Автор Тема: Мадара 2009  (Прочетена 2632 пъти)

Неактивен admin2

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Публикации: 387
  • Профил
Мадара 2009
« -: май 08, 2009, 08:15:48 am »
Мадарският младежки събор ще се състои от 22 до 24 май край архитектурния резерват Мадарски конник.Той ще бъде посветен на 145г. от рождението на Учителя и 100г. от създаването на Шуменската братска група.
Точната програма не е уточнена ,но както винаги на събора ще има тематични лекции,посрещане на изгрева,паневритмия,братски обяди/очакваме ...череши и ягоди като подарък/,вечерни концерти,съгласуване на дейностите във връзка с организирането на лагера край Седемте рилски езера...
Ще се радваме ,ако се покажат и изиграят 21 упражнения oт Учителя.Дано и най-после те бъдат заснимани ,за да се играят по света.
Нощуването в хижата струва 8 лв, а на къмпинга-7лв.Навярно ще бъде и намерено място,където да бъдат разположени безплатно палатки/Трябва да се съобразяваме ,че сме в резерват/.
За повече информация можете да пишете на: aa_borovo@abv.bg
« Последна редакция: май 09, 2009, 03:30:19 am от paro »

Неактивен admin2

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Публикации: 387
  • Профил
Някои проблеми на Мадарския младежки събор
« Отговор #1 -: май 11, 2009, 09:54:08 am »
Пиша тези редове от позицията на човек ,в чиято глава /и на borislavil/преди близо 20 г. се роди идеята за възраждане на младежките събори.Но не е важно кой е бил проводникът на тази добра идея.По-важно е как тя се реализира тогава и как сега.Отговаря ли той на името си МЛАДЕЖКИ и не се ли превърна донякъде на копие на събора в Айтос?Откривате ли теми ,които се разискват по време на събора и които са от особена важност за младите хора?
Преди години моят брат се опита да изнесе кратка лекция за възпитанието на детето в утробата на майката.Тази тема е особено актуална в духовните среди в Западна Европа и дори в съседна Гърция.Оказа се ,че няма време да се представи темата , защото тече бурен дебат за паневритмията. Да ,паневритмията е важна ,но не прекаляваме ли с акцентирането върху нея?А нима не са важни и 21 упражнения от Учителя?Аз вече около 10 години се моля те да бъдат заснети и показани в интернет в България и по света.Досега съм получил само обещания,че това ще се случи.И... продължавам да чакам...
Има и други проблеми.Те са организационни.
В началото на събора гостите бяха около сто .Днес са поне три пъти повече.А хората ,които се грижат за подготовката ,която е доста сложна/храна ,настаняване ,наряди,разрешения,лагеруване,пари.../,не само не се увеличиха,но май дори намаляха.Но за жалост претенциите на някои от гостите се поувеличиха.
Затова предлагам всеки да прегледа много добре нещата ,които слага в раницата си преди тръгване за Мадара.Ако му трябват дрехи-нека си вземе,ако му трябват подправки,череши,лук-нека си вземе...
И...хубаво е да се играе паневритмия и да се чустваш безгрижно като гост.Но дали тези ,които готвят повече от 15 години,не искат поне един път да са сменени именно от някои от гостите?/Не ми пробутвайте оправданието с благословението!/Защото съборът е национален и духовен ,а не селски .
Наистина Мадарският младежки събор предизвиква въпроси.А какви са отговорите според вас?
P.S.Изказаното от мен мнение е лично и може дори да не се споделя от домакините от Шуменската група. 
 
 
 

   

 


 
       
    
« Последна редакция: май 11, 2009, 09:57:57 am от paro »

Неактивен Vsemkoma

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 1
  • ICQ Messenger - 4357656
  • Профил
  • разговоры с подругой
Мадара 2009
« Отговор #2 -: декември 17, 2010, 04:43:09 pm »
Полностью согласен
 к стате есть хороший материал . ИТ-технологии
 
Другая программа, которую рекомендует v7em.com– Это Internet Explorer – так же чрезвычайно популярный браузер, его финальная, т.е. окончательная версия. Получается, надо понимать так, что это само совершенство и придумать что-то лучше не представляется вероятным. Недаром вездесущая Microsoft которая хочет проникнуть и быть в курсе на все процессы происходящие в мире и во все интересное в софт-мире, рекомендует всем пользователям поскорее скачать свое творение на их компьютеры . А куда денемся?!
Программой месяца стала LanAgent Она предназначена для тех случаев, когда важно наблюдать за тем, как ведут себя пользователи в локальной сети. Особенно она нужна боссам. Боссы обязаны знать, чем это занимаются сотрудники предприятия. Вдруг, вместо того, чтобы писать отчеты и изучать ситуацию на рынке, бездельничают Такие программы хороши тем, что дает шанс рационально использовать время организации.
 
В других разделах тоже самое. И там, и там, везде можно найти лейбл от v7em.com. Мол: «Рекомендуем!». И, кроме того, совет, как скачать программы, без которых жить нельзя, можно, нужно и должно прислушиваться.