Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Вили Николова

Страници: [1]
1
Школа / Re:2010-08-23, Добро и съвършенство, СБ, 29.08.1926г.
« -: септември 01, 2010, 02:14:48 pm »
 Здравейте,

разбирам как действа закона на внушението и съм убедена ,че всеки може да разкаже редица случки,при които е изпитал силата му.При мен се получи обратнен ефект преди години и всичките книги на Луис Хей,които бях купила,не можаха да ми помогнат,защото крайната ми цел беше глупава и необмислена прищявка или с най-прости думи,"на бодлива крава Господ рога не дава".
Това, което сега се питам е : кога и до колко можем да работим с внушението,има ли граници,какви принципи трябва да спазваме,когато го използваме и грешно ли е да изразходваме тази сила за щяло и нещяло,разни дребни облаги и маловажни неща?

2
Поздрaви на приятели / Re:Честит рожден ден!
« -: август 18, 2010, 04:59:59 am »
Честит рожден ден,Никола!

Пожелавам ти Радостта,Подкрепата и Светлината,които съм получила от теб през форумите, да ти се върнат многократно!

3
 Здравейте,
благодаря на Никола , че "отвори" темата и за допълнителните въпроси. Доста неща,за които говори Учителя относно шестата раса са ми още непонятни и недоразбрани,но мисля,че хората,които ще я изградят няма да са нищо повече от едни осъзнати души, с непоколебима вяра в Бог,които имат ясна представа за земния път и нуждата от него.Спрямо качествата им,си ги представям като преданни ученици, с изградени добродетели и силна интуициа,която ги мотивира и помага да служат, а всякакви етикети като индиго,кристали и други подобни на мен са ми смешни и ненужнни.
 За пътя ,който тези души трябва да извървят ми е трудно да отговоря,но съм сигурна,че за "новородените" той ,ще е много по-лек и приятен от сегашното лутане.
 Относно темата за родителите,на мен това ми е "болната" тема ,защото тук имам най-много противоречия.Аз като жена ,която иска да бъде майка , никога не съм си мислела,че мога да "доведа" някакво "чудо" от шестата раса,но тайно хранех амбиции и "велики" планове (типично по светски) , което всъщност само ми навреди. Сега,като се замислих за двустранния процес при родители-деца и за неговата цел-новораждането, си давам сметка как съм се заблуждавала сама.
 А към тези , които имат опит с осъзнатата бременност,отглеждането и възпитанието, ще отправя молба да го споделят тук във форумите,което вярвам ще бъде от полза за всички,независимо имат или не деца.
 Поздрави!

4
Здравейте,
темата за мен е много важна и мисля,че тук всеки може да се "похвали" с голям опит.
Натрапването на идеи е насилие, но според мен във форумното(виртуално) общуване е невъзможно.Лично аз ,като прочета няколко мнения на даден съфорумник,които не ми харесват от там нататък директно го "прескачам", ако ще да е най-големия гуру за останалите.Да,дори и само като четяща съм търсила и съм получавала помощ от форумите,което за мен е достатъчно. Други,които търсят нещо повече може да са останали разочаровани,но насилени в никакъв случай.
 Втория въпрос,засяга най-близките ни ,за които искаме наи-доброто или от които ние самите имаме голяма нужда и затова се опитваме да наложим мнение. За мен това си е насилие,резултата от което никакъв, а последствията отрицателни и изцяло за сметка на насилника.
 Примери имам много , когато съм се опитвала да давам непоискани съвети и да променям насила мой близък, който първо,че не ме разбира и второ ме смята за досадна.
От другата страна, мога да кажа за баща ми, който пак от обич,преди време искаше да наложи неговите(светски) идеи и разбираня и не удобряваше мойте (духовни). Случи се така, да види че ме губи,че умирам,преживя най-големия си страх,след което беше толкова радостен и благодарен на Бог, че от раз прие всичко.
Усещала съм като насилие, различни убеждения от близки и познати по повод на това,че съм вегетарянка, за начина ми на живот,но и тогава гледам да се въздържам от много обяснения, за да не се стига до излишни спорове.

5
Здравейте,
лично за мен, на този етап, критикта е абсолютно необходима и благодаря на всеки, който го прави добронамерено и с любов, независимо от тона и парливите думи.До сега нямам случай,при който някой да ми е навредил с критика и се радвам, когато има други с повече опит, които освен че ни държат будни , могат и да ни предпазят от излишни постъпки.Няма място за сърдене , когато някой отдели време и усилия за да ти помогне, да ти "даде" Светлина.За това ме учудва, че точно в братските среди срещам толкова "наранени" души.

6
Здравейте ,
аз до сега,колкото и да "свалям летвата" истински Лот не съм срещала, но съм убедена че има живи Учители между нас и вярвам че "от горе" не са ни оставили сами като виждат колко сме объркани.За нас остава да ги разпознаем и мисля,че не е чак толкова трудно.Мога да споделя и моите критерии : Като за начало e начина на общуване-открит и естествен,Словото му е необятно,но лесно и разбираемо.За разлика от многото "доброжелатели" един Учител никога няма да ни "задръсти " с купища теории и сложни изрази,напротив.Той използва нашия личен житейски опит и с реални примери ни помага да разберем и поправим грешките си. Учителя има Любов и Търпение, но винаги казва Истината и работи със закона на Правдата,което е най-неприятното за нас учениците и с лека ръка можем да отхвърлим Божия служител.Дори и след това Учителя не се сърди,не заплашва,не обижда,както много самозвани,той само напомня и предупреждава.Останалото е въпрос на личен избор,а оправданията са за наша сметка.
Поздрави!

7
Здравейте,
 аз мисля ,че енергията на всеки е свързана със силата на волята,вярата и любовта му .Според мен духовния човек не може да бъде слаб, защото радостта от съзнателната работа дава достатъчно сили. Аз лично колкото повече отправям мисълта си "нагоре" толкова повече енергия имам и обратното.Предполагам ,че с всички е така,но може ли да споделите вашите принципи за запазване на енергия и как прилагате закона.

8
Здравейте,

Благодаря на Никола за коментара , защото мисля че прилагането е основен проблем за повечето от нас.На мен лично,многократно ми се е случвало да се проваля,точно поради липса на будност. Уж на теорията съм много добра, но като дойде ред да я приложа, постъпвам по най-неразумния начин и "проспивам шанса".
Напълно подкрепям мнението за ползите от виртуална школа и поздравявам всички участници. Знам , че не е лесно да се споделя опит(особенно "горчивия") и да се дават реални примери (не поради липса),но вярвам че това е най-ползотворния начин да се използва времето до поправката (следващия изпит) и да се разберат Божествените идеи.

Светли дни !

Страници: [1]