Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - LG_

Страници: [1]
1
Здраве / Re: Нови упражнения за здраве
« -: юли 14, 2008, 01:46:16 am »
Човек да има волята всеки ден да си прави 6+1 упражнение дадени от Учителя, друго не ни трябва. Аз лично си признавам че не съм последователен и не ги правя редовно.

2
Окултни науки / Re: Посланията на водата
« -: юли 14, 2008, 01:36:05 am »
Спомням си репортажа по телевизията миналата гофина за въпросния д-р Емото. Дадоха кадри и от чешмата в градинката на Учителя. Основното послание, което той тогава отправи беше - лечебните свойства на водата и тяхното приложение.
Виждам, че тази тема във форума има по-скоро информативен характер, отколкото да е дискутирана проблематиката на целта на посещението му от една страна и идеите и посланието което той носи от друга. На мен ми е интересно какво ново е казал д-р Емото, което не е написано в беседите на Учителя и какво той е почерпил от Учението.

3
Ами да се включа и аз в темата. Съгласен съм с аумен, че издребнявайки в детайлите на движениятя забравяме за истинската същност на Пъневритниятя - връзка с висшите енергии в Природата и духовното повдигане на човека.

Да си припомниме следната история от една от лекциите на Учителя:

Цитат
Един прост овчар живял на един уединен остров. Той всякога се молел на
Бога по свой начин: слагал си тоягата на земята и я прескачал. Като я
прескачал от едната страна, той казвал:
- Господи , това правя заради тебе.
Прескачал я от другата страна и казвал същото. Това била неговата
свещена молитва. По едно  време един  параход спрял случайно на
острова. Един архиепископ слязъл от парахода да разбере, защо този
човек прескача тоягата , ту от едната, ту от другата страна.
- Какво правиш божи човече?
- Моля се на Бога.
- Така не трябва да се моли човек. Ето, аз ще те науча на една молитва.
Започнал да го учи на молитвата "Отче наш". Архиепископът чете,
овчарят повтаря след него. Като се убедил, че овчарят е научил вече
молитвата, архиепископът се отправил към парахода, който скоро отплавал.
Щом останал сам , овчарят започнал да казва молитвата, но останал
огорчен, че я забравил. Моментално той се спуснал към морето.
По едно време архиепископът , чул някой да го вика и що да види ,
овчарят ходил по вълните.
- Какво искаш ,Божи човече?
- Отче, свети, забравих молитвата , искам да ме научиш.
- Върни ни се на острова и бъди доволен от твоята молитва.
Това, което ти можеш да го правиш, аз не мога да го направя.

4
Всъщност идеята не е лоша. Аз бих могъл да се включа с превод на страницата или част от нея на немски. Не че съм кой знае колко навътре с езика, но със сигурност мога да буда полезен с нещо. А немска версия наистна няма.

Може администратора да ми прати по мейла в word-овски файл текста на български с подредба на текстовете така както му е удобно и ще видим какво може да направиме!

5
Здравейте!
Искам да отворя тази тема във връзка с изключително важния за нас предстоящ инвестиционен проект за реализацията на Суперпаничище. Лично аз съм със смесени чувства за положителните страни на проектa.

От една страна приобщаването на повече хора към природата и ако щете аурата на Святото место "Седемте рилски езера" е нещо хубаво. Колкото повече хора посещават планината толкова повече те ще се "повдигат" духовно. Планината влияе много добре и прочиства съзнанието от лошите мисли. Достъпа до езерата ще се подобри, ще стане по-бърз с лифта. Както е сега положението с кабинковия лифт от Боровец до Ястребец посока Мусла.

От друга страна като че лл посегателството от страна на човека върху природата става все по-интензивно и по-агресивно. И като че ли строителството на проекта се числи в този смисъл към "посегателствата". Освен това като се прибави и чисто сантименталното чувство че това си е "нахса" свята територия, място за духовна работа ме обвзема чувството на носталгия и желание Езерата да си останат такива каквито са.

Да вметна и още един аспект, който мисля че има връзка с темата. Учителя е казал че ще дойде време когато хората ще идват с хелихоптери за да играят Пъневритмия. Тоест навлизане на "цивилизацията" на това място.

Сигурен съм че Небето е промислило за това как ще е най-добре. Да бъде волята Божия

Много ще се радавам ако се получи една интересна и ползотворна дискусия по темата. Очаквам с интерес вашите коментари.

6
На фона на глобалната инфлация, наяма да се учудя и цената да е наистина такава. Наисцина социалната страна на живота в БГ е несправедлива и го отнасят най вече пенсионерите. Жалко наистина но това са външните условия.
По времето на Учителя хората и по време на война са се качвали.

7
Да, но така или иначе неможе да им се забрани. Охрана ли ще се слага? Така че според мене този факт трябва да го приемем. "Случайните" хора включващи се във външния кръг го правят по-скоро от любопитство и според мен не трябва да се спират. При всички положения и за тях самите е полезно. Ако по някакъв начин се чувстваме по-"навътре" в нещата би следвало точно на такива хора, проявили интерес, да им изпращат светли мисли.
 
Друг е въпроса че големината на мястото за игра е едно и също и с увеличаването на желаещите става све по тясно. Изниква въпроса трябва ли Братството, или ние самите, да спираме умишлено "новите членове" или да се въвеждат някакви забранителни мерки, за да остане място за нас?
Един ден може половината свят да пожелае да играе Пъневритмия, трявба ли визи да се въведат?

Аз лично бих жертвал да не играя Пъневритмия на 18. 19. и въобще дните когато се събират твърде много хора и бих взел участие по-късно на 21. 22. август например.

8
Събори / Re: Превоз на багаж с БДЖ
« -: юли 13, 2008, 03:49:27 am »
Цените вече едва ли ще са същите, но друго нещо е много интересно. Има хора от провинцията зареждащи магазините си със стока от Илиянци, например и се качват във влаковете с камари торби. Виждал съм и възрастни жени да го правят. А те едва ли си плащат за това нещо. Та въпросам ми е ако пътуваме трима души с три големи раници и един сак, трябва ли да се плаща нещо. Аз мисля че не. Още повече че едва ли има раница да се получи по-тежка от 30 кг.

9
Здравейте! Искам и аз да се включа по въпроса за Пъневритнията и участието на "чужди" хора. Мисля, че няма нищо лошо в това повече хора да се докоснат до Пъневритмията и Учението по един или друг начин. Нали затова кръговете са три, по един за трите свята в които живеен - Божествен, Духовен и Материален. Външния кръг символизира метериалния свят и в него могат да участват и хора незапознати със същността на Пъневритнията. (То не че ние сме много навътре, де)

поздрави

10
Здравейте на всички! Нов съм във форума! От около 15-тина години се интересувам активно от Учението на Учителя, но за съжаление последните години не съм успявал се кача на лагера на Седемте езера. Прочетох в тази тема, че за миналата година 2007 е имало известни промени в организацията. Те може и от по-отдавна да са били, но сега да го научавам. Качването вече става не от хижа Вада, а от хижа Пионерска. Разбира се в това няма нищо лошо. Щом е по-удобно така нямам нищо против.
По рано обаче не се изискваше регистрация и не се събираше такса за участие.
И въпросът ми е, ако някой от вас разбира се знае, за какво се налага събирането на пари? Всички знаеме че намесата на парите често развалят и най-хубавите начинаний и намерения. А на мен не ми се иска това да се получава.


поздрави

Страници: [1]