Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - aneta

Страници: 1 ... 6 7 [8]
106
Събор на общество " Бяло Братство " на Седемте Рилски Езера през август 2009 .

Концерт на Симеон Симеонов , състоял се на 15 август 2009 в палатковия лагер .

Оператор : Дамян от Бургас .

Рила 2009 събор Бяло Братство, концертСимеон

Рила2009 събор Бяло Братство, концерт Симеон

Рила2009 събор Бяло Братство, концертСимеон #3

Рила 2009 ,концерт Симеон 4


Благодарности на Иванка Георгиева за предоставения материал. :).


107
Никой не ми отговори на въпроса, така че го повтарям. Този път във връзка с написаното от Никола: - Законът на Правдата ли е методът на Мойсей, а законът на Любовта – методът на Христос?

Прочетох какво пише Учителя за Правдата и ми се струва, че законът за Правдата и законът на Мойсей (око за око, зъб за зъб?) не са напълно еднакви ...?

Мисля, че темата, за която говори Никола щеше да има по-голям успех, ако беше обяснил накратко какво разбира Учителя под Правда. Или поне да беше дал линкове към беседи, в които това е обяснено. Не всеки е наясно. Аз доста дълго бърках Правдата с Истината или справедливостта. Още не мога да кажа, че съм наясно по този въпрос. Например: Включва ли се в Правдата - раздаване на справедливост?

108
Интересен въпрос. Но не успях да намеря беседата от която е този цитат. Какво по-точно разбира Учителят под метод на Мойсей и метод на Христос? Предполагам, че първият метод е на принципа око за око, зъб за зъб, а вторият е да не се отмъщава. Но това са само предположения...?

При изваждане на един цитат от контекста на цялата част е малко трудно да се установи какво наистина иска да каже автора.

А иначе е вярно, че когато се прилага един закон, той трябва много добре да се разбира.

109

Съобщение на Издателство Бяло Братство

Скъпи приятели,
тази година възникна идеята да реализираме една фотографска изложба на тема
“Магията на Рила”. Всеки, който има сполучливи кадри от Рила и живота на Братството e добре дошъл да участва.

Фотографиите ще бъдат групирани в три теми:

1.   Пейзажи от Рила – снимки не само от района на 7-те езера, а и други красиви места, които сте посетили и фотографирали през четирите сезона на годината.

2.   Екология – тема, добре позната и болна. Идеята е чрез фотографиите си да помогнем на хората да осъзнаят екологичните проблеми на планината, да станем по-съзнателни за нашия контакт с Природата и нейните нужди и проблеми.

3.   Братски живот – снимки на Паневритмията, упражненията, изгревите, съвместната работа в планината и други красиви моменти от живота на Братството по време на Лятната духовна школа в Рила.
Добре дошли са също и творби създадени чрез компютърна обработка /Фотошоп и др./ Дайте воля на вдъхновението и въображението си!

Всеки може да изпрати до 15 снимки – по 5 снимки за всяка обявена тема!

Изисквания към снимките:


Снимките трябва да са с размер на дългата страна минимум 2000 пиксела. Предпочитаният формат е JPG с високо качество. Ако изпращате снимки, които са сканирани,  минималната резолюция трябва да е 300 dpi (точки на инч).

/Може да изпращате и снимки с по-малки размери, особено ако са сполучливи, но вероятността да бъдат отпечатани на хартия и включени в изложбата  намалява, тъй като размера на снимките ще бъде 30/40 см./

Ако имате готови копия в съответния размер може да ги оставите в Бялата къща в София /за Галя Герасимова/ или в центъра на Бялото братство в Пловдив /за Живко Стоилов/.

Относно авторските права:

Всеки, който е изпратил снимка автоматично се съгласява тя да бъде показана в изложбата, която ще се организира от Общество Бяло братство, публикувана в сайтовете на Братството, използвана за целите на издателство “Бяло братство”, списание “Житно зърно” или вестник “Братски живот”.

Забележка: ако искате да запазите авторските права върху снимките си, т.е. те да бъдат използвани само за изложбата и за нищо друго, моля уведомете ни с текст към мейлите, с които ще изпращате снимките си.

Снимките изпращайте на следния е-мейл: photo@bialobratstvo.info 
с текст “Относно”: за изложбата “Магията на Рила”.
В писмото напишете също имената си, е-мейл за обратна връзка и телефон.

