Автор Тема: Съвременната Магия  (Прочетена 4343 пъти)

Неактивен Светослав Иванов - Момчилвойводов

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 51
 • ПСИХОТРОНИК, ТЕОЛОГ
  • Профил
  • http://www.psychea.dir.bg
Съвременната Магия
« -: декември 04, 2008, 06:01:41 pm »
Магията, според акад. В. Кандиба, Русия, е "...изкуството за волево въздействие от човека на многоизмерния ("астралния") план на Природата с използването на специални знания за основните сили и закономерности на живата и нежива Реалност. Специалните знания на Мага се свеждат до знанието и умението да управлява физическото, енергетическото, физиологическото (жизненото) и психоинформационното нива на своя собствен организъм и заобикалящата го Реалност. Реалността в Магията се явява безмерното живо космическо образувание, състоящо се от следните основни нива на развитие - минерално, клетъчно, растително, животинско, човек, планети, Вселена. Това значи, че и камъка, и Земята, и Космоса са живи образувания, а притежавания от човека Разум присъства, в една или друга степен, във всички видими и невидими природни обекти, явления, феномени и сили. Основните източници на живите разумни сили се явяват Космоса, Слънцето, Луната и Човекът. Като цяло имено тяхното излъчване определя състоянието на всичките нива на Реалността - физическото, физиологическото, енергетичното и психоинформационното. Висшата Магия счита, че цялата Природа, видима и невидима, потопена в разумния космически енергетичен океан е Унверсалното Психическо Поле на Вселената (УППВ). Лъчистата Субстанция на УППВ с форма и без форма, съставя тази реалност, без изключение. Точно тя е Елексира на Живота и съдържа предмета на постижение във Висшата Магия... Считайки, че Индивидуалното Психическо Поле (ИПП) на човека, като капка в океана на УППВ, непосредствено свързана с цялото УППВ, то е цялата Реалност. Ето защо волевите магически изменения в ИПП на Мага представляват реалните изменения в цялото УППВ. Това е главния постулат на Магията. Следователно, за да се управлява Реалността е необходимо това да се извършва в собствения организъм, във всичките негови 4 нива, което и представлява техниката на Магията, тоест техниката за магическо въздействие на Реалността. Изкуството на Магията по този начин се свежда до навика за управление на собствения организъм на Мага и умението целенасочено да се формира излъчването на собствения ППВ с отчитане на благоприятното състояние на останалите основни излъчвания - Космоса, Слънцето, Луната и Земята. По този начин Магията - това е изкуството за управление от човека на външната Реалност въздействайки върху вътрешната, с отчитане на вътрешните и външните фактори, можещи както да помогнат и да увеличават влиянието на Мага, така и значително да го намаляват, включително до безрезултатно..."
« Последна редакция: септември 11, 2009, 09:14:07 am от Светослав Иванов »


"...Напред! Науката е слънце,
което във душите грей!
Напред! Народността не пада
там, дето знаньето живей!..."

Неактивен Светослав Иванов - Момчилвойводов

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 51
 • ПСИХОТРОНИК, ТЕОЛОГ
  • Профил
  • http://www.psychea.dir.bg
Re: Съвременната Магия
« Отговор #1 -: декември 04, 2008, 06:05:28 pm »
« Последна редакция: септември 11, 2009, 09:12:06 am от Светослав Иванов »


"...Напред! Науката е слънце,
което във душите грей!
Напред! Народността не пада
там, дето знаньето живей!..."

Неактивен Ирина - Horus

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 26
  • Профил
  • "Център Хорус - Horus"
  • Ел. поща
Re:Съвременната Магия
« Отговор #2 -: февруари 02, 2010, 07:58:39 am »
предлагам ви още едно мое мнение ;)

