Автор Тема: защо срещам спънки за дарение което да направя за БРАТСТВОТО..?  (Прочетена 2481 пъти)

Неактивен xermes

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 14
  • ICQ Messenger - 169101191
  • Профил
  • Ел. поща

В Изпълнение Волята на Бога се крие Силата на Човешката Душа!

Здравейте.
След около 3 години и половина чакане..разговори с господин Грива..и още други хора, които ми обяснаваха, колко било трудно да приемат дарението което искам да направя за Бялото Браство, защото имало ремонтни работи..--а именно една къща с голям двор с плодови насеждения, тераси, градина, място за бесейн, подпочвена вода...слънцето от изгев до залез грее и се вижда..на южен скон..вижда се и Ри-Ла, и Пирин..до Кюстендил...борова гора зад къщата и дъбова....на края на селото-спокойно може да се пее и играе паневритмия....
И така...реших да поднеса тази информация тук..за да знаете, че в мен гори желанието тази къща да бъде летен лагер на всички братя, които искат да бъдат полезни и за себе си, и за идеята, и да са близо, и до Ри-ла,  до природата, ако искат да се занимават в градината или с овошки, или с билки, или да ходят на разходка..
След години виждането ми е половината къща да бъде с деца..под една или друга форма—летен детски лагер, или горско училище, или природосъобразно училще, така че децата на живо да виждат идеите на братството реализирани за природата—градина, двор, овошки, облагородена местност..да растат децата с живото впечатление какво е природосъобразен начин на живот...да бъдат впечатлени на живо от хората, които надявам се, ще подържат природата около къюата и така..
Да дадем жив, истински пример на подрастващото покление..да видят реализирани идеите на Учителя как да се отнасяме към живота около нас...и те така да продължават..никое дете няма да забрави една уредена градина..или двор...и красота..а това остава впечатление в душата за цял живот..и човек се стреми към  това и подсъзнателно и съзнателно..ето връзка в интернет на Английски за къщата,която е актуална само като снимка и местност..не като предлагане...тогава небях осъзнат...
На Английски:

http://ka6tata.googlepages.com/

На български:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=389447&pid=12920405С

само моля обърнете внимание 4е там където ви се вижда 4е има празно между знаците в горния адрес—няма такова а има долна 4ерта, която за съжаление не излиза...така 4е като копирате адреса-ако не се отвори страницата за къщата-причината е че трябва да сложите долното тире ръчно...АКО ви дава празно място..

И така..обръщам се към всички вас, които познавате Братя или съмишленици – да помогнат за това-по възможност хора извън България, необременени от битовизмите и вождачеството на повечето Братя тук в България, а с истинската светлина в душата си...

За това сега със чуство към тези думи се обърнете...и не ги подмнавайте...не спете..!Към идеята ръка протегнете..и на децата-бъдещите хора на земята-пътя да покажем помогнете.!
Защото Учителя ви гледа...и преценя..с голямото си сърце..и очи...и двете!Амин!

В Изпълнение Волята на Бога се крие Силата на Човешката Душа!

tato@dir.bg
здравейте!

По Божията воля водещ съм на предаването "Последни дни-за парапсихология и запознаване със учения и мистични движения.Учетиля го цитирам във всяко предаване.Помогнете за популяризация на Бял.братство!!Имаме екран!!

Неактивен Никола Дамянов

 • Full Member
 • ***
 • Публикации: 112
  • Профил
Здравей  xermes !

Много хубаво писмо (обръщение) си написал и откровено от всека дума личи твоето силно желание да помогнеш на практика за разпространението на Учението ...
Накратко идеята ти е да дариш твой имот Кюстендилско, на братството, което от своя страна трябва да инвестира пари, за да може имота да се пригоди за живеене и братско ползване, а на по-късен етап там да летуват деца, които да се запознават на практика със природосъобразният начин на живот и идеите, завещани ни от Учителя. ОК! Това е много благородна идея и те поздравявам за нея.

Има обаче един малък проблем (незабележим за теб), който явно ти носи проблеми, а от там и неуспех за реализиране на проектите ти... Какъв е проблема? - Не спазваш закона за даряването ! (говоря от окултна и езотерична гледна точка!)
Какъв е закона за даряването ? - Духовният човек, решил да дари нещо (независимо какво), не може да поставя никакви условия, свързани с използване и употреба на самото дарение. Ще повторя пак, че това е окултен закон и важи за хора, които претендират, че водят съзнателен и духовен живот. Този закон има дълбок смисъл, но аз няма да се впускам в подробности и да разяснявам, "защо?"..., освен ако не се повдигне допълнителна дискусия за това.

