, но не знае къде са го сложили.А сега е тъмница, къде ще го търси – всички спят. Решава да тръгне без фенер, нали има пътека, по нея, по нея – та горе. Така решава и пак не знае защо така решава, и тръгва. Постепенно свиква с тъмнината.
Намира пътеката. И когато стъпва на пътеката, изведнъж се появява един СНОП СВЕТЛИНА. Да, сноп светлина, като че ли някой върви пред него и над него, и със светлината на джобно фенерче му осветява пътя на 1-2 метра разстояние пред него. Обръща се назад, гледа – няма никой. И пред него няма никой. Поглежда нагоре над главата си, нищо не вижда, няма никой. Но светлината идва от два метра височина над земята и една педя над главата му и е насочена косо като сноп надолу, един- два метра пред него и му осветява пътя.
Преодолява страха и изненадата..., той разбира, че това е работа на Учителя. Благодари му мислено и тръгва все по-уверено, и без да се бави. Където трябва светлината спира да се движи и това значи, че трябва да направи почивка. Когато тръгне светлината, тръгва и той. Мислено преживява онези събития в Библията, когато Духът Господен във вид на огнено кълбо нощем и огнен стълб денем е водил евреите през пустинята...
След 2-3 часа той е горе, на връх Мусала. Снопът от светлина го води и спира на едно точно определено място. ... Светлината, която го е завела изведнъж угасва. Тишина. И тъмнина. Изведнъж чува във висините над главата си ПЕСНОПЕНИЯ И МУЗИКА. ... Методи, вдига главата си на 60 градуса нагоре към небето ... и какво да види! Горе, във висините на небето, под формата на ГОЛЯМА ЕЛИПСА се откроява една СВЕТЛИНА. Вторачва се в светлата елипса.Разглежда я и вижда как, в светлини, С БЕЛИ ОДЕЖДИ И С ЧОВЕШКИ ФИГУРИ танцуват същества наредени по двойки и в КРЪГ. Танцуват, правят някакви движения с ръце и крака, и се движат в кръг, съпровождани от необикновена музика и песнопение. А над тях и около тях – НЕЗЕМНА СВЕТЛИНА! Чува се песнопението и музиката. ... Фигурите на двойките излъчват бяла светлина, която с нищо не може да се сравни. ТЯ Е ЖИВА, трепти, и тази светлина се движи в кръг. Всичко се движи в кръг – и елипсата, и светлината в нея, и фигурите в светлини, а песнопението и музиката ги съпровождат.
Методи Шивачев е унесен и прехласнат, и само наблюдава. Минават минути, почти час. По едно време горе кръгът от светлина придобива по-силен блясък. Танцът е свършил, светлите същества се събират, поздравяват се, събират се вкупом в центъра и после като едно огнено кълбо се отдалечават в пространството. Светлината горе над главата му изчезва. Настъпва отново тъмнина. Звуците от песните и музиката още звучат в ушите му. След малко се развиделява. Методи наблюдава величествения изгрев на Слънцето.”
“...Към обяд пристига в бивака на хижата. .. Методи Шивачев приближава до Учителя и му целува ръка. Методи е мълчалив и смутен, но едновременно и радостен, и затворен в себе си. Учителят го поглежда и пита: “Е, Методи, какво видя горе?” Методи започва да разказва, а ние слушаме. Разказва всичко подробно. Когато свършва разказа си за светещия танц на онзи кръг в небето над Мусала, където Ангелите небесни са пеели и играели, Учителят се изправи на крака, вдигна дясната си ръка за поздрав и най-тържествено каза: “Всичко това, което ти си видял горе, в небето на Мусала, ние ще го свалим долу, тук на земята! Ще го свалим, за да бъде “както горе на Небесата, така и долу на земята.”


Познавах един възрастен брат, той ми каза, че  бил с Учителя до езерото на Чистотата , Учителя го докоснал по гърба и той видял съществата да танцуват. Било нещо много красиво.


През 1988г. по време на една Паневритмия, участници в нея разказаха, че са видяли светлите същества. Те бяха толкова развълнивани, че едва успяваха да разкажат какво са видяли.Неактивен Delfin123

 • Full Member
 • ***
 • Публикации: 170
  • Профил
  • Ел. поща
Re:Чудеса свързани с Паневритмията
« Отговор #1 -: април 07, 2010, 01:24:41 pm »
Преди години над една Паневритмия край ез. Бъбрека се появиха облаци с лика на Учителя!
Някой ги бе заснел, фокусирайки се  "случайно" върху  скала под тях.