Магията не е нещо статично и неизменно. Тя следва да се интерпретира по нов начин от всяко ново поколение. Несъмнено е необходимо да се учим от миналото, но трябва да пресъздаваме магияа отново, използвайки последните научни и философски техники и методи.
Магията винаги е била занимание с лоша слава.
Видимото противопоставяне на науката спрямо магията е противоположно на противопоставянето на църквата. Църквата мрази магията, защото тя действа. Тя разглежда магията като инструмент за реализиране на дяволските сили в света. Науката мрази магията, защото тя не действа. Тя разглежда магията като трогателна измама, която примамва любознателния ум да се впусне в безсмислени и безумни занимания, отклонявайки човешкия потенциал от материалните дела, които притежават истинска стойност. В действителност науката се стреми да управлява обществото чрез контрол върху ума на хората. Магията предоставя мисловна рамка, в която умът може да работи независимо от научната догма. Науката възприема магията като заплаха. Понеже, от научна гледна точка, всяко ненаучно нещо представлява зло, магията е зло и трябва да бъде преследвана.
По ирония на съдбата науката и магията били третирани по един и същи начин в епохата на преследване на новите идеи от църквата. Сега, когато науката е взела връх, религията и магията са поставени в една и съща категория. И двете се разглеждат като предмети, които са далеч от реалността, които не трябва да се упражняват сериозно от интелигентни хора - архаичен отглас от суеверното минало. Разбира се, присмехът на науката по отношение на религията е много по-безмълвен, отколкото този, насочен към магията.
Преследването на магията може да се обясни със самата природа на магията. Тя не е нито зле разбрана наука, нито суеверна форма на религия. Магията представлява отделно и уникално средство за придобиване и използване на Знанието. Нейната основна характеристика е балансът или Равновесието. Намира се по средата между науката и религията и по този начин се възприема погрешно от всяка от тях като част от другата.
Знанието се състои от две части, които могат да се нарекат мъдрост и разбиране. Мъдростта е вътрешната част на знанието; разбирането е външната. Познанието не е завършено и пълно, ако не съдържа в равновесие и двете части. Човешката дейност, която съчетава мъдростта и разбирането, е изкуството. Творецът борави с формите и материалите в съответсвие със своите духовни прозрения. Магията е изкуство - изкуството за предизвикване на изменение в проявеното с помощта на Духа.
Повечето хора презират магията, защото я разглеждат единствено с външното си зрение. Те виждат магията от позицията на ежедневния свят и от тази гледна точка тя наистина е абсурд. Само когато на нея се погледне с мерилото на духовното осъзнаване, магията може да се приема за разумно и достойно занимание. Тъй като духовният поглед рядко се среща, малцина са тези, които вземат съзнателно и обмислено решение да изучат Изкуството. Те са привлечени към него от сляпата нужда и от едно вродено предразположение към него.
Магията може да се упражнява с полза от всеки пол и във всяка възраст. Има мъжка и женска магия. Първата е мощна и обикновено безкомпромисно структурирана, опирайки се изключително върху символите и думите - една интелектуална магия. Втората не е така зрелищна и е по-систематизирана и компактна - една емоционална магия. Трябва да подчертая, че двата пола могат да практикуват и двата вида магия, тъй като всеки индивид по рождение притежава и женски и мъжки характеристики, дори тази тенденция към андрогинност е по-очевидна при хора, които естествено са предразположени към магията.
Скептицизмът към магията и останалите духовни въпроси е бил насаждан в Мага от самото му раждане, а когато основите на магията в подсъзнанието са подкопани, тя не може дори да започне да действа. Най-доброто лекарство против скептицизма е опитът. Когато бъде осъществен един успешен акт на магия, колкото и малък да е той, бариерите пред бъдещите магии са отслабени.
Първата стъпка към свободата е разбирането, че светът е творение на ума. Светът е илюзия, но това не значи, че той не съществува. Относителността е разбирането, че природата на нещата зависи от начина, по който биват възпримани, а не от тяхното вътрешно присъщо качество. Всеки индивид създава свой собствен свят в ума си. Магията оперира извън този свят, извън действието на физическите закони. Всяко магическо действие е чудо, дори тези, които изглеждат напълно тривиални и земни. Магията превръща невероятното в действителност.

Също така, има хора, които смятат, че като не обръщат внимание на "разни бабини деветини" и като класифицират всички практикуващи в графа мошеници – хоп! и могат да спят спокойно.
Да, той светът е пълен и с фалшификатори на пари, но това не значи, че всички пари са фалшиви..
От друга страна, мнозина смятат, че магическите техники и ритуали са нещо противоречащо на "правата вяра" и ги заклеймяват като сатанинско занимание.
Добре, но защо тогава в своите ритуали духовниците използват всички атрибути и способи на церемониалната магия от древността: свещите, олтара, жезъла, призоваването, каденето..
Те извършват тези актове автоматично и дори не съзнават, че всъщност правят магически акт.
И именно там е разликата – в осъзнаването!
Магията прави нещата в определена, естествена за тях насока. Тя е изкуството да контролираме и използваме своята разумност.
Ключовите думи тук са именно "естествена насока" /защото няма как да постигнеш нещо, което не е за теб/ и "разумност" /защото е меко казано просташки да имаш Светия Граал.. и да пиеш бира в него/.

Ако трябва да се направи някакво общо разделение – може да се каже, че магията има неосъзнат или съзнателен характер.
Съответно, менталната /висша/ магия в неосъзнатия си характер може да се изрази като прояви на човешката енергия, които влияят върху други хора, без да се полагат умишлено усилия за това /например - телепатията, телекинезата, интуицията, творчеството/.
В осъзнатия си вариант, менталната магия има за цел съзнателно пси-въздействие върху самия оператор, друг човек или група хора. Похватите тук са много.

От своя страна ритуалната /нисша/ магия също има стихиен или осъзнат характер. Няма да се спирам на първият, т.к. това са всички дребни жестове, думи и неща, които неволно правим в ежедневието си, било от суеверие или по навик.
Но, като осъзнато действие, церемониалната магия е система от целенасочени действия и знания, чиято цел е да проникне отвъд сетивното познание на тялото и да влезе в контакт с други същности.
Тъй като, от хилядолетия стремежите на човешките същества са били различни – тя също има висши и низши проявления.
Низшата церемониална магия е всеки магически акт, чиято цел е да задоволи материални потребности на човешкото его: магия за "любов", за сдобиване с пари, за успех и т.н.
Висшата церемониална магия няма земна цел, свързана с материалната действителност. Тук естественото желание на мага /оператора/ е да събуди своята "скрита" същност и енергия, своето по-висше Аз, да общува с други енергийни същности от по-висш порядък. Тоест, целта й е знание и израстване.

Неактивен 777

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 4
  • Профил
Re:Съвременната Магия
« Отговор #3 -: февруари 20, 2010, 03:46:34 am »
Много точно казано,Ирина.Така е.
« Последна редакция: февруари 20, 2010, 07:23:11 am от admin »

Неактивен Иван

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 28
  • Профил
Re:Съвременната Магия
« Отговор #4 -: март 11, 2010, 03:38:47 am »
Съгласен съм. Много добре е казано. Темата е благодатна за цели томове книги. Но уви тематиката май попадаше в графата "езотерично конфедициално познание". Иначе осъзнатите церимониални магове щяха да са като песачинките на плажа...толкова много. Нали не искате да има втора "Атлантида" на земята ?
« Последна редакция: юли 28, 2011, 02:31:12 am от Иван »