Форум посветен на Учителя Петър Дънов > Окултни науки

За необходимостта от окултни знания

(1/8) > >>

Пламен:
В Словото на Учителя можем да открием много окултни знания.Такива има и в други книги ,които са близки като дух и съдържание до Учението.Познанията ни в тази област могат да ни помогнат в критични ситуации да вземем правилното за нас решение.

Ако желаете ,можете да споделите в този форум своите знания и опитности по темата.

aneta:
Мисля,че за да  използва окултните знания,човек трябва да притежава съответните природни дадености.Аз напълно съм лишена от такива способности-нито виждам,нито чувам,нито усещам нещо извън физическият свят.Но обичам да чета беседите на Учителя.Случвало ми се е ,когато съм много ядосана да отворя някоя от беседите му.Успокоението и отговорите на въпросите ми си идват сами. Обичам да чета още Рудолф Щайнер и Чарлэ Ледбитър.Интересно ми е това което пишат за астралния свят.Може би приличам на човек,който няма въэможност да отиде на екскурзия до дадено място и затова чете пътеписи за него.Така както има хора които не могат да пеят,но обичат да слушат музика,не могат да рисуват,но се любуват на произведенията на художниците.

       Под окултни способности, разбирам развитието на някои допълнителни сетива.Притежатели на тези сетива са например екстрасенсите(не всички).Голяма част от циганите си ги получават просто по наследство.Но съвсем малка част са тези,които използват дарбата си за добро.

       Но мисля,че в словото на Учетеля все пак има нещо повече,което е от полза и на по заземените хора.  :idea:

       Все пак имам въпроси.Първо - може ли човек,който в този си живот няма никакви окултни способности да върви по пътя на Бялото братство. :?:

  Второ-нормален ли е този мой интерес към астралния свят и по-точно-природните духове-елементалиите?  :?

raf:
Ima mnogo vajni nechta v ostavennoto ni ot Dunov! Tezi nechta sa 4ast ot cialoto 4ove4estvo - te vajat za vsi4ki i za vsi4ko! Po isno moje da se kaje,4e sa osnovata na sveta! I ima kakvo da se nau4i sus sigurnost.

blagost:
Здравей, Анета! Важното е , че сме с беседите = Словото на Учителя! Той е казвал, че когато четем беседите - винаги има Светли братя/присъствие от Невидимия свят. Окултните знания ни се разкриват постепенно. При теб със сигурност текат процесите на пробуждане на душата - това е верния път. Другите способности са в зависимост от развитието на финните ни тела. А те са като скачени съдове с пробуждането на душата. Примера с четенето на пътеписите ме развесели...той важи за физическия свят. При съзнателна работа със Словото стъпка по стъпка се придвижваме към шестото сетиво - интуицията. Всеки може да върви по пътя на Бялото братство. И всеки интерес е част от опитностите - любознателни сме си...само не яж прибързано ябълката от дървото... :lol:

Любов + Светлина + Мир + Радост

Peter:
Здравей, Пламене. Отговарям ти въпреки, че си задал въпроса доста отдавна, но това е важна тема. Запомни една много важна истина - колкото повече се стремиш да придобиеш необикновенни способности, толкова повече се отдалечаваш от това. Това не са фокуси, които искаш майсторите да споделят с теб, за да изненадваш света. Не се засягай от последното изречение. Като по млад и мен ме вълнуваше този въпрос. Чети Библията, чети беседите на Учителя и ще се научиш как да се справяш с трудносите в живота. Успех желая на всички!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия