Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - aneta

Страници: 1 ... 8 9 [10]
136
Мисля,че за да  използва окултните знания,човек трябва да притежава съответните природни дадености.Аз напълно съм лишена от такива способности-нито виждам,нито чувам,нито усещам нещо извън физическият свят.Но обичам да чета беседите на Учителя.Случвало ми се е ,когато съм много ядосана да отворя някоя от беседите му.Успокоението и отговорите на въпросите ми си идват сами. Обичам да чета още Рудолф Щайнер и Чарлэ Ледбитър.Интересно ми е това което пишат за астралния свят.Може би приличам на човек,който няма въэможност да отиде на екскурзия до дадено място и затова чете пътеписи за него.Така както има хора които не могат да пеят,но обичат да слушат музика,не могат да рисуват,но се любуват на произведенията на художниците.
       Под окултни способности, разбирам развитието на някои допълнителни сетива.Притежатели на тези сетива са например екстрасенсите(не всички).Голяма част от циганите си ги получават просто по наследство.Но съвсем малка част са тези,които използват дарбата си за добро.
       Но мисля,че в словото на Учетеля все пак има нещо повече,което е от полза и на по заземените хора.  :idea:
       Все пак имам въпроси.Първо - може ли човек,който в този си живот няма никакви окултни способности да върви по пътя на Бялото братство. :?:
  Второ-нормален ли е този мой интерес към астралния свят и по-точно-природните духове-елементалиите?  :?

Страници: 1 ... 8 9 [10]