Автор Тема: Фотографска изложба на тема “Магията на Рила”  (Прочетена 1222 пъти)

Неактивен aneta

  • Full Member
  • ***
  • Публикации: 117
    • Профил

Съобщение на Издателство Бяло Братство

Скъпи приятели,
тази година възникна идеята да реализираме една фотографска изложба на тема
“Магията на Рила”. Всеки, който има сполучливи кадри от Рила и живота на Братството e добре дошъл да участва.

Фотографиите ще бъдат групирани в три теми:

1.   Пейзажи от Рила – снимки не само от района на 7-те езера, а и други красиви места, които сте посетили и фотографирали през четирите сезона на годината.

2.   Екология – тема, добре позната и болна. Идеята е чрез фотографиите си да помогнем на хората да осъзнаят екологичните проблеми на планината, да станем по-съзнателни за нашия контакт с Природата и нейните нужди и проблеми.

3.   Братски живот – снимки на Паневритмията, упражненията, изгревите, съвместната работа в планината и други красиви моменти от живота на Братството по време на Лятната духовна школа в Рила.
Добре дошли са също и творби създадени чрез компютърна обработка /Фотошоп и др./ Дайте воля на вдъхновението и въображението си!

Всеки може да изпрати до 15 снимки – по 5 снимки за всяка обявена тема!

Изисквания към снимките:


Снимките трябва да са с размер на дългата страна минимум 2000 пиксела. Предпочитаният формат е JPG с високо качество. Ако изпращате снимки, които са сканирани,  минималната резолюция трябва да е 300 dpi (точки на инч).

/Може да изпращате и снимки с по-малки размери, особено ако са сполучливи, но вероятността да бъдат отпечатани на хартия и включени в изложбата  намалява, тъй като размера на снимките ще бъде 30/40 см./

Ако имате готови копия в съответния размер може да ги оставите в Бялата къща в София /за Галя Герасимова/ или в центъра на Бялото братство в Пловдив /за Живко Стоилов/.

Относно авторските права:

Всеки, който е изпратил снимка автоматично се съгласява тя да бъде показана в изложбата, която ще се организира от Общество Бяло братство, публикувана в сайтовете на Братството, използвана за целите на издателство “Бяло братство”, списание “Житно зърно” или вестник “Братски живот”.

Забележка: ако искате да запазите авторските права върху снимките си, т.е. те да бъдат използвани само за изложбата и за нищо друго, моля уведомете ни с текст към мейлите, с които ще изпращате снимките си.

Снимките изпращайте на следния е-мейл: photo@bialobratstvo.info 
с текст “Относно”: за изложбата “Магията на Рила”.
В писмото напишете също имената си, е-мейл за обратна връзка и телефон.

Неактивен 777

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 4
    • Профил
Re:Фотографска изложба на тема “Магията на Рила”
« Отговор #1 -: февруари 20, 2010, 03:33:54 am »
Благодаря за материала.
« Последна редакция: февруари 20, 2010, 07:24:48 am от admin »