Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - admin2

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 27
31
 ''Човек е онова неопределено създание,което еволюцията е поставила на границата на животинския и божествения свят.Следователно неговата природа е двойствена.Много е важно всеки да проумее това ,за да определи своето място.Ако в свещените писания е казано:''Вие сте божествени'',това е за да напомня на хората за наличието на скрито дълбоко в тях нещо възвишено,което те трябва да се научат да изявяват''.
  В тази книжка /от 126 стр./можете да научите  за низшата природа като огледален образ на висшата природа; за различните видове тела и техните средства за изява; за това как трябва да търсим и откриваме  истинската си същност; за Слънцето като символ на Божествената природа; за начините за владеене на низшата природа на човека; за методите за улесняване на висшата природа у нас и у другите...

32
  Ето малък репортаж в снимки от Рила 2010: http://picasaweb.google.bg/116401439220967265822/2010#
  Ако някой от заснетите се почувства засегнат или застрашен от нещо,ще премахнем линка.Макар че качвайки се на Рила, всеки трябва да е готов да бъде сниман.Дори и да не иска.Такива са условията.Макар и  против нашата воля ставаме публични личности.
  Искрено се надявам да няма някакви проблеми.И... нека всеки се огражда.И с молитви,и с формули.

33
  От голямо желание да популяризираме Учението се превърнахме в подвижен цирк.Вече не сме само обект ,който се посещава при религиозен туризъм,но и атракция,която може да бъде наблюдавана от въздуха.
  Но за този факт сме си виновни ние.Прекалено много разчитаме Бог да ни свърши работа /да ни пази/и много малко се грижим за себе си.Ами ако този самолет или някой въртолет ''кацнат'' поради някаква причина върху Паневритмията? Тогава кой ще е виновен? Дали само пилотът?
  Отново опираме до юридическите действия или бездействия  в Братството /като Духовно общество/.
  За всяко летене се изисква разрешение.Необходимо е да има забрана за периода 1-22 август да се прелита над поляните ,където се играе паневритмия.Ние сме защитетени от Закона за вероизповеданията при провеждане на духовните /религиозните/си ритуали.Не е никакъв проблем да има отклонение при прелитането/ако е нужно/с около половин километър.Този район не е летище.Поне засега.Защото ,както е тръгнало,могат  да си направят някои любители на летенето някъде наоколо  и ''базов лагер''.
  Миналата година само си поиграхме на писма и отговори с наивни обяснения и оправдания.Но поне тази година нямаше хеликоптер.Но се появи самолет.Ако продължим да не вземаме мерки и да сме много толерантни,могат да почнат да ни наблюдават и от други летателни средства.И то не едно.

34
 ELIANT е съкращение от английското наименование на "Европейски алианс
за инициативите на приложната антропософия". Тези инициативи са
свободни граждански инициативи от областта на приложната антропософия,
която вероятно познавате повече като:
-- биодинамично земеделие (биопродуктите със сертификат Demeter)
-- валдорфска педагогика (Waldorf Education or Steiner Schools)
-- антропософска медицина
-- лечебна педагогика и социална терапия и др.
-- антропософска фармацевтика и козметика (по-известни са Weleda,
Wala, Dr. Hauschka)
Кампанията ELIANT цели набирането на 1 000 000 подписа на европейски
граждани, които да бъдат внесени в Европейския съюз. По този начин ще
могат да се изготвят директиви, които да осигурят правното
съществуване на тези инициативи в страните от Европейския съюз. Това е
от съществено значение за страни като България, които имат известна
склонност да се променят "директивно" и може да осигури правни форми за
развитието на нови възможности в страната ни, особено в областта на
образованието и биоземеделието.
До момента са събрани 925 000 подписа, остават още само 75 000!
ELIANT трябва да събере още само 75 000 подписа до средата на юни,
когато подписката ще бъде внесена в Европейската комисия в Брюксел.
Затова, мили приятели и будни европейски граждани, моля информирайте
се добре и подкрепете тази европейска кампания - подкрепете ELIANT:
  Повече информация на английски език можете да намерите тук :
http://e-ol.emailpro.nl/url.php?link=MVnkd2nsC8NTkMRbyic0nMHSJzDJJl4u1TedF%2BYla4s%3D&sh=SlkjHzMJcKi0StB7p4pPFu%2FYascMsbNlVOv%2FixdiS0Q%3D
  Можете да подпишете петицията тук:
 http://www.eliant.nl/?action=behaviour&actionid=215&lang=http://www.eliant.nl/?action=behaviour&actionid=215&lang=uk


35
Събори / Re:Мадарски събор 2010 г.
« -: май 25, 2010, 09:45:35 am »
Siyаna,не е проблемът за теб и мен.Ние се видяхме и можем да посочим какво сме правили в кухнята по часове.Мен никой не ме е карал.Но ми беше приятно и двата дни.
 Тук разсъждаваме за принципите и за отговорностите на всеки към цялото.Защото вече много години има много косове и малко копачи на лозето.Иначе гроздето е много сладко и отзивите/включително и твоите/са чудесни.

