Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - admin2

Страници: 1 ... 25 26 [27]
391
Ако стигнете   до обяд в Сапарева баня и няма с какво да се предвижите в посока Паничище-х.Пионерска,можете да използвате микробуси .Телефоните за заявка са:048/812333 или 048/912032.
Ако сте с малко багаж ,можете да ги ползвате и след обяд.Оставете 4-5 часа  за стигане преди стъмване до Седемте езера.

392
Хубаво е да пристигнете на гара София преди 7 часа .Много е важно дали сте сам или в група/около 8 човека/ и колко ви е багажът.Когато тръгвате с повече багаж, е добре 48 часа преди тръгването да го изпратите до гара Дупница/За 50 кг заделете около 20 лв.Може и да ви накарат да платите гаранционна такса, за да ви платят ,ако се загуби/.Ако имате малко багаж ,можете да използвате и автобусното направление София-Благоевград -Петрич.Има автобуси,които тръгват от новата автогара ,която се намира на около 200 метра от гарата.Цената е около 5 лв.Ако искате да продължите с влак ,можете да пътувате с този,който тръгва около 7 часа/Проверете предварително ,защото БДЖ в последно време спря доста влакове./.
След около 1 час  ще сте на гара или автогара Дупница.Там често чакат микробуси.Ако има пътници,за около 5 лв.,за около 90мин ,ще ви закарат до над х.Пионерска /тур. селище/.От там можете да ползвате кон/12 лв.за около 50 кг.багаж/.Ако сте само с една раница и можете да я носите продължително време ,предвижването ви ще е по-лесно.Можете да ползвате автобус до Сапарева баня.Пътуването е около 30 мин.От тук,при добър късмет ,можете да ползвате и такси за около 10 лв/50-60 ст. на километър в посока Паничище-Пионерска-изходен пункт за конете/.Ако сте добър турист ,разстоянието от град Сапарева баня до х.Седемте езера ще изминете /с кратки почивки/за около 6 часа.
Отчитайте винаги ,че времето в планината е променливо.Пригответе си за бърза реакция дъждобран,яке и др.

393
Ако искате да разберете какво е времето в района на Седемте рилски езера,влезте в линка на сайта,Планинска спасителна служба,времето днес,Рила,последните редове/'изтеглете'' до долу/.Информацията се актуализира всеки ден в 8 часа.
Можете да ползвате видяното преди тръгване/ако не тръгвате много рано/

394
За запис на филма можете да попитате на ел.адрес info@bialobratstvo.org

395
Има промени в изискванията за лагеруване на Рила.Затова прочетете внимателно писмото,което можете да откриете в НОВИНИ на сайта.От х.Вада и от х.Пионерска няма да можете да ползвате коне.Те ще се ползват само от старата до  новата хижа.От хижа Вада можете да наемете малко камионче.Преди цената на курс до новата хижа /Рилски езера/  беше 60 лв.
Не се качвайте преди 1 август ,ако не сте записани в работната група,защото рискувате да бъдете глобени.

396
На 10 юли,събота,от 16 ч.30 мин.по Нова телевизия ще се излъчи филмът"Любовта е извор''.Приятно гледане!

397
Много полезна информация можете да откриете в линка на сайта/новини,времето и др./.

398
Радвам се ,че най-сетне форумът се'' раздвижи.''И то във връзка с много съществен въпрос.Трудно е  да с постигне единомислие по него.Аз съм бил и в двете състояния-много отворен и много затворен.Зависи от много неща.Важното е да си в хармония със себе си и да помагаш ,когато е нобходимо и най-важното,когато те искат,на хората.
Паро.

399
29/30 май , Седемте езера

В момента хижата работи само в петък ,събота и неделя.Цената на една нощувка е 5,50лв. Резервации можете да направите на GSM 0888503235/Павел/.

Наоколо има доста сняг.Преходите до всички езера са трудни,но не невъзможни.Чешмата /ряцете/ е покрита с около един метяр сняг.

400
Всяка година почти всеки от нас предприема разходки в планината или летуване на Рила. За жалост понякога въпреки усърдната ни духовна работа се случват произшествия. Тогава трябва да платим доста скъпо за да ни помогнат от планинската спасителна служба.
Ако някои желае да се подсигури въпреки безпаричието, може да си направи застраховка за една година в размер на 20 лв.

За някои може това да е лукс ,но в страните от ЕС е задължително условие за екскурзии и излети.
Знам ,че някои ще кажат че Бог сте ни пази . Действително това е така. Но... има и изключения според заслугите на всеки човек.При летуването си на Рила съм виждал човек от Братството да получава тежка криза и да пада безчувствен на пятеката от Чистотата към Лагера. Гледката не е никак приятна. Въпреки намесата на лекари от Братството , бе необходимо транспортиране от ПСС.Тогава това стана ,но днес, ако нямате достатячно пари в брой ,тя може да откаже.
А колко са хората ,които носят около 1000лв.на Рила?
Подробности можете да прочетете в http://www.pss.bglink.net

401
Който иска да съпостави Мъдростта на Учителя с Мядростта на Изтока може да ползва http://www.iztok.net .Има различия ,но има и общи неща.Учителя винаги е поощрявал богатата обща култура.Знаейки много, всеки може да прецени кое е за него. Бог е един и всеки търси свожа път към него. Необходимо е да бъдем толерантни към избора на другите ,когато той не съвпада с нашия.

402
Други / Прогнози за времето
« -: юни 03, 2004, 04:48:31 am »
Прогнози за времето в планината можете да откриете в http://www.pss.bglink.net,
а за градовете - в http://www.weather.bg.

Надявам се тази информация да ви бъде полезна.

403
Други / На работа!С вяра и любов
« -: август 25, 2003, 08:23:02 pm »
Нека всеки от нас преодолее чуството си за срам и да участва по-активно във форума.Авторите му могат да кажат и да напишат много неща ,но той основно е за всички останали.
Колкото и да беше хубав Рилският събор,той е вече история.Време е да използваме Божествения импулс и да заработим по-качествено.

Неприятно е ,когато имаме нужда от преводачи,да се отговаря ,че това е голяма отговорност.А кое от Учението не е голяма отговорност?Какво ще оставим на света и на поколенията като спим,пасуваме и се страхуваме?Новият век е на активните и на отговорните.
На работа!  С вяра и любов!

Страници: 1 ... 25 26 [27]