Автор Тема: За разпространението на Паневритмията - oт BeinsaDouno.org  (Прочетена 3903 пъти)

Неактивен admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 601
    • Профил
    • http://www.bratstvoto.net
    • Ел. поща
Помогнете за разпространението на Паневритмията

(12 Май 2006)

     Драги приятели,

Поканваме ви да допринесете за по-доброто познаване и за популяризирането на Паневритмията. Подготвили сме кратка анкета, която ако бъде попълнена от достатъчно много хора, значително ще помогне за нормалното отношение към Паневритмията.

Тази кратка анкета е на адрес:

http://www.BeinsaDouno.org/pananketa.htm

         Всеки, който е играл Паневритмия се е убедил в нейната удивителна способност да трансформира негативните състояния в позитивни, да снема товара от тялото и душата и да дава изобилно Сила за Живот.

         И все пак опитностите на всеки отделен човек с Паневритмията са много индивидуални и свързани с неговите нужди, стремежи и възможности.

В това е магията на тези вълшебни движения на светлината наречени Паневритмия – те привеждат човека в резонанс с космичния ритъм, който прониква цялата природа и така практикуващият вече черпи от един безкраен източник, именно онези физически и духовни сили, които са му нужни.

         Ние, които познаваме Паневритмията и благата, които тя носи, с радост я използваме като великолепен инструмент за оздравяване, себеусъвършенстване и внасяне на хармония вътре в нас и около нас.

         През последните години започна по-интензивно научно изследване на Паневритмията и вече са направени интересни и разнопосочни проучвания на специалисти от различни области на познанието относно благоприятното й влияние върху психофизическото здраве на човека.

         И все пак в съзнанието на доста българи Паневритмията се свързва само с едно екзотично събиране на някакви “сектанти” на Рилските езера един ден през годината. Това до голяма степен се дължи на липсата на достатъчно информация в медиите и на нашата историческа обремененост свързана с три момента:

1) Ниското самочувствие на българите, което води да склонност до пренебрегват “българското” и да го приемат едва, когато чужденците го оценят високо.

 

2) Неразбирането и отрицанието, с което през миналия век водачите на Българската църква посрещат Учението дадено от Учителя Петър Дънов, дръзнал да посочи кривините им. Това негативно отношение, естествено, е преодоляно от по-будните представители на българското духовенство. Но тъй като до този момент Българската църква официално не е ревизирала своето мнение, то все още хвърля сянка в съзнанието на по-старото поколение българи, които не познават лично Учението.

 

3) Невежеството на тоталитарния комунистически режим, който се опитва да унищожи по типичния за него насилствен начин всичко, което не влиза в неговите тесни рамки на разбиране. Известно е, че са били отнети и вероятно унищожени огромни количества книги с беседи и е било забранено практикуването на Паневритмия за дълго време.

         Въпреки тези исторически “препъвания” на властимащите в близкото и по-далечно минало, много българи са открили и продължават да откриват чистотата, красотата и силата на Словото, музиката и Паневритмията на Учителя Беинса Дуно.

         Ние не можем да променим миналото, но можем да дадем светлина за едно по-просветено негово разбиране.

Можем също поотделно или заедно да направим нещо малко за по-доброто познаване на това уникално духовно наследство. Българският народ разполага с едно Учение на велика Мъдрост и Любов, което твърде малко използва дори в тези времена на духовна криза.

         Повдигането на един народ е в неговите ръце. Затова е добре да помислим как конкретно да помогнем с методите на любовта и ненасилието за реабилитиране на Учението на Бялото Братство в очите на българската общественост. Защото е жалко за един народ, ако той не познава или се срамува от това, с което би трябвало да се гордее.

         Като една малка проява на съпричастност към този проблем ви предлагаме да попълните посочената в началото на текста анкета за Паневритмията.

И нека Божественото ни научи вътрешно как да продължим нататък.

“Само светлият път на Мъдростта води към Истината. В Истината е скрит животът.”Братски съвет и комисията по Паневритмия при Общество Бяло Братство