Изглежда правната база е достатъчно неясна, затова предлагам да се позовем на етичните принципи. Предлагам всеки, който подкрепя даденият тук текст, да го изпрати от свое име към дадените адреси на мениджъри и управители от Дарик. Разбира се, може да се пише и друг текст, което би било още по-добре, текста тук го давам само за улеснение.
==============================================================
До:
ekip@darik.net; kv@darik.net; ivanov2@abv.bg; marinela63@gmail.com; regioni@darik.net; lachezar@dobrev.info; mariana@darik.net; web@darik.net; Ekip@darikfinance.bg; HHristov@darikfinance.bg;
Копие:
gong_web@abv.bg; info@lex.bg; info@tax.bg; v_velichkova@abv.bg; iliana@zar.bg; album@darik.net; signal.plus@abv.bg; admin@log.bg
Уважаеми дами и господа от Дарик,
Моля предварително да приемете извиненията ми за причиненото с този мейл безпокойство. Бих желал да Ви уведомя за причиненият лично на мен психичен дискомфирт и стрес, както и нарушаване на личното ми пространство от Ваш екип репортери придвижващи се с хеликоптер на 19.08.2009 около 11:00 ЕЕТ, в Рила, 7-те Рилски езера, на езерото "Бъбрека". Повече детайли за събитието можете да намерите на следния адрес:
http://panevritmia.wordpress.com/2009/08/21/darik-poruga-praznika-na-bialoto-bratstv/Разбирам, че журналистиката изисква понякога и нестандартни подходи и работа на ръба на закона. Силно се надявам, че ще получа разбиране на следващите редове от Вас. Уверен съм, че етичният елемент ще бъде достатъчен, за да се реши трайно повдигнатият тук въпрос.
Изпълняването на Паневритмия на Рила има характера на свещенодействие за мен и за всички участници в нея. Движенията се изпълняват в състояние на концентрация, под съпровода на струнен оркестър и хор и в строг синхрон с музиката.
Нахлуването на Вашият новинарски хеликоптер в близост до паневритмичните кръгове заглуши музиката, внесе смущения в изпълнението, причини психичен дискомфирт в мен и в останалите участници (на брой над 1000). В допълнение, някои от нальотите бяха изпълнени на опасно ниска дистанция - под 10 м. - което предвид специфичните планински въздушни течения постави на риск както животът на Вашите служители, така и на всички над 1000 участника в този свещен танц.
Не ми стана ясен мотивът за подобно поведение на летателната Ви машина, понеже бръснещият полет над нас им оставяше не повече от 4 сек. време за снимки за едно преминаване. Остава единственото логично предположение: или тези хора си играят, или умишлено желаят да ни пречат. И в двата случая силно се надявам, че те въобще не са били наясно какво точно правят.
С настоящият мейл Ви приканвам да поднесете публично извиненията си към всички участници в изпълнението на Паневритмия на 19.08.2009г. до езерото "Бъбрека" в Рила, а също и към Общество Бяло Братство в специална статия.
Благодаря за отделеното време
С Уважение
..........
==============================================================
Аз вече изпратих това писмо. Убеден съм, че след изпращане на 20-30-40 писма като това ще имаме резултат. Най-малкото те ще достигнат до мениджърите, които дори да не желаят да помогнат, ще затегнат дисциплината на подчинените си превантивно...