Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Никола Дамянов

Страници: 1 ... 5 6 [7]
91
Други / Re:Портал за разнообразна информация
« -: септември 30, 2009, 08:41:02 am »
МОЛЯ ЗА СЪДЕЙСТВИЕ ЗА КОНТАКТ С ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ
ОТ ГР. БУРГАС
ИЗДИРВАМ СВОЙ ПРИЯТЕЛ С КОЙТО УЧИХМЕ ЗАЕДНО ВЪВ ВХТИ ПРЕЗ 1975 Г.
ДОПЪЛНИТЕРНИ ДАННИ ЩЕ ПРИЛОЖА ПРИ ОСЪЩЕСТВЕН КОНТАКТ
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА СЪДЕЙСТВИЕТО

СТОЙНО, а представи си, че този приятел, с който не си се виждал десетки години не иска или няма желание да те види към този момент от живота си...
Просто разсъждавам ...
По коректно е да си пуснеш "визитката" (да напишеш нещо по-подробно за себе си, имена,... училището...) и да споменеш поне първото име на този, който търсиш. То е достатъчно.
Предполагам, че всеки брат или сестра, които познават човека, ще му обърнат внимание, че го търсиш, но нека избора е негов дали да ти се обади или не.
Не смяташ ли, че така е по-справедливо и редно да се постъпи?  

92
Други / Re:Skype мрежа на сайта
« -: септември 18, 2009, 03:30:32 am »
Аз не ползвам скайп и това е причината да не се включа, а иначе подкрепям идеята...
Все пак, ако някой иска да говори с мен лично бих му изпратил GSM-и (M-tel и Vivacom по избор)

93
Никой не ми отговори на въпроса, така че го повтарям. Този път във връзка с написаното от Никола: - Законът на Правдата ли е методът на Мойсей, а законът на Любовта – методът на Христос?

Прочетох какво пише Учителя за Правдата и ми се струва, че законът за Правдата и законът на Мойсей (око за око, зъб за зъб?) не са напълно еднакви ...?

Мисля, че темата, за която говори Никола щеше да има по-голям успех, ако беше обяснил накратко какво разбира Учителя под Правда. Или поне да беше дал линкове към беседи, в които това е обяснено. Не всеки е наясно. Аз доста дълго бърках Правдата с Истината или справедливостта. Още не мога да кажа, че съм наясно по този въпрос. Например: Включва ли се в Правдата - раздаване на справедливост?


Здравей Анета! :)

Ще повторя, че това е сложна тема,...и сложността и идва най вече от това, че коментарите по нея могат да се тълкуват много крайно и да създават представи и асоциации в четящия, които са далеч от действителността. Смятам, че и подобна тема може да се развие по пълно при повече участници в нея, ...повече гледни точки, повече мнения,... което за сега не става нито тук, нито в портала.

Накратко,...като изходна точка можем да вземем мнението на  Учителя, който казва, че Любовта и Правдата са двете страни на една и съща монета.
По времето на Моисей и по времето на Христос условно казано, можем да разграничим два периода Инволюция и Еволюция... Безспорно и в двата периода тази "монета" е съществувала и е играла своята роля за "разплащане"... По аналогия,... трудно бихме могли да осъзнаем стойността на монета от дадена епоха само по едната страна, без да имаме предвид другата или пък изобщо да пренебрегваме другата...
В различните времена има "лидерство" (преференция) на Правда или Любов, но те винаги съществуват в единство. В този ред на мисли, ще изпаднем в противоречие, ако сравняваме едностранно дадени две монети от различни епохи, нали ? Сложно е, ...а и по някога няма смисъл без да се разбере окултният замисъл и задачите на тези "монети", тяхното предназначение и роля за дадения период.

Питаш за Правда и включва ли се справедливост в нея... Въпрос на термини и понятия, които аз сега не искам да "обличам"... :)
Друга ми е мисълта... Всеки който се ражда на Земята, неминуемо ще "опита" и от двете страни на монетата - и ще плати и ще му бъде платено.
Въпроса с Любовта е много по-лесен,...и при плащане и при вземане.
Сложно е при Правдата, с която в днешни времена ВСЕКИ се сблъсква, но егото не позволява да се осъзнае това и вместо да се вземат адекватни  решения, духовно стремящият се човек зацикля в оправдания... Често ще срещнеш хора, които "не съдят", но говорят зад гърба на другия или просто могат да те "убият"  или "разпънат" с най-голямата си любов... В крайна сметка всичко това са оправдания, продиктувани от силното и "непогрешимо" его, което изкривява представата за Правдата. Портала е е голям извор за подобни примери, но аз не бих си позволил да цитирам имена или да съм конкретен... Когато е трябвало съм го правил в мненията си там.

