Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - admin2

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 26
31
Събори / Дискусия за Мадарския събор
« -: април 24, 2010, 03:25:08 am »
  През 1993 г. заедно с мои приятели и със съдействието на Шуменската братска група поставихме началото на Мадарския младежки събор.
  Днес той е вторият по значимост за Братството/след събора на Рила/.Сигурно вече много трудно може да бъде наречен младежки /заради част от участниците/ и заради темите и лекциите ,които се представят.Но той продължава да има своето голямо значение за братския живот.Но това съвсем не означава ,че провеждането му не поражда различни размисли и въпроси.
  Кои са вашите?
  Моите са:
  -Как трябва да бъде финансирано провеждането от събора и от кого?
  -Дали цялата му организация трябва да бъде оставена само на Шуменската група?
  -Дали само членовете на тази група трябва да готвят/през всичките дни/,закупуват храна и др.На тях не им ли се играе Паневритмия?
  -Ще оставим ли вкъщи някои дребни капризи за храната,след като сме на събор?
  -Кой трябва да води нарядите? Могат ли да се включат хора и от други населени места?
  -Не е ли по-добре да има дискусия за основната тема за събора и тя да бъде приета на Общото събрание ?
  -Нужно ли е темите на основните лекции да бъдат коментирани месеци преди събора и да бъдат подбрани най-подходящите?
 -Нужно ли е точно там да се обсъждат някои ''постоянни'' теми /за Паневритмията,за Рила/,след като има и други места ,където достатъчно се дискутират?
  -Каква е нашата отговорност при пребиваването на това свято и екологично място?
  -Може ли Мадарският събор да се превърне в постоянна малка школа за разучаването на упражненията на Учителя?


32
   Коя е любимата ви песен от Учителя /или от братските/?
Ако можете ,обяснете и защо.
   Моята е ВЪТРЕШНИЯТ ГЛАС НА БОГА.
ТЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕВЕДЕНА:''ЛЮБИ И СВОБОДЕН БЪДИ.СЛУШАЙ ВЪТРЕШНИЯ ГЛАС НА БОГА.ВЪРВИ НАПРЕД И НЕ СЕ КОЛЕБАЙ В ПЪТЯ СИ''.
  ТОВА Е ВЕЛИКА МЪДРОСТ.НО И МЕЛОДИЯТА ДОСТИГА ДО ДЪЛБИНИТЕ НА ДУШАТА.
   Обичам много и ''О,Учителю,благати'',''Любовта е извор''/свързана е с лични преживявания/.
Но пред една се прекланям и занемявам.Нея не мога да пея.Тя е СТРАННИК СЪМ В ТОЗИ СВЯТ.
За мен това е песента на УЧИТЕЛЯ.
   От този линк можете да си припомните някои от песните: http://simeonsimeonov-tenor.org/bul/IndexBul.htm .Те са изпълнени от  Симеон Симеонов.

33
От тук можете да изберете книги с беседи и лекции на Учителя ,които можете да прочетете: http://www.bialobratstvo.info/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=6&id=19&Itemid=119

34
 Често съм слушал ,че някоя мисъл от Учителя е дълбоко развълнувала някои от четящите лекциите му.Дори нещо повече.Някой е корегирал съществено своето поведение /към по-добро/.
 Такива мисли не се планират.Те не са /в повечето случаи/ и в мислите за всеки ден ,или в поредната беседа.
  Те просто са поредната лъжичка духовна сила ,която ни се дава.Много често ни обхваща радост и искаме да я споделим с другите.
  Но има и моменти ,когато сме объркани.Знанията ни не са достатъчни ,за да разберем по-дълбокия смисъл на текста.Защото беседите и лекциите на Учителя имат, подобно на Библията, различни пластове.Тогава ни се иска да чуем и друго тълкуване.Нашето не ни е достатъчно.
  Нека тук бъде едно от местата за споделяне на мислите ни по отношение на някои текстове от Учителя.
  Не се притеснявайте да пишете.Няма да поставяме оценки.По-важна е искреността.
И стремежът да се развивате.
  