36
Събори / Сравнение между Мадара и Рила
« -: май 25, 2010, 07:31:26 am »
Колко са хората в лагера на Рила между 1 и 10 август? Не са повече от 300-400.
Колко са хората на Мадарския събор ? Пак толкова.
Има ли дежурства и редуване на братските групи на Рила? Има.
А на Мадара? Няма.
Защо? Не вярмам шуменци да се скарат на някого ,ако иска да помогне.
Могат да се заместят поне някои от тези ,които обезпечават събора най-малко през последните 15 г.
Ако наистина се стремиш към духовност можеш да смениш играенето на Паневритмия и сладките разговори с малко труд в полза на другите около теб.

37
Събори / Re:Мадарски събор 2010 г.
« -: май 25, 2010, 07:24:22 am »
Да,съборът е много приятен.Но...организацията и провежданетому са в ръцете на все по-малко хора.Мога да ги изброя поименно.Много от тях готвят,а други се притесняват за някой битов проблем.И май вече искат част от ''благословението'' да отиде при други братя и сестри.
 Защото са започнали да  се чувстват като някои домакини ,които  не са  особено щастливи както на рожденния си ден,така и на Коледа.Май много малко от гостите на събора се замислят ,че и домакините искат да се видят спокойно с приятели,да се поразходят в околностите на Мадарския конник,
  А за вкусната храна? Казани,чинии,търсене на добри продукти...Дори...угаждане на някои кулинарни капризи/един  ползвал една подправка ,друг-не./.Е ,намери се частично решение ,като се остави да се избират част от подправките след като се сипе храната.Но продължава да съществува проблема с червения пипер,олиото...Макар че този път нямаше ясно заявени ''предпочитания''.Личеше си само по останалата в чиниите храна.
  Продължавам да твърдя ,че Мадара не е Айтос ,а подходът е подобен.На Мадара няма собствена база,теренът е съвсем различен....Понякога има дъжд.И някои от казаните трудно се скриват.
  Мисля ,че съборът все повече започва да прилича като организация на Рилския/палатки ,разрешения,брой хора/ и е крайно време да има национална стратегия както за темите ,така и за организационното му обезпечаване. 

38
  Много често ,когато сме на някое братско събиране , някои започват да щракат към нас с фотоапарати ,да снимат видео с камерите.И.. след ден или повече, някои от нас вече са с ликовете си в нета.И то-без да са ги питали.И не за няколко дни ,докато отмине събитието,а за много.
  Духовно ли е това отношение от страна на снимащите ? Не се ли нарушават правата на заснетите /сподед Конституцията/? Може ли да се концентрираме добре, след като някой непрекъснато се движи около нас ,за да снима?
  А законно ли е представянето на снимки в нета на малки деца, без съгласие на техните родители ? В САЩ то е подсъдно както за фотографите ,така и за админите.Има и много високи глоби.
  А дали от духовна гледна точка това е правилно? Имат ли децата достатъчно силна защита стрещу ''зли очи''?
  Как мислите?
 

39
  Пътническите влакове от Шумен за Мадара тръгват в : 5 ч.30 м.7 ч.45 м.,9 ч.37 м.13 ч.10 м.,16 ч.50 м.
 От Мадара за Шумен: 8 ч.15 м.,11 ч.03 м.,15 ч.59 м.,18 ч.11 м.,21.ч.30  м.
 Пътуването е около 20 мин.,до хижата можете да стигнете за около 25-30 ,а до мястото за паневритмия-за около 40-50 мин./умеренход,без да бързате/

40
Събори / Re:Мадарски събор 2010 г.
« -: май 21, 2010, 12:32:35 pm »
  Днес ,22.5,2010, в 6ч .20 мин .облаците не са черни ,но трудно ще  видим изгрева.Температурата е 11 гр.,но се усеша като 14.Видимостта е 6 км.Влажно е.Няма силен вятър.
  Най-вероятно ще превали по-късно/след обяд/
  Подробности можете да намерите във vremeto.bg / Напишете в полето Мадара/
  Дано успеем да прогоним дъжновните облаци! 