Принципно Правдата е нещо като "да отрежеш без да убиеш", "да удариш без да премажеш",  "да нараниш, но не да унищожиш"... Границата е много тънка! Голяма отговорност трябва да има.
Целта винаги е оздравителна и в полза на човека и неговата Душата.
В сегашният период на развитие Правдата винаги върви след Любовта... тоест Правдата се проявява като крайна мярка, алтернатива...

Поздрави.

94
Често спорим относно начина ,по който трябва да общуваме помежду си.
Предлагам ви да коментирате мисълта за 3.09.2009 г./от Мисли за всеки ден 2009 г./.
Тя е:''Има дава метода,по които нещата стават:по метода на Мойсея и по метода на Христа.Понякога човек прилага Мойсеевия закон и работите му се нареждат добре.Понякога той прилага Христовия закон,но работите му не се нареждат...Защо? Защото не знае кога и как да приложи Христовия закон.Значи не е само в прилагането на законите,но и в разбирането им.''


Мисля, че идеята на казаното е във връзка със законите на Правдата и Любовта ...
Сложна тема !
Преди време зачекнах подобен въпрос в портала с подобна тема -  http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=6127&hl=
Там може да се види, че дискусии по подобни теми вървят много трудно ...

95
...
Трябва ли да приема факта, че нямам развити медиумни способности в това, че не съм изпращала достатъчно любов към третата си чакра.:(  Между другото не съм наясно много с чакрите, но ...човек се учи докато е жив.

Пиша това, защото винаги ме е смущавал факта, че учениците на Учителя акцентират толкова много върху парапсихичните способности. Фатално ли е, ако човек в този живот няма такива способности? Означава ли това, че той няма достатъчно любов в себе си за да ги развие?


Здравей Анета! :)
Много интересни въпроси задаваш и интересен линк от портала си копирала.
Смятам, че отговорите са лесни за намиране, но спора и неразбирането по темата за медиумите идва от това, че доста от участниците в дискусията са прочели много, но това може би не е достатъчно. Сама по себе си информацията, ако не се осветли с Учител, трудно може да се разбере...В този ред на мисли Учителя е дал почти всички ключове, за осмисляне на знанията в тази насока.

Нека вземем:  "медиума, ясновидеца, пророка, Учител, какво е общото и какво различното" ? (от темата в портала)
Общото -  безспорно, първо това е, че  всички хора от тези групи извършват накакъв контакт (приземяване на някаква информация) от Невидимия свят. И второ - целите са едни и същи (в общ план!),...повдигане на човешката Душа.
Различното - за да се разграничат обаче тези групи е необходимо да се се схванат "филтрите", които ползват те, и които "пресяват" информацията... Така сепарирана, информацията достига до дадения човек, изиграва някаква роля в неговият живот и той получава тласък във своето духовно развитие.
Сага конкретно за всяка група...

За медиумите - обикновено те получават информация от отвъдното без някакви особени филтри. В окултните науки ги сравняват с "отворени врати", през които могат да влизат и да се изявяват различни Души от невидимият свят. Трудностите при тях се локализират в това, че понякога посланията могат да са истинни, а друг път злонамерени Души да си правят подигравка и шеги с медиума и околните. Отделно може да се говори за вредата, който се нанася върху човека-медиум като физическо и енергийно изчерпване, а доста често и психическо разтройство, при което се получават неадекватни и понякога опасни действия.
Целта, която постига Невидимият свят, чрез медиумите е насочена най вече към  хора, които са затънали по дълбоко в материята и отричат съществуването на Невидим свят и живот след смъртта... Всички сме чували израза, "ще повярвам, ако получа от умрял писмо" на един материалист, но дали той ще го каже пак същото, ако чрез Едгард Кейси например,  получи достоверно послание от свой починал близък?!? Е, ...да не забравяме, че оправданието е силна черта на рационалния ум и всичко може да се отрече, но все пак материализма ще се е "стопил" до известна степен.