Какво става на практика (в твоя случай)? - ти даряваш нещо (имота си в случая), но изискваш от братството да инвестира по твоя идея в него и да го пригоди за братски цели... Не мисля, че това е коректно и съм сигурен (колкото и благородно да е!), че то нарушава закона за даряването.
Накратко това дребно разминаване води до "нажежаване" на обстановката, с което си обяснявам непонятното за мен "братско" обръщение, "господин Грива", като визираш временният управител на регистрираното съгласно закона Бяло Братство, брат Андрей Грива. Разбирам твоето горещо желание за реализиране на идеите ти, ...разбирам и това,че навярно, търпението ти се е изчерпало, но извини ме, не мога да приема такъв род обръщения във братски среди. Администрирането на всяко духовно общество е много трудна задача (изпитание!), и  мисля, че тези хора правят голяма жертва  като се занимават с уреждането на материалните въпроси... Грешките, които се допускат от тези хора са много, а кармата която си трупат не е малка. Така, че не е нужно и ти да ги съдиш или да изпитваш някакъв негативизъм към тях... "От Горе" виждат всичко и по-скоро рано (от колкото късно!) всички си плащат за небивалиците, които правят. Накратко - "не е нужно човек да налива масло в огъня" ...
Не случайно Учителя препоръчва да сме повече организирани и да не наблягаме на "организацията",... и съвсем конкретно визира, че "ръководните" постове трябва да са с мандат до 1 година, но това е друга тема на разговор...

Няколко съвета за да реализираш идеята си ...
1.Никой не ти пречи да дариш мястото...Направи го, но не задължавай никой и с нищо за това дарение.
2.Ако имаш идея (и не само с този братски имот), направи проект за него и го обяви в братските среди и по братските форуми.
3."ЗАПРЕТНИ РЪКАВИ" и започни да търсиш съмишленици и средства за реализирането на тази идея! Та нали ТИ и хората единомишленици около теб, възприемащи благородната ти идея, сте дефакто братството... Кой друг ? Защо трябва някой "от горе" (от администрацията) да разпорежда или да реализира твоите идеи? Мисля, че никой няма да те спре, ако решиш в името на Учителя и Учението да изградиш подобен център...

Ще ти дам пример ... Преди време един брат Орешков (от Троян) имаше подобен проект и го реализира по начина, който ти подсказвам... Той направи на подобно място като твоето, но в Троянският балкан, "Дом Паневритмия" - за събори, почивка и обучение на братски деца.

Накрая, ще кажа, че е много по-лесно да се дари нещо, в сравнение с това да се изгради (употреби) и доразвие правилно дадено дарение... При реализацията на дадена идея се изисква много работа, средства, търпение и най-вече ХАРМОНИЯ, между работещите, което е и своеобразен тест за братски взаимоотношения и духовна зрялост на участниците в даденият проект. Често изпълнението на подобни проекти, по-скоро изчистват кармични връзки между братята, от колкото да служат в последствие на поставените цели... Не случайно източните мъдреци казват, че Пътят е по-важен, а не целта,...но това е тема на други разговори.  :)

Желая ти Светлина и Успех в начинанията ти !


п.п. Аз лично, бих се включил в проекта ти под някаква форма, стига да са спазени законите, за които споменах по-горе.  

  

 
  
« Последна редакция: юни 16, 2009, 07:48:46 am от Никола Дамянов »

Неактивен xermes

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 14
  • ICQ Messenger - 169101191
  • Профил
  • Ел. поща
Не мисля че си прав.Може ли някой да напише мнение?Дали безропотно да дарявам или имам право на избот,осбено ако насреща има вълци в агнешка кожа..?
здравейте!

По Божията воля водещ съм на предаването "Последни дни-за парапсихология и запознаване със учения и мистични движения.Учетиля го цитирам във всяко предаване.Помогнете за популяризация на Бял.братство!!Имаме екран!!

Неактивен Донка

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 23
  • ICQ Messenger - 271676120
  • Профил
В подобни случаи е прието да се отоговаря на конкретни въпроси. Те са следните:
1. Каква сума се изисква от Общество Бяло братство (и Грива), за да бъде довършена къщата?
2. Колко точно време ще отнеме всяка строителна операция - моля с конкретни имена на опреациите и насреща дни.
3. Кога ще започне да тече правото на ОББ да ползва къщата безплатно - от момента, в който започне ремонта или след като вече е приключил?
4. Кой ще се води собственик на имота след като ОББ се съгласи да го ремонтира и започне да влага пари и труд в това?
Има и още доста въпроси, но след като отговорите на тези. Не се пприема отговор от рода "вие предложете" - инициаторът на дарението се приема за сериозен (Никола!) само ако е направил точна сметка и коректна оферта. Ответникът може да обсъди оферта, но не и да я предложи. Това е ясно на всеки, сключвал подобни договори.
С Вяра, Надежда и Любов

Неактивен xermes

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 14
  • ICQ Messenger - 169101191
  • Профил
  • Ел. поща
Благодаря, че някой реши да напише нещо сериозно..ще намеря хора да направят оценка на всичко и пак ще го напиша...
здравейте!

По Божията воля водещ съм на предаването "Последни дни-за парапсихология и запознаване със учения и мистични движения.Учетиля го цитирам във всяко предаване.Помогнете за популяризация на Бял.братство!!Имаме екран!!