Автор Тема: Николай Дойнов?  (Прочетена 5507 пъти)

Неактивен Suffer

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
Николай Дойнов?
« -: май 07, 2005, 02:17:34 am »
Здравейте!

 Попадна ми една книга на Николай Дойнов,която много ме впечатли с идеите си.За съжаление,до тогава не бях чувала за него нищо.В книгата му пимаше доста цитати от Учителя Дънов.Можете ли да ми кажете нещо повече за него?Бил ли е член на Бялото братство,и има ли други негожи издадени книги (тази,която съм чела аз се казва "Науките на Първата човешка раса-Астрология,Френология,Хиромантия).

 Мерси!^_^

Неактивен Васил Василев

 • Full Member
 • ***
 • Публикации: 114
  • Профил
  • Ел. поща
Re:Николай Дойнов?
« Отговор #1 -: юли 28, 2009, 03:58:14 am »
- Книга в електронен формат: Науките на Първата Човешка Раса. Ръководство по астрология, френология и...     
Науките на Първата Човешка Раса. Ръководство по астрология, френология и хиромантия <http://www.beinsadouno.com/downloads.php?id=60>

- Статия: Езотерична история на астрологията <http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=116>

- Кратка биография: <http://www.astrohoroscope.info/bgastro.htm#ND>

Цитат
„Кой е най-красивият момент през 24-те часа на денонощието? Най-красивият момент е нагряването и залязването на слънцето. Втори красив момент е изгряването и залязването на Венера. Трети красив момент е изгряването и залязването на Сириус. Това са трите най-важни момента в живота на човека. Слънцето представлява божественият живот, който постоянно изгрява в човешката душа. Венера представлява божествената любов, която търси път да проникне в човешкото сърце. Сириус символизира божията мъдрост..."
Учителя Беинса Дуно

Той има профил на древен жрец, ироничен и всестранен ум на енциклопедист от епохата на Ренесанса, непрекъснат вътрешен мир на адепт на възвишено Учение, смирение и предразполагаща външна простота на аскет... Такава е моята представа за Николай Дойнов, а вярвам и на мнозина, които са беседвали с него за тайните на Звездния мир. Споделям я с непредубедения читател, все още необсебен от гордата традиционност на европейските и източни „тайни науки", не само за да го убедя, че това е първото всестранно изследване от български автор върху проблемите на астрологията, френологията и хиромантията (това е повече от очевидно), не само за да подчертая уникалността на подобен единен и систематичен подход към тези науки (това предоставяме на методологията), но за да провокирам у него онази първична читателска стихия, определяна като подтик към необикновеното. Всъщност стигнахме до заглавието на настоящия предговор – за необикновената книга и за обещаните два ключа към нея. Разбира се, трудът на Николай Дойнов не е само необикновен; за обикновеното съзнание необикновеното е задължителен атрибут на астрологията и на всички останали окултни науки. Не е достатъчно да се квалифицира и като езотерична астрология само с единствената цел да бъде разграничена от конвенционалните техники за правене на хороскопи, които заливат сега света и съвременните масмедии.

/из предговора към "Науките на Първата Човешка Раса"/
« Последна редакция: юли 28, 2009, 04:33:51 am от vasil »

Неактивен admin2

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Публикации: 387
  • Профил
Re:Николай Дойнов?
« Отговор #2 -: юли 28, 2009, 06:03:59 am »
Според  мен той беше не  само много добър астролог ,но и много добър Ученик на Учителя Петър Дънов.Макар  и преминал през много обрати на съдбата ,запази вярата си в духовното и не се страхуваше да отстоява идеите си по време на солиализма.
Аз имах щастието да ми направи хороскоп ,в който открих много свои черти и доста събития от близкото бъдеще/свързани с живота ми/.
Негова дъщеря е певицата  Ина Дойнова /Една от първите преподавателки  по Паневритмия след 1989 г./.