За ясновидците - това обикновено са Души, които се прераждат с мисия, която включва в себе си изпълнение на дадена лична карма. Това предполага автоматично някакъв "филтър", който ограничава достъпа на "изява" на произволни и случайни Души от отвъдното. Типичен пример за това е Ванга, който сега не искам да разглеждам, макар че имам лични впечатления и наблюдения и нещата са се потвърдили на 100%, относно това,  което е казал Учителя.
За целта, която се постига чрез ясновидството - обикновено, наред с изкупуването на кармата си към ТОЧНО определени хора (съвети, гадаене,насоки, помощ...) , ясновидеца дава и достатъчно основание на тези хора да повярват в съществуването на невидимият свят и да пречупят във себе си материалистичните си убеждения.  Както казват хората "с един куршум две заека"... Не си губят времето тези от Горе, особено когато се работи във условията на Ликвидационен век. (шегичка!) :)  Просто се спазват стриктно Вселенските закони за запазване на енергията.

За пророците и за Учителите - това са Души, които се прераждат с по-големи или общочовешки мисии, което предполага доста добри филтри, които не допускат фриволни изяви на Души от невидимия свят. Може да се говори за тези "филтри", но ще стане дълго и няма да разводнявам. Разликата между Учители и пророци от гледна точка на получаване на информация е малка и тя зависи най вече от епохата, в която се преражда дадена Душа, от идеите които се "свалят" и от обкръжението на други "будни" Души, които работят за тези идеи,...създаването на школи и т.н.
Целите, обикновено може да се характеризират с две думи, нещо като "висш пилотаж"...  Дава се духовна храна на хора, които вече са израснали материалните си схващания за света и се нуждаят от напътствия за своето по нататъшно развитие и духовно съзряване.

Какво е необходимо да прави "обикновения" човек (без паранормални способности), който явно се чувства подтиснат понякога от този факт ? :)  - В никакъв случай, целта на един човек не трябва да се свежда до това да стане медиум или ясновидец или да се стреми да приема някакви извън земни послания... Това изобщо не е необходимо, а и още по-малко влиза в плана на Невидимия свят, отреден тук за Земята. Не винаги проявеното ясновидство или медиумизъм,  свидетелстват за духовна зрялост или високо духовно ниво. Дори напротив - има доста случаи от практиката, когато това е точно обратното. Няма да се спирам на конкретни примери в тази насока...Всеки сам може да проследи съдбите на много хора с екстрасензорни способности, които на базата на своите "уникални" способности (кавичките са защото те се притежават от всички), развиват своя егоцентризъм, меркантилност и себелюбие до такива размери, че нанасят на себе си сериозни вреди, даващи негативен отпечатък не само в сегашният им живот, но остава и за други прераждания. Може да се каже много за предпазните мерките, които трябва да се вземат от тези хора, но няма да пиша за това, защото за сега не виждам никой, който да се е замислял в тази насока.

И ...все пак, към какво трябва да се стреми един ВЕЧЕ духовно осъзнал се човек ? - Основните стремежи трябва да са насочени най-вече към разширяването на съзнанието си, което да поема все повече и повече Светлина. В голяма степен, така може да се осмисли пълноценно  Вселенската хармония, смисъла на човешкият живота  и персоналното вписване на ВСЕКИ един човек в Божествения план, който се реализира тук на Земята. Другото основно нещо е, че  при получаването на Светлина, в човека започват да работят в единство и хармония, и умът и интуицията, което води след себе си много положителни последствия за духовното съзряване на личността...В подобни състояния, човек намира изход от всякакви ситуации, обикновено взема правилни решения и изчиства с лекота проблемите си, които (много важно!) вече не го забъркват в нови кармични цикли! Така Душата се доближава трайно до Първоизточника си, с който, в крайна сметка трябва да се слее.

Поздрави.

      

96
Други / Re:БРАТСКИ МОСТОВЕ !
« -: юли 01, 2009, 02:42:39 am »
Благодаря на администраторите, че отделиха пространство в сайта за идеята ми и дори вече има цял раздел, където можем да обсъждаме и дискутираме различни теми.  :)
За сега обаче раздела "Братски мостове" (по решение на администраторите на сайта) ще бъде видим и свободен за участие само за регистрирани потребители...
Не мога да преценя за момента дали това е добре, но във всички случаи това може да се поправи и темите да станат видими за всички.
Въпреки трудността при подобно писане като в "братските мостове", свързани с коментар на големи теми от друго място и невъзможността да цитираш точно и правилно чужди мнения, ще се опитвам да пиша разбираемо (доколкото мога!) и да споделям опит.
Жалко, че за сега мненията и хората, които ще коментирам, няма да могат да четат постовете ми, но мисля, че и това не е проблем. Който реши да чете или участва в дискусии маже да се регистрира, а на останалите пожелавам Светлина и да намерят най-точният метод, който да хармонира на тяхното духовно съзряване.

