Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - donka todorova

Страници: [1]
1
Здравейте мили приятели, отоностно ликвидиране на кармата, аз имам известен опит и това е мое мнение. Преди имах много негативи спрямо много хора към които изпитвах омраза и непоносимост. Как приключих с това сега ще ви разскажа:
Започнах мислено да им прощавам един по един с любов като си ги визуализирах по време на медитация и така със времето като се освобождавах от негативите които бях натрупала и прошката към всеки един с любов, аз постигнах хармония в собствените си мисли и сложих ред и на живото си. Човек трюбва да повярва в това което прави иначе ще се върти в омагьосън кръг.Това е има и други опитности които съм преживяла, но сега не му е времето. Обичайте се и си прощавайте, защото от прошката с любов няма по-хубаво нещо.

2
"Важно е ние да изпълним Волята Божия, а пък другите дали я изпълняват, или не – да ги оставим свободни."

Тази част от цитата, според мен - без да налагам мнение - обезсмисля воденето на разговор, относно темата за насилието.

Волята Божия е онова проявление на Бога, което сътворява.
Ако ние не осъзнаем "Да бъде Волята Ти , както на небето, така и на земята", то нищо не сме свършили...
Бог ни е оставил да се проявяваме свободно...
Създал ни е по "Негов образ и подобие"...

"Който не върши волята Божия, както трябва, той ограничава Бога. Щом върши волята Божия, той дава свобода на Бога. Следователно не можеш да вършиш волята на Бога, ако не Му дадеш свобода. Ако Му дадеш свобода, и Той ще ти даде свобода. Ако Го ограничиш, и Той ще те ограничи. Ако Го слушаш, и Той ще те слуша. Ако не Го слушаш, и Той няма да те слуша. Вие искате Бог да ви слуша, без вие да Го слушате. Вие да Го ограничавате, а Той да ви дава свобода. Това е невъзможно. Такъв закон не съществува.

***
Важно е да изпълняваш, а не само да разбираш нещата.

***
Има човешки неща, има и Божествени неща. Човешките неща може да коригирате, но не и Божествените. Като дойдете до човешките работи, там всеки може да постъпва, както намира за добре. Щом дойдете до Божествените работи, там има определени правила, които не са наложени. Има въпроси за разрешаването, за които е нужна голяма светлина. Това се отнася до онези, на които очите са отворени. За онези, на които очите са затворени, светлината е безполезна. Светлината ще дойде, когато се отворят очите ви."

"Вътрешна свобода", Утринна Беседа (http://triangle.bg/books/1930-09-21-05.1998/1930-09-28-05.html)

Да чуем Божествената Воля, която ни говори в нас.
За това е нужно себенамиране и себевъзпитание.

Учителят е дал толкова много упражнение и методи...
Ако прилагаме тях, рано или късно, ще чуем гласа на Божествената Воля в нас, която тихичко нашепва онова, което е нужно да се сътвори.

Това е напълно вярно според мен, но има моменти когато не можеш да избегнеш нападки, относно какво трябва да правиш и какво не. Натрапват ти, че трябва гледаш и слушаш предавания които не ти харесват, и като си кажеш мнението, то тогава избухва скандал. След това човек се натъжава, и си мисли дали правилно е постъпил като си е казал мнението, че не харесва това което любимия харесва.

3
Цитат
Мисъл за деня:
От Невидимия свят всеки, който е нетърпелив, пращат го тук да се прероди, да се учи на Земята. Тъй щото, щом сте слезли на Земята, вие не сте от търпеливите. На Земята сте дошли да научите закона на търпението. И всичките несгоди на живота са училище, дето искат да ви покажат, да ви научат на търпение. Защото всичко в света, което е създадено, е на мястото си.
Понякога мисълта на деня като че ли идва като отговор на въпросите които си задавам...Ще ви бъда благодарна, ако коментирате точно тази мисъл. Аз самата мисля, че наистина ми липсва точно търпение..И много от проблемите ми произлизат точно от това...

4
 Здравейте мили приятели! Отностно мисълта за деня аз мисля, че всеки който намерил хармония в душата си наистина живее в божественното! Вие как мислите?

5
  Тук можете да напишите вашите коментари за прочетените мисли за деня от Учителя Петър Дънов/в началото на сайта/.Понякога нашите тълкувания са много различни.И това е много интересно.

6
  Тук можете да напишите вашите коментари за прочетените мисли за деня от Учителя Петър Дънов/в началото на сайта/.Понякога нашите тълкувания са много различни.И това е много интересно.
"Как да проявяваме божията любов" Аз мисля като си помагаме и обичаме безприкословно със думи и с действия.Помоща може да бъде много различна и разнообразна, важното като помагаш да е поискана помощ , защото представете си ако помагате на човек който не иска да му се помага, то тогава той ще бъде толкова ядосан и ти няма да получиш удоволетворение от помощта която си дал и душата ти ще бъде смутена от действията на човека на когото си се опитал да помогнеш.Трябва да вървим по стъпките на Христос,това е истината да бъдем благоразумни и да обичаме другите както себе си.Обичам ви обичайте се и вие!

Страници: [1]