Автор Тема: Братството в Канада  (Прочетена 5295 пъти)

Неактивен Георги

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 6
  • Профил
  • Ел. поща
Братството в Канада
« -: февруари 16, 2004, 11:16:37 pm »
Историята на Братството във френска Канада (провинция Квебек) е доста интересна. През 1953г. тук пристига брат Фюгюлен. Той е французин от Тулуза. Запознава се с Учението през 1938г. Тогава във Франция се среща с Михаил Иванов. Още с пристигането си в Канада започва да изнася лекции, посветени на Учението. Незави-симо от трудностите, които среща (баща е на осем деца), брат Фюгюлен не престава да пътува почти всяка събота и неделя от 1953 до 1981г., за да популяризира идеите на Братството.

В началото в братските групи се четат книгите на Учителя, но след първото идване на Михаил Иванов в Канада (идва още три пъти през 80-те години) през 1967 година настъпва промяна и започват да се четат предимно негови лекции. След разговорите, които имах с различни хора, разбрах, че това се дължи на фактите, че стилът на Учителя е много труден за разбиране от канадците (те са много по-рационални от нас) и на липсата на достатъчно преведени лекции и беседи на френски.

След повторното идване на Михаил Иванов се основават два центъра: „Радост“ в гр. Лавал и „Благословение“ в гр. Шербрук. През този период кметството на гр. Монреал разрешава на Братството да ползва една огромна сграда в центъра на града и на друга – на хълма Монт Реал. През този период около 200 души четат лекции и посрещат изгрева. Тогава става едно интересно събитие. Един ръководител на група, практикуваща йога, решава, че неговият учител е Михаил Иванов, и заедно със своите 300 ученици отива във Братството.

През 90-те години дейността на Братството се премества в центровете в Лавал и Шербрук. Братята и сестрите продължават ревностно да изучават и доколкото могат да прилагат Учението. Те са добронамерени към околните, готови са да помогнат с каквото могат. Много от тях носят български имена – Светлина, Божидар, Миляна и др.За повече информация:Centre de Blagoslovénié

Fraternité Blanche Universelle

3950, chemin Albert Mines, R.R.1.

North Hatley Québec J0B 2C0

Canada

Tél.: (+1) 819-564-3287

Fax: (+1) 819-564-1823e-mail: fbucan@fbucanada.com

Неактивен admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 601
  • Профил
  • http://www.bratstvoto.net
  • Ел. поща
Re: Братството в Канада
« Отговор #1 -: март 20, 2005, 04:04:35 pm »
Здравейте,Ако живеете в Монтреал , Канада и се интересувате от Учението , пишете на rosi@au.ru :P

Орлин

 • Гост
Братството в Скалистите Планини
« Отговор #2 -: декември 13, 2005, 09:32:16 am »
Привет - искам само да добавя към постинга на Георги за Канадските центрове на братството в Монтреал и мъничко инфо за най-големият канадски център на братството в Канада: "Идеал" !

  В началото на деветдесетте години на предното столетие група съмишленици, последователи на Светлото Учение на Всемирното Братство решават да положат началото на център за духовен живот, за изследвания в областта на предрожденното възпитание, окултната музика, изкуствата, образованието от нов тип! Тяхната група намерила средства за закупуване на красив парцел земя на територията на Канадските скалисти планини в провинция "Бритиш Колумбия" на надморска височина около 1000 м. През територията на центъра преминават две реки, има езеро и обширна борова гора. Жителите на "Идеал" живеят чист и силен духовен живот, отдаден на Доброто и Истината, живот изграден изцяло на базата на съзнателността, без никакви догми и забрани, но единствено въз основата на лична отговорност и безкористие! Вече около 13 години това свято място разпръсква светлите си вибрации в пространството и пречиства отровната ментална атмосфера на планетата ни! Наред с битовите трудови дейности, които всеки сам си избира според уменията и способностите си и така влива своят дан във всеобщото функциониране на колектива, се провеждат и ежедневни духовни събирания - млитви, медитации, четене на лекции от Великите Учители на човечеството(предимно от Михаил Иванов и Беинса Дуно). Играе се паневритмията, а след гостуването на българката Илина Абаджиева  слънчевите лъчи и пентаграма, посреща се ежедневно слънцето, прави се кратка пранаяма и шестте гимн. упражнения! Центърът е изключително отворен за новаторства и лично творчество, обитателите му имат висока и всеобхващаща визия за света и духовността - и по този начин максимално силно се придържат към духа на Учението на духовните си Патрони! Благословение е човек да стъпи на тази бл;агословена земя и поживее там - но не е и никак лесно - силната и чиста енергия е благодат за чостия, но в начинаещия ученик тази същата силна аура на духовният център събужда цялото му вътрешно чистилище, което с много труд и вътрешни битки бива обуздано и трансформирано! Казват че центърът "Идеал" е школа за ученици, че има връзка с Шамбала и Агарта, че е под наблюдението на Великите Учители. Структурата на функциониране на селището е такава че по никакъв начин не присъства разделение от външният свят - нещо повече - центърът е изцяло интегриран с него - разположен е насред градчето "Джефри" - много от жителите на "Идеал" работят като преподаватели п Музика, Йога, Спорт в местното училище, изнасят концерти. Но най-характерната им черта е адеакватността и съзнателността им, която представлява резултат от дълги години вътрешно самонаблюдение, анализ, себеусмиряване, молитва и медитация! От 2004 година Този Духовен Институт е член на Организацията на Обединените Нации с консултативен статус. Повече информация за "Идеал" може да намерите на сайта: idealsociety.org Бъдете здрави!

Неактивен admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 601
  • Профил
  • http://www.bratstvoto.net
  • Ел. поща
Концерт на 4 октомври
« Отговор #3 -: септември 24, 2008, 09:28:58 pm »
Концерт на Йоана Стратева в Parc régional de Longueuil, 4 октомври, събота от 9:30ч.