Поздрави.

п.п. Искрено се надявам, че новорегистриращите се приятели тук ще правят своята регистрация със истинските си имена и фамилии, а не с имената на предмети, растения, животни или пък с прякорите си. Е разбира се, че това е само една моя мечта (не е задължително!),...но съм сигурен, че с времето, след определено духовно съзряване, човек отказват благините, които предлага анонимността на ника (безотговорно писане, избиване на комплекси, удобно чешене на "непогрешимото"  Егото и т.н. )  и показва без страх и притеснения своята истинска същност... Човек не би трябвало да се притеснява от убежденията си,...или от това, че ще сгреши, или пък от това, че ще вземе грешна позиция в даден момент.
Притеснения, човек трябва да има само по отношение на своята  "БУДНОСТ", ...без която Егото може да оправдае всяко едно действие и постъпка, и да "застеле пътя към ада с най-добрите си намерения".  :)  

97
Други / БРАТСКИ МОСТОВЕ !
« -: юни 25, 2009, 07:08:32 am »
Здравейте!

Днес ми хрумна идеята да създам тази тема, която да кореспондира със един друг братски форум   ( http://www.beinsadouno.com/board/index.php?act=idx ) и да обсъждаме аналогични теми.
Целта е, когато там възникне важна и основополагаща тема за духовното съзряване на човек, но същата бъде "заплескана" от светски спам, тук да конкретизираме равносметки, изводи и обобщения, които безспорно и единствено са в духа на  Учението на Учителя Беинса Дуно.
В унисон с тази цел се подразбира, че темата няма да е място за спорове или уточняване на мнения, а просто споделяне на мнение, относно важни нерешени въпроси, повдигнати на цитираното място.

Защо да не го правим това там ? - За много от присъстващите тук, може би това е възможно, но за жалост, за мен това не е така. Преди около два месеца, профила ми (http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showuser=5707 ) беше изключен от посочения братския форум, по обвинение за нарушение на правилника. Не бих искал да се се впускам в подробности, но основното обвинение се състои в това, че аз наред с похвалите си към някой от светските модератори, проявявам и критичност към техни изказани мнения, разбирания и становища.
Дали са морални и братски такива упреци и санкции ? Дали е достойно да изхвърлиш някой, без право да вземе "багажа си" (личните си папки!) ? Дали и правилно да цензурираш брат си, като му поставиш светски опекун (модератор), който да го наблюдава в писането ? Редно ли е да наложиш на брат си, който ти помага реално и обича истински, правилник ? От какво се страхува в такива моменти дадения човек, поставящ подобни ограничения (правила!) ?  Правилно ли е да изгонваш, изключваш или "модераторски да наблюдаваш"  брат си, след като последния е доказал сериозно и отговорно поведение и това, че може да носи отговорност...? Не е ли по-простичко да кажеш ..."Брат, спри!" и нещата ще се решат безпроблемно или трябва да се демонстрира власт и сила ? ...
Има още много подобни въпроси, но аз не само няма да ги задам, но няма и да ги коментирам. Хубаво е обаче все пак да се напишат подобни резонни въпроси, за да може всеки участник в подобни събития (участващ пряко или косвено в налагане на санкции!) да има теми за размисъл, които теми, надявам се, ще помагат за преосмислянето на правилното поведение при наличие на братски взаимоотношения или при реализиране на братски проекти в бъдеще.
ВАЖНО! - много от четящите тези редове ще си помислят, че пиша настоящето мнение, с цел упрек или критика, израз на обидата ми към администраторите на посочения сайт.
Уверявам  ВИ братя и сестри, това не е така! Въпреки, че не ми беше приятно от факта на изгонване, при който не можеш да вземеш дори личната си кореспонденция, аз не тая в себе си ни най-малка обида или засегнатост. Считам, че има Кой да съди и стремежа ми е бил винаги да не си позволявам да изземвам тази функция. Единственият ми мотив е това, че ми е много мъчно...Мъчно ми е за всички онези хора, които полагат толкова много усилия и труд за разпространение на Словото и трупат, от една страна толкова позитиви и положителна карма, а от друга страна похабяват и прахосват така лесно своето благословение,... като в делата си допускат толкова елементарни и необмислени грешки в братското общуване. Това е, което ме натъжава изключително много! Допуснатите грешки в братските взаимоотношенията, изгарят много бързо натрупания позитивизъм (благословение) от братската работа... Факт, който съм го наблюдавал и проверявал многократно в моя опит. Повярвайте ми!
Колкото и елементарно да звучи, за жалост, това е и един от основните проблеми в братските среди, когато се върши колосална братска работа за Словото, а дефакто хората, които участват, не могат да изживеят пълноценно благословението си от това, и са подложени на много неприятни изпитания, компромиси, изненади и разочарования в личен план и в личния си живот... Примери много и всеки може да ги открие около себе си ... Все пак, това е друга тема и ще спра дотук.