41
Събори / Re:Мадарски събор 2010 г.
« -: май 21, 2010, 06:07:29 am »
  В 14 часа/петък/ ,21.05.2010 г.,в Шумен вали силен дъжд.Подгответе се за дъждовно време на Мадара.Леките автомобили по-трудно ще се предвижват до поляната с палатки.Ще бъде хлъзгаво и пти качването и слизането по стъпалата.Носите си дъждобрани,якета,постелки за сядане и обувки ,които не пропускат.

42
Мисля ,че бе дадена свобода на всеки ,за да изрази отношението си както към статията на Константин Златев,така и към мненията на останалите пишещи за това ,което би могло да се случи през 2012 г.Аз не съм съгласен с някои от мненията ,но не си позволявам ''лукса ''да бъда груб към някого.
    ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ ДА БЪДАТ КОРЕКТНИ В ОЦЕНКИТЕ СИ.
   ОЩЕ ВЕДНЪЖ НАПОМНЯМ ,ЧЕ СТЕ НА ГОСТИ И ПРАВИЛАТА СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ОТ НАС.САМО ФАКТЪТ ,ЧЕ ТВЪРДЕ МНОГО СМЕ СТРАДАЛИ ОТ ЦЕНЗУРА НИ ВЪЗПИРА ДА СЕ ЛИШИМ ОТ ПРИСЪСТВИЕТО НА НАЙ-НЕКОРЕКТНИТЕ.ТУК НЕ Е КВАРТАЛНО КАФЕНЕ ,А ДУХОВЕН ФОРУМ.
 ТОЙ НЯМА ОСНОВНА ФУНКЦИЯ В САЙТА ,А Е САМО МЯСТО ЗА СПОДЕЛЯНЕ НА ПРОЧЕТЕНОТО.
НЯМА ДА ИМА ПРОБЛЕМ ,АКО ФОРУМЪТ  БЪДЕ САМО ИНФОРМАЦИОНЕН.
 ВЕЧЕ НЯКОЛКО ПЪТИ СЕ ОПИТАХ ДА БЪДА КОРЕКТНА ''СПИРАЧКА''НА НАБРАЛИТЕ СКОРОСТ.
 ПРИ СЛЕДВАЩИ ПРОВИНЕНИЯ ЩЕ БЛОКИРАМ ДОСТЪПА НА НЕСПАЗВАЩИТЕ ПРАВИЛАТА /БЕЗ ПРАВО НА ЗАВРЪЩАНЕ/.

43
Макар че подобна информация има в АДРЕСИ на сайта,още веднъж ви давам информация за местата където  братските групи играят паневритмия: http://panevritmia.info/where-do-we-play/

44
Събори / Re:Мадарски събор 2010 г.
« -: май 11, 2010, 02:19:59 pm »
  Май предложенията ти идват точно на място.Защото... ръководителят на Шуменската група е председател на Педагогическата комисия на Братството.
  Но не знам защо не е предложил педагогически теми.А и не съм виждал подробната програма.

45
Втори семинар по Паневритмия за преподаватели - 29 и 30 май 2010 в Арбанаси 
Предстои втори семинар по Паневритмия за преподаватели

На 29 и 30 май 2010 г. ще се състои вторият от поредицата семинари по Паневритмия, организиран от комисията по Паневритмия за преподаватели.

Поканени са желаещите да учат за преподаватели по Паневритмия и работещи вече преподаватели, които желаят да разширят познанията си. При наличие на свободни места може да присъстват като слушатели и желаещи само да задълбочат дългогодишните си познания по Паневритмия.

На този семинар ще бъде обявена учебната програма и изискванията за нейното успешна завършване.

Програмата на предстоящия семинар включва теоретични и практически занимания и ще бъде обявена скоро на сайта за Паневритмия. Основно изискване за желаещите да учат за преподавател по Паневритмия: да са играли Паневритмия поне 5 години.

Мястото на семинара е уточнено – с. Арбанаси до Велико Търново. Настаняването може да бъде на палатки (на поляна на около 10 мин. от къщата на братството в Арбанаси) или в къщи за гости в селото (12-15 лв. за една нощувка).

Молим всички желаещи да участват в семинара да потвърдят участието си на долупосочените телефони като уточнят как са избрали да нощуват. Заниманията ще започнат на 29 май в 10 ч. след Паневритмия, беседа от Учителя и закуска, затова по възможност е добре да се пристигне на мястото на семинара предната вечер. Резервациите на нощувките в къщите за гости трябва да се направят най-късно до 20 май на долупосочените телефони.

 

Регистрация за семинара и на нощувките:

Николай Конакчиев тел. 0896 669 782

Християна Йорданова тел. 0897 847 641

 

За справки относно семинара:

Светла Балтова, Е-адрес svetlabaltova@abv.bgТози е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите

 

Срок за регистрация: 22 май 2010 г.
 

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 27