35
Лятна лагер школа и розобер в свещената земя на траките
(18 май - 10 юни)
Организатори:  Кооперация „Розова зора”, Сдружение „В хармония с природата”, фейсгрупа „Задруга Живот за цялото”
Скъпи приятели и съмишленици,
Елате да свещенодействаме, да работим, да се учим и забавляваме заедно,за да сбъднем заедно Промяната, която да превърне света в райска градина, изпълнена с аромат на рози и песни на хора и птици.
 „И тия нежни зеленини някоя вълшебница ще засипе с росни трендафили и из въздуха ще се залеят благоухания, заедно с песните на тъмнооките берачки, увенчани с пресни рози, като старовремските гъркини от Пафос и Цитера по венерините празници …” Иван Вазов
Кауза:  Да влезем  заедно в новата епоха!  Да хармонизираме човешките отношения чрез нови ценностни модели и здравословни практики, адекватни на времето. Да създадем  нови практически приложни площадки  за единение чрез труд, работещи за новия кълн и за запазването на Майката Земя..
За нас: Кооперация Розова зора е официално регистрирана структура, която притежава около 40 декара розови насаждения в района на с. Братя Даскалови, край гр. Чирпан и 20 декара, засяти с лимец /дива пшеница/. Структурата представлява три концентрични кръга, в които всеки може да се включи, според силите и възможностите си. Всяка дейност за благото на каузата на Розова зора, е добре дошла: природосъобразен начин на живот и хранене, нова култура на хляба; развиване на добродетели и качества свързани с новата етика; кръг за песни и танци; кръг за художествени занаяти; биоземеделие; духовно лечение и диагностика; духовна и езотерична литература; нови технологии - слънчева енергетика и екологично строителство; работа с деца и др.
Кооперацията разполага с две основни работни площадки: с. Братя Даскалови, близо до розовите насаждения и лимеца, за съвместна работа през лятото - розобер и жътва; и гр. София, ул. Хан Крум 7 А, постоянно действаща - провеждат се лекции, месене на хляб и др. практически занимания.
Място: с. Братя Даскалови, 15 километра южно от Чирпан, в района на селото, в северозападния му край, сградата на стопанския двор.
Условия: сграда на 2 етажа, 3 големи спални помещения с капацитет за 30 ч., голяма трапезария, помещение за лекции, бани и тоалетни, голям двор. Палатки могат да се разпъват в тревните площи в двора и извън него - сградата се намира в покрайнините на селото; В близост има заведение и хранителен магазин.
Важно: На територията на сградата не се пуши и употребяват алкохол и наркотици!!!
Осигурява се вегетарианско меню и нощувка на всички участници в розобера – цена 2 лв. на хранене. Участниците могат да се редуват да готвят и помагат  в кухнята. Участието е безплатно на доброволни начала, като е придвидено участниците да получат и лимец – дива пшеница. Желаещите да нощуват в сградата трябва да си носят спални чували. Който предпочита да спи наоткрито – си носи палатка. Носете си също стари ботуши, стари якета, кожени ръкавици.
 Всеки може да се включи за определени дни през периода на розобера. Организира се предварителен график на посещенията. Всеки, които иска да заяви участие, може да се обърне към някой от координаторите по райони по е-mail, да посочи периода от време, през който ще се включи в розобера, от къде и кога пътува, дали е с кола и ако да колко свободни места има в нея, или има нужда от споделен транспорт, дали ще спи в сградата или на палатка.
Програма:
Работен процес на нивата: 6 - 11 ч. – розобер
Обяд: 13 - 14 ч. Вечеря: 19 - 20 ч.
Свободно време: 14 - 19 ч. – провеждане на лекции с различна тематика: еко-технологии, свободната енергия, лекции за дивата пшеница лимец, древна история и археология и др., според интереса на участниците; екскурзии до светите места в региона.
Вечери: прожекции, музикални изпълнения /по желание/