Накрая само ще изразя почитанието си и уважението си към всички работещи в сайта www.beinsadouno.com  и ще им пожелая Мир, Любов и Светлина в тяхната работа и начинания.

п.п. Идея към администраторите на този сайт - За улеснение и прегледност, ако може да направите във "Форума посветен на Учителя Петър Дънов",  подфорум "Братски мостове", в който да се разискват повдигнати теми от сродни по насоченост други сайтове и форуми. Благодаря ви предварително!

 
    


  

98
Духовното име на Учителя - Беинса Дуно е ключ, с който трябва да знаем как да си служим. Промяната на ударенията при неговото изпяване не е случайно. Основно има две причини за това: първо, при пеенето му ние навлизаме в по - горна октава, в по - горен свят (от човешкия, земния в духовния). И второ - в сравнение с преди 70 - 100 години ситуацията се е променила, променило се е и съзнанието на хората и в частност на Учениците от Школата. Правило е - при Божествено произношение, в Божествения език ударението се поставя винаги върху корена на думата (който носи нейното значение), а не върху представката, наставката, окончанието или определителния член - те са посторонни, второстепенни, а ние трябва да се стремим към Същността, да изхождаме от Нея, Тя да ни бъде ориентир, наш водач. С други думи казано, при произнасяне на Беинса Дуно, когато ударението пада върху последните срички (както е при французите), ключът е поставен само в ключалката на врата, която е заключена. Когато поставим обаче ударенията върху първите срички, ние превъртаме ключа и отключваме вратата. Звуковият състав, Същността е една, но с промяна на ударенията ние променяме и акцента - от човешкото към Божественото, от външното, формалното към вътрешното, субстанциалното. Възниква въпроса: "Защо тогава на 4 от 24-те позиции, където има ударения при пеене на мантрата, ударението се променя и се поставя в края?" - Не можем, нямаме право и не е целесъобразно да насилваме нещата - съзнанието на Ученика днес все още не е съвършено и тази промяна в ударенията изразява неговото отклонение от високия идеал. Ако това не беше допуснато (промяната на ударението в тези четири позиции), мантрата щеше да си остане заключена и недостъпна. Така че това, което изглежда като несъвършенство, като неточност и отстъпление от Божествения Принцип само привидно е така - истината е, че то е мост, който свързва несъвършеното човешко битие със Съвършеното битие на Бога. Оттук и въздействието на мантрата, и нейната полезност!Много точно, логично и обосновано (от окултна гледна точка!)  мнение.

Поздравявам те Borislavil !

Пожелавам ти Любов и Светлина в Пътя.
 

99
Относно "различията" в Паневритмията ...