110
Съгласна съм с Васил. Макар и да не съм била на Рила по това време, трябва да призная, че не бих могла да играя Паневритмия, ако над главата ми кръжи хеликоптер и не чувам никаква музика. Над моите възможности е.

111
Окултни науки / Re:Ясночуване
« -: юли 14, 2009, 03:09:57 pm »
Здравей, Мария! :)

За ясночуване не съм срещала в беседите на Учителя, но ето нещо интересно според мен:

Цитат
Духът още не е слязъл в Своята пълнота на земята. Затова и хората се молят да слезе Духът в пълнота.
Мисълта е най-висшето на земята, а най-нисшето в духовния свят. Мисълта в духовния свят е пипане. Интуицията е по-висша от мисълта. На земята има да се развият още чувства, интуицията, а 7-то чувство е Божествено – на Духа. И тогава ще преминем в другия свят. Ясновидството е 6-то чувство – то е зрението на астралното поле. Предчувствието е астрално пипане. Зрение има и в умственото поле, причинното поле. Имаме по 7 чувства за всеки от 7-тях свята или всичко 49 чувства.
Ъгълът на светлината в окото на ясновидеца е обърнат нагоре.
Центърът на интуицията е всред и над челото. Центърът на ясновидството е отстрани и над челото. Центърът на Духа е между веждите.


Цитатът е от беседата "Симоне Йонин, любиш ли ме?"
http://triangle.bg/books/1920-02-12-19.1995/1920-07-12-12-45.html

112
Бориславе, благодаря за отговора! :)

113
Цитат
Само този, който познава пътя, който го е изминал, може да помага на другите да открият Учителя в себе си. Учителят не е вън от нас, Учителят е вътре в нас. Той е Божественото съзнание в човека. Той е най-висшата същност на човека. Да се гледа на Него като на външен обект е идолопоклонство. Учителят не трябва да се превръща в икона, пред която да се прекланяме. А трябва да бъде живо вътрешно присъствие, Божествено ръководство в храма на душата. И е прав в това отношение Кришнамурти като казва, че всеки сам за себе си трябва да бъде и учител, и ученик. Вътрешният светилник трябва да се запали, Божественото Съзнание трябва да се пробуди.

Borislavil

За да стане всеки сам за себе си  и учител, и ученик, май преди това трябва да е събудил Божественото си съзнание? А това как става? Какво се подразбира под издигане съзнанието  в Полето на Любовта?

Как се познава човек, който е изминал вече Пътя? Имам предвид от обикновените хора. :)

114
Благодаря на всички за отговорите! Имам няколко въпроса:

Цитат
Целта, която постига Невидимият свят, чрез медиумите е насочена най вече към  хора, които са затънали по дълбоко в материята и отричат съществуването на Невидим свят и живот след смъртта... Всички сме чували израза, "ще повярвам, ако получа от умрял писмо" на един материалист, но дали той ще го каже пак същото, ако чрез Едгард Кейси например,  получи достоверно послание от свой починал близък?!? Е, ...да не забравяме, че оправданието е силна черта на рационалния ум и всичко може да се отрече, но все пак материализма ще се е "стопил" до известна степен.
Никола Дамянов

Всъщност аз познавам много хора, които не мога да нарека напълно материалисти, но определено не признаващи Бога. За сметка на това сляпо вярват в казаното им от някой, обявил себе си за маг. Не знам дали това носи полза на човека или го забива по-надълбоко в нещо, в което не бива да се забива? :(

Относно ясновидците и пророците съм съгласна с написаното от Никола. Но тук трябва да отбележа, че много хора слагат пред името си титлата ясновидец напълно неоснователно.:)

Думата медиум обхваща като че ли много неща. Като се изключи тясното й значение за хора занимаващи се със спиритизъм, то понякога се употребява и при хора приели съобщения насън, или просто при творци на изкуството създали някакъв шедьовър.