Молим всички желаещи да заявят своето участие предварително, най-късно до края на м. април.
Координатори за участие в розобера:
Координатор за страната: Коста Воденичаров - тел: 0887 544 684, e-mail: rozova.zora@abv.bg
София: Силвина Карабойчева - тел: 0887 872462, 0894 340853, e-mail: silvikar27@hotmail.com
Пловдив: Милка Михайлова - тел. 032/286911, 0897 227114, e-mail: mila_reiki@abv.bg“
Стара Загора: Янка Койчева - тел. 0897 665420, e-mail: vhamoniq@abv.bg
Още информация за българската роза, розобера и уникалното българско розово масло: http://www.facebook.com/note.php?created&&suggest&note_id=381758784502

36
Коя е любимата ви снимка и защо?
http://photos.bratstvoto.net/ph/-01_en.htm

37
Събори / Re:Мадарски събор 2010 г.
« -: април 13, 2010, 02:55:15 am »
Обични братя и сестри,
каним ви на XVIII-ия младежки събор на Бялото братство, който ще се проведе от 22 до 24 май 2010 г. в археологически резерват „Мадарски конник”. Съборът е посветен на светлия празник на българската писменост и култура. В програмата са включени посрещане на слънчевия изгрев с духовен наряд и Паневритмия, лекции и съобщения, братска трапеза, вечерен концерт в Голямата пещера. Темата на събора е «Правилата на Окултната школа и тяхното приложение». Ще се проведе организационно събрание за ЛДШ на Рила.

Възможностите за нощувка са: хижа с цена за една нощувка – 8 лв., бунгала – 6 лв. Ще бъде организиран и палатков лагер.

За информация и заявки: Атанас Атанасов GSM 0896669765, тел. 054 86 11 47; e-mail aa_borovo@abv.bg

Шуменска братска група

38
Поради желанието на много от потребителите на сайта да бъдат във връзка помежду си, освен скайпа vehadi, създадохме група на приятелите на сайта във фейсбук http://www.facebook.com/group.php?gid=110305745667348&ref=ts

39
 Четейки някои мнения през последните дни ,все по-често откриваме по-явна или по-скрита реклама на професионалните дейности на някои от пишещите.На ''повърхността'' се търсят примери от ежедневието, а по-скрито-препратки към ''достойните професионални ''качества,които да ''отведат''четящият към работното място на пишещия.
  Не мисля ,че това е коректно към другите потребители и най-вече -към духа на Учението.
  Ние много рядко корегираме мнения,  защото отговорността за текста не е наша.Ние просто ги изтриваме.И нека никой не ни се сърди.

40
Други / Рекламирането в сайта
« -: март 14, 2010, 11:55:36 am »
  От създаването си до този момент в сайта не е имало реклами с цел печелене на пари за админи,модератори,издръжка...Решихме не да вземаме пари,а да даваме наши/като десятък/ за нещо духовно.
  Затова няма да толерираме реклами на курсове с цел печалба.
  Ако някой желае да представи някаква своя проява,то нека се съобразява с това наше изискване.А и има достатъчно начини да се рекламира по по-духовен начин.
 А и никой не е забранил да се разменя информация чрез лични съобщения.
Естествено,няма да се забранява рекламата на продукти или курсове,които са значими за братския живот/храни,книги,дрехи за паневритмия или планината,за окултно пеене,паневритмия.../