Едно от кратките определения за Паневритмията е в насока, че тя възстановява  връзката на човешката Душа с Първоизточника...Обикновено това става на две стъпки - първо създаване на външна хармония (в резултат на синхрон и единодействие при играта на упражненията), която хармония пък  прераства на втори етап във индивидуална, вътрешна хармония и благоразположение,...което пък е основна предпоставка да усети човек Бог в себе си и извън себе си...Нещо като да се слееш със Всемира...
Значи за да имаме идеална външна хармония ни трябват идеални условия ...т.е. идеално гладко и равно място; перфектни атмосферни условия; много близки до подвижност, пластичност, размери участници; еднаква натренираност при всички участници; и още редица други изисквания, за да достигнем нужното ниво на перфектност (външна!) ... А нима някой вярва, че това е възможно ?  Като се замисля, дори и при строгият треньор като Нешка Робева и стократно по подготвен ансамбъл от нейния, пак ще има проблеми със абсолютната външна хармония, ако се играе на 5-тото езрео в Рила или на някоя поляна на Витоша.
В този ред на мисли можем да се попитаме - Нужно ли е да се издребнява и да се стига до педантизъм при игра на Паневритмия? Нужно ли е да се наблюдава съседни сестри(братя) по време на игра ? Нужно ли е да се търсят грешките в другия? Отговора е елементарен...Това не е необходимо!
Какво е необходимо тогава? - Единствено е необходимо желание и стремеж на всички участници към хармониране и емоционално преливане помежду си. Всеки трябва да възприеме участниците и партньора си, с наличните им възможности за игра... Нужно е само, всички да употребят Любов, разбиране и благост, за да се "стопят" съществуващите различия. Това е! Всяко друго поведение само създава дисхармония и превръща Паневретмията от сакрален духовен танц в гимнастика ...
Значи съпричастността, топлината, благоразположението и Любовта, която излъчваме към хората, с които играем (респективно и получаваме същото!), запълва липсващата част от външната хармония, която очевидно по друг начин трудно можем да постигнем. В следствие на това "запълване", спокойно и естествено минаваме към етапа, в който изграждаме едно вътрешно (лично!), сакрално, медитативно, хармонично състояние, следствие пък на което,  можем да усетим Божественото по един изключително осезателен начин.
В този ред на мисли винаги ми е било мъчно за хора, които по време на Паневритмия са се изявявали като "стражари" и са се опитвали да хармонират кръга с напътствия, с подвиквания, със забележки, със възмущения... Жалко за тези хора, защото някой от тях играят 10-тки години  Паневритмия, а не са могли да Я разберат и усетят  истински !

От друга страна е редно всеки, който иска да се включи в кръга, да е изкарал поне един от многобройнните предлагани курсове по Паневритмия  или най-малкото да е репетирал с близки или познати,...нещо като да е правил "сухи тренировки"!  :)  

Искаше ми си да спомена няколко думи и за Паневритмията като метод за генериране на последователи и разпространението на идеите на Учителя и Учението... Изобщо, за да не се затрият истинските Учения,  Невидимия свят винаги се "застрахова" с някакъв мощен метод, който позволява дори и при големи изкривявания и отклонения от идеите, нещата да се рестартират,  тоест да се оправят и най-важното - да оцелеят!  :)
Интересни размисли могат да се направят в тази насока, но мисля, че те ще са подходящи повече за тема в раздела "Бъдещето на Братството"... Ако има желаещи, можем да разменим мисли там, а това мнение ще приключа, защото взе да "понатежава" вече...  :)

Успех, Хармония и Светлина желая на всички !

 

100
Здравей  xermes !

Много хубаво писмо (обръщение) си написал и откровено от всека дума личи твоето силно желание да помогнеш на практика за разпространението на Учението ...
Накратко идеята ти е да дариш твой имот Кюстендилско, на братството, което от своя страна трябва да инвестира пари, за да може имота да се пригоди за живеене и братско ползване, а на по-късен етап там да летуват деца, които да се запознават на практика със природосъобразният начин на живот и идеите, завещани ни от Учителя. ОК! Това е много благородна идея и те поздравявам за нея.

Има обаче един малък проблем (незабележим за теб), който явно ти носи проблеми, а от там и неуспех за реализиране на проектите ти... Какъв е проблема? - Не спазваш закона за даряването ! (говоря от окултна и езотерична гледна точка!)
Какъв е закона за даряването ? - Духовният човек, решил да дари нещо (независимо какво), не може да поставя никакви условия, свързани с използване и употреба на самото дарение. Ще повторя пак, че това е окултен закон и важи за хора, които претендират, че водят съзнателен и духовен живот. Този закон има дълбок смисъл, но аз няма да се впускам в подробности и да разяснявам, "защо?"..., освен ако не се повдигне допълнителна дискусия за това.

Какво става на практика (в твоя случай)? - ти даряваш нещо (имота си в случая), но изискваш от братството да инвестира по твоя идея в него и да го пригоди за братски цели... Не мисля, че това е коректно и съм сигурен (колкото и благородно да е!), че то нарушава закона за даряването.
Накратко това дребно разминаване води до "нажежаване" на обстановката, с което си обяснявам непонятното за мен "братско" обръщение, "господин Грива", като визираш временният управител на регистрираното съгласно закона Бяло Братство, брат Андрей Грива. Разбирам твоето горещо желание за реализиране на идеите ти, ...разбирам и това,че навярно, търпението ти се е изчерпало, но извини ме, не мога да приема такъв род обръщения във братски среди. Администрирането на всяко духовно общество е много трудна задача (изпитание!), и  мисля, че тези хора правят голяма жертва  като се занимават с уреждането на материалните въпроси... Грешките, които се допускат от тези хора са много, а кармата която си трупат не е малка. Така, че не е нужно и ти да ги съдиш или да изпитваш някакъв негативизъм към тях... "От Горе" виждат всичко и по-скоро рано (от колкото късно!) всички си плащат за небивалиците, които правят. Накратко - "не е нужно човек да налива масло в огъня" ...
Не случайно Учителя препоръчва да сме повече организирани и да не наблягаме на "организацията",... и съвсем конкретно визира, че "ръководните" постове трябва да са с мандат до 1 година, но това е друга тема на разговор...