Много народи, етноси, които са все още в инволюционен период като че ли имат масово тези медиумни способности.Или по общо казано - окултни. Но има екстрасенси, които вече са на души оттласнали се от материята и тръгнали нагоре, по пътя на еволюцията. Или това вече не са медиуми, а ясновидци? Не знам? Всичко зависи от „филтрите”. Както е написал Никола. Но определено е вярно, че след като един човек е тръгнал по пътя на еволюцията, то, за да постигне тези неща му е необходимо определено ниво на духовно израстване. Докато при душите, които са все още в инволюция, това не е необходимо. Така ли е? :)

Съгласна съм ,че самоцелния стремеж към постигането на разни свръхсетивни способности е опасно занимание за някои хора. А и май Провидението си има едно на ум, когато не им дава такава възможност. Народът го е казал по-простичко:”На бодлива крава – Господ рога не дава”. :)

Но понякога интуицията също се споменава из между тези способности. Така ли е? Защо ми се струва, че тя трябва да се развива от всеки човек? Дори съм забелязала, че по рождение май всеки я има – децата например са много интуитивни. Но след това като че ли става нещо и голяма част от хората я загубват?

Мария - абсолютно вярно си го казала. :)

115
Постът ми в тази тема – по горе е първият ми пост в нета, както и този сайт беше първият ми сайт в който се регистрирах. Спомням си, че Паро ми отговори на лични – много ми хареса отговора. :)

Трябва да си призная, че и след като изчетох доста беседи от Учителя, ситуацията е същата. Нямам окултни способности и май няма и да ги имам.:(  Всъщност аз и не съм се стремяла да ги постигна. Просто ми харесваше това което е говорил Учителя на учениците си. Думите му стигаха до сърцето ми, разбирах ги и това ми стигаше.

Не бих се тревожила по този въпрос ако не прочетох във форума на beinsadouno.com мнението на един потребител (dimitar) в темата за медиумите. Ето част от него.

Цитат
В себе си ние носим ВСИЧКО. Имаме така наречената трета чакра, слънчев сплит, его. Изпращаме ли й постоянно любов, благодарност, радост, щастие ще дойде един момент, в който ние няма да търсим разликата между медиум, пророк, ясновидец.

Останалото може да прочете на този адрес:
http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=7277&view=findpost&p=91373

Трябва ли да приема факта, че нямам развити медиумни способности в това, че не съм изпращала достатъчно любов към третата си чакра.:(  Между другото не съм наясно много с чакрите, но ...човек се учи докато е жив.

Пиша това, защото винаги ме е смущавал факта, че учениците на Учителя акцентират толкова много върху парапсихичните способности. Фатално ли е, ако човек в този живот няма такива способности? Означава ли това, че той няма достатъчно любов в себе си за да ги развие?

116
Прочетено / Re: Моята любима лекция от Учителя
« -: ноември 19, 2007, 04:39:51 pm »
Цитат
МАЙ ПОСЛАНИЯТА ЗА ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД ОТ ЖИВОТА НИ СА ЕДНИ , А ЗА ДРУГ, СЪВСЕМ ДРУГИ.
И аз стигнах до същия извод.117
Мисля,че за да  използва окултните знания,човек трябва да притежава съответните природни дадености.Аз напълно съм лишена от такива способности-нито виждам,нито чувам,нито усещам нещо извън физическият свят.Но обичам да чета беседите на Учителя.Случвало ми се е ,когато съм много ядосана да отворя някоя от беседите му.Успокоението и отговорите на въпросите ми си идват сами. Обичам да чета още Рудолф Щайнер и Чарлэ Ледбитър.Интересно ми е това което пишат за астралния свят.Може би приличам на човек,който няма въэможност да отиде на екскурзия до дадено място и затова чете пътеписи за него.Така както има хора които не могат да пеят,но обичат да слушат музика,не могат да рисуват,но се любуват на произведенията на художниците.

       Под окултни способности, разбирам развитието на някои допълнителни сетива.Притежатели на тези сетива са например екстрасенсите(не всички).Голяма част от циганите си ги получават просто по наследство.Но съвсем малка част са тези,които използват дарбата си за добро.

       Но мисля,че в словото на Учетеля все пак има нещо повече,което е от полза и на по заземените хора.  :idea:

       Все пак имам въпроси.Първо - може ли човек,който в този си живот няма никакви окултни способности да върви по пътя на Бялото братство. :?:

  Второ-нормален ли е този мой интерес към астралния свят и по-точно-природните духове-елементалиите?  :?

Страници: 1 ... 6 7 [8]