41
Близо до Токио живеел един велик самурай, който бил вече възрастен и се бил оттеглил, за да обучава младежите в дзен-будизъм. Въпреки възрастта му се носела легендата, че може да разбие всеки съперник. Един ден, един войн, известен с тоталната си липса на скрупули, дошъл при него. Войнът бил прочут с това, че използвал техниката на провокацията: изчаквал противника му да направи първата крачка, възползвал се от направените грешки и контраатакувал внезапно. Младият и нетърпелив войн никога не бил губил битка. Знаейки репутатцията на самурая, бил дошъл,за да го разгроми и да се прослави. Всички ученици протестирали срещу идеята, но старецът приел предизвикателството.
Всички излезли на площада и младежът започнал да обижда стария учител. Хвърлил няколко камъка по него, заплюл го в лицето, изкрещял всички възможни обиди, обиждал дори предците му... С часове правил всичко възможно, за да го провокира, но старецът останал невъзмутим. Привечер изтощенят и унижен войн се принудил да се оттегли.
Угнетени от факта,че учителят им трябвало да изтърпи толкова обиди, учениците му го попитали:
"Как можахте да понесете това? Защо не влязохте в двубой, пък макар и да бяхте загубили битката, вместо да ни показвате тази страхливост?"
"Ако някой дойде при теб с подарък и ти не го приемеш, чий е подаръкът?"

"На този, който го е донесъл." - отговорил един от учениците.

"Ами, същото важи и за завистта, гнева и обидите" - казал учителя. - "Когато не ги приемеш, продължават да принадлежат на този, който ги носи със себе си."

42
Паневритмия / Семинар по Паневритмия
« -: февруари 27, 2010, 03:10:56 pm »
На 27 и 28 март ще се състои първият от поредицата семинари по паневритмия, организиран от комисията по паневритмия за преподаватели и желаещи да задълбочат знанията си в тази област.
Изискване към участниците: да са играли паневритмия поне пет години.
Тема на семинара:
”Нова стъпка навътре към смисъла и съдържанието на паневритмичните упражнения.”
Място на провеждане: Старозагорски минерални бани, хотел „Латинка” . Нощувка 18 лв. на легло (стаите с две легла)
Ето и програмата на семинара:
27 март, събота. Лазаровден 
10:00 – Откриване
11 глава от Евнгелието на Йоан и „Лазаре, излез вън” – от беседи на Учителя
11:00 – Четирите  вида съзнание, отразени в паневритмичните упражнения – Николай Конакчиев
Разговор върху темата
12:30- 13:30 обедна почивка и настаняване
около 14:30-16:00 – Динамични методи за работа в паневритмията, или интегрален подход към паневритмията – Александър Стойчев
16:30- почивка
17:00 Пет вида движения в паневритмията – Георги Стойчев (практическо занимание)
18:00 –  Движение-темперамент-цвят – Светла Балтова – практическо арттерапевтично занимание (носете си мек пастел)
19:00 – вечеря
20:30 – Музикални окултни упражнения от Учителя
Около 21:00-21:30 завършек

28.03 – неделя, Цветница
7:00 наряд
7:30 – паневритмия
9:00 – 10:00 закуска и празнични поздравления към именнииците
10:00 Усещане за тоналност в паневритмията – Георги Стойчев – практическо занимание
11: 00 – Група,  водещ и процеси – Александър Стойчев
12:00- Обсъждане на работата с/ в групи и на условията за получаване на диплома за учител по паневритмия. 
13:30 - закриване
14:00 – обяд и разходка до „Стъпката на Света Богородица” за оставащите

* С настоящия семинар комисията по паневритмия започва цикъл от образователни курсове насочени към преподавателите по паневритмия и хората, които желаят да задълбочат знанията си в тази област. 


За справки и регистарция :
Атанас Атансов, тел. 0896669765
Николай Конакчиев тел. 0896669782
Светла Балтова, Е-адрес svetlabaltova@abv.bg, тел.0897847654
Информация и на сайт Паневритмия: www.panevritmia.info
Срок за регистрация: 20 март

43
На 27 февруари/събота/от 13 ч.30 мин. в РБ ''Стилиян Чилингиров'' ще има лекция на Константин Златев на тема: ''2012-краят на света или началото на нещо ново''

44
На 3 март,във Видин,от 17 ч.30 мин.,в залата за йога на 2 ОУ,ще има лекция за ползата от играенето на Паневритмия.
Лектор-Иван Попов.

45
   Житният режим през месец март 2010 г. може да започне на 3 март/сряда/.Но началния ден зависи и от целта ,която сте си поставили.

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 26