Няколко съвета за да реализираш идеята си ...
1.Никой не ти пречи да дариш мястото...Направи го, но не задължавай никой и с нищо за това дарение.
2.Ако имаш идея (и не само с този братски имот), направи проект за него и го обяви в братските среди и по братските форуми.
3."ЗАПРЕТНИ РЪКАВИ" и започни да търсиш съмишленици и средства за реализирането на тази идея! Та нали ТИ и хората единомишленици около теб, възприемащи благородната ти идея, сте дефакто братството... Кой друг ? Защо трябва някой "от горе" (от администрацията) да разпорежда или да реализира твоите идеи? Мисля, че никой няма да те спре, ако решиш в името на Учителя и Учението да изградиш подобен център...

Ще ти дам пример ... Преди време един брат Орешков (от Троян) имаше подобен проект и го реализира по начина, който ти подсказвам... Той направи на подобно място като твоето, но в Троянският балкан, "Дом Паневритмия" - за събори, почивка и обучение на братски деца.

Накрая, ще кажа, че е много по-лесно да се дари нещо, в сравнение с това да се изгради (употреби) и доразвие правилно дадено дарение... При реализацията на дадена идея се изисква много работа, средства, търпение и най-вече ХАРМОНИЯ, между работещите, което е и своеобразен тест за братски взаимоотношения и духовна зрялост на участниците в даденият проект. Често изпълнението на подобни проекти, по-скоро изчистват кармични връзки между братята, от колкото да служат в последствие на поставените цели... Не случайно източните мъдреци казват, че Пътят е по-важен, а не целта,...но това е тема на други разговори.  :)

Желая ти Светлина и Успех в начинанията ти !


п.п. Аз лично, бих се включил в проекта ти под някаква форма, стига да са спазени законите, за които споменах по-горе.  

  

 
  

101
Други / Re:Рожден ден на сайта
« -: юни 09, 2009, 06:09:30 am »
Здравейте Приятели !

Първо да ви честитя празника (с малко закъснение),... като искам да пожелая на малкия, хармоничен и сплотен колектив много Любов, Благословение и Светлина в Пътя, по който вървите.
Нека Божественото вдъхновението е непрестанно с вас, и да помага за реализиране на идеите, към които са стремите и за които работите.

Малко размисли...От скоро съм в сайта и малко неща съм прочел, но определено 9 години са доста голям период на съществуване на сайта, за което ви поздравявам още веднъж.
Нужно е да се замислите обаче, че ДЕВЕТКАТА символизира и завършване на цикъл...и в този ред на мисли може да се положи началото на някаква промяна...или защо не нещо ново, което ще продължи и изпълни с нова пълнота идеите ви от преди 9 години.
Не визирам нищо конкретно като говоря за "промяна" или "ново начало",...но все пак преди 9 години Интернета се е ползвал по един начин, а сега реалностите в комуникацията са се развили изключително много.
Смятам, че сте взели добро решение относно рекламите и свободата на изказване на мнение...(поне това,което прочетох по-горе!)... Действително на практика, ако поканиш на гости брат си, а после го задължиш да гледа реклами и отгоре на всичко му поставиш правилник за изказване,... за мен такова поведение не само няма нищо общо с духовността, но е и тежък грях,...защото унижаваш честен, почтен и отговорен човек (твой БРАТ!),  който е дошъл да ти помогне реално.

Малко конкретни идеи...

1.Необходимо е да има обявена дарителска сметка, в която да се събират пари специално за развитие на сайта. Добрата отчетност, би довела до не малки постъпления.
2. Нужно е да се наблегне повече на форумното общуване, където хората да споделят повече личен опит и идеи, свързани с духовни тематики. Това е много трудно нещо за реализация и поддръжка с малак екип, но ми се струва, че не е невъзможно...За да се избегне традиционното интернет дърдорене, безотговорност и спам, ще споделя и идеи в тази насока:
- регистрацията на хората да бъде само РЕАЛНА. Име, фамилия, град, нещо повече за себе си свързано с Учението или друга духовна школа,...по избор лични данни или друга презентация, работа, занимания... Нещо като духовен фейсбук ! :)  
- ще е нужна и промяна на интерфейса...Има доста по нови и удобни форми за комуникация, като определено настоящата лично мен ме затруднява.
- ...имам и доста други идеи за хармонизиране на общуването между хората, когато за основа се вземат Природните закони и братските взаимоотношения,... но мнението ми ще стане много тежко за четене, и за това ще се въздържа от повече писане. А пък и хубаво е проблемите да се решават, когато се появят и узреят, а не предварително да се мисли за тях.

Е,...за сега толкова, за да не прекалявам с идеите...  :)

Здраве, Светлина и много Успехи ви желая.

    

    

102
Здравейте Приятели !  :)

От доста време се каня да напиша една идея за лично финансиране, с която човек няма да може да забогатее, но се надявам, че ще може да си покрива месечните разходи по интернет и голяма част от режийните си.
Какво е необходимо на човек ?– Компютър, Интернет, Празна банкова карта и  2-24 часа (всеки сам да си избере) време за заниманията… Никакви други инвестиции.
Принципно цялата система за изкарване на джобни пари е описана в   http://pari-ot-internet.com/
и всеки може да си я прочете по подробно.
Ще поясня на кратко за какво става дума, а ако има някой въпроси и не разбира за какво става дума от сайта, ще се опитам да обясня отново.
Значи има т.нар. сайтове Pay To Click , на които когато се регистрираш и цъкаш върху рекламите трупаш точки и след това ти плащат. Когато отведеш и твои познати да цъкат (реферари), то ти започваш да печелиш и от тях по някоя точка. Натрупат ли ти се 5-10 долара, компанията ти ги изпраща на посочена от тебе банкова карта.  ОК ! (в сайта е обяснено подробно!)
Къде е проблема тогава ? Защо ни е нужен сайт, а не се включил самостоятелно в някой компании и не си изкарваме пари ?  - Проблема е там, че доста от компаниите са некоректни или полукоректни,… което ще рече, че или плащат един път и не плащат повече, или изобщо не плащат. Така може да се озовете със загубено време, равностойно на дни или седмици, което е много неприятно.
Какво прави посоченият сайт ? – Показва кои компании са некоректни и евентуално при останалите се структурират хората така, че да може да си вземат по най бързият начин парите. Просто защитават своите интереси и положен труд. Системата е много стройна и точна и всеки може да си прочете във форума им.

Защо пиша това мнение тук? – Защото познавам доста от последователите на Учението на Учителя Петър Дънов, които водят скромен живот и отделят доста време на Словото,  което пък от своя страна ги води от време на време до финансови затруднения. Надявам се този начин на работа да даде на такива хора по голяма финансова независимост, което да им е от полза в духовният път, по който вървят.

Имам ли опит в такова печелене ? – За жалост НЕ ! Нито съм регистриран в този и подобни сайтове, нито ще печеля нещо от вас, ако се регистрирате там. За сега аз нямам финансови проблеми и това е единствената причина да не се регистрирам там.

Има ли гаранция за такова печелене ? – С голяма увереност мога да кажа  ДА , ако се работи в екип и се защитават правата на работещите колективно. В краен случай дори и някой да не плати, целта е да се разбере веднага некоректната фирма и да не се натрупат седмици безплатен труд.

Рискове и лоши страни на тази система ? - Рисковете са минимални, защото инвестициите са ви практически нулеви, а банковата ви картата е празна. Лошото е, че се печели малко, но и това е много относително, защото човек може да се занимава по-усърдно и да изкарва повече. Всичко е индивидуално! Трябва да се знае обаче, че с това не се забогатява, а може да се придобие отчасти финансова независимост.

Накрая – Препоръчвам сайта  ( http://pari-ot-internet.com/  ) , защото като го попрочетох, на първи поглед ми вдъхна доверие.(може и други подобно сайтове да има, не зная за тях).
Впечатление прави, че не се залага на измама при печеленето (важно условие за духовния човек!) и регистрираните хората там работят добре в екип. Разбират се и са в хармония. (такова впечатление прави форумът им)

Светлина, Успех и финансова независимост желая на всички !Страници: 1 ... 5 6 [7]