Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Светослав Иванов - Момчилвойводов

Страници: [1] 2 3
1
ЧЕСТИТ ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА И СЛАВЯНСКА ПИСМЕНОСТ, ДУХОВНОСТ, КУЛТУРА И НАУКА!

Единство между българите и славяните под
Ръководството на Елохил за идването на Новата култура на Шестата раса!

“Затова благоволих да извикам отдалеч, от край Небесата двамата братя (Константин – Кирил и Методий), светила на славянския род, и да им връча Словото на Истината и Словото на Живота, да ви го донесат и ви научат на пътя Ми, по който да възлезете във Вечната Виделина, в която обитавам: Виделината на Живота, която ви проводих да пребъдете в нея, която светът не прие, но я отхвърли и предаде помазаника Ми на завета, Исуса, на поругание и смърт, защото делата на тоя род бяха лукави. Но престъпниците на завета Ми приеха заплата за своите беззакония и от нине всичко се прекратява. Правдата е вечна, Отец ми е неизменяем, делата Му са неотложими, вий сте Мой народ. Господ потърси дом за Себе Си и изборът Му падна в славянското домородие, което Небето възлюби за неговата Божествена добродетел. За това ви пратих двамата Мои служители да ви донесат радостната вест да напуснете мрака на тъмните езически богове. И биде радост голяма в световете на Виделината, кога Бог положи печата на великото Си име на вази и вложи Духа Си в сърцето ви в завет вечен. И явих се на тогавашния ви царстващ господар (кан Борис) и му известих волята на Небето да приеме пратениците Ми на Новия завет и той ми послуша гласа и се удостои пред Мене да стане родоначалник на духовното ваше възраждане.”

Из “Призвание към народа ми”2
На представянето във Варна на 08.05. на книгата "Петър Дънов и Ванга - пророци и предтечи на антихриста" на Висарион Зографски, варненските братя не се поколебаха да се противопоставят на измислиците и клеветите срещу Учителя - Петър Дънов. Варна доказа, че е духовна крепост на Учителя и Всемирното Бяло Братство.

Visarion vuv Varna za Dunov i Vanga 3

3
Ако дадена наука или общество са окултни, то не би трябвало да пише за тях по вестниците, списанията, Интернет или по книгите, които може да намерим в книжарниците или по уличните щандове. Пише ли за тях по тези места, това означава, че те не са вече окултни - или са били разкрити, или просто са остарели.

4
ЧЕСТИТА ДУХОВНА НОВА ГОДИНА!

“Сега вие искате да знаете каква ще бъде новата духовна година. Това зависи от вас. През тази година повече работете, по-малко говорете. Ако вие сте добри, и годината ще бъде добра; ако сте разумни, годината ще бъде добра. Когато човек е здрав и нуждите му са задоволени, годината е добра. Изобщо, добра година за даден човек е тази, която задоволява нуждите му и премахва всички препятствия от неговия път. Щом се натъква на нещастия, страдания и недоимък, годината не е добра.
...
Поздравявам ви с новата година – годината на Божията Любов.
Цялата година е Божия. Бъдете радостни и весели!”


"Развити и недоразвити". Лекция от Учителя, държана на 22 март 1933 г., София, Изгрев.5
ЧЕСТИТО ОСВОБОЖДЕНИЕ ОТ ОСМАНСКО РОБСТВО!

БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ!


"Свободата на българите е дадена от Бялото Братство и ако злоупотребят с нея, да му мислят. Щяха да видят българите свобода, ако не беше влязъл Бог в руския цар Александър II и не му беше внушил да освободи България. Манифестът на руския цар за обяване на войната е Словото на Господа за освобождение на България. Така че българите дължат освобождението си първо на Бога, второ - на Бялото Братство, трето - на руския цар и четвърто - на руския народ."

Петър Дънов, "Българската душа", "Българите и България", Издателство "Астрала", 2000, стр. 187-188.6
Окултни науки / Re:ПАРАПСИХОЛОГИЯ
« -: февруари 27, 2011, 03:22:35 am »
Парапсихологията изучава психобиоенергоинформационното взаимодействие между човека (предимно) и околния свят, проявяващо се в парапсихични феномени, като: телепатия, телеестезия ("ясновидство"), телекинеза, левитация и др. Научната и приложната парапсихология се нарича в Източна Европа и психотроника.

Парапсихологията официално бе призната за наука първо в Швеция през 2003 г. Администрацията на най-стария университет на Скандинавския полуостров - Lund University, назначи първия професор по парапсихология и хипнология.

В България през 1966 г. беше създаден Научно-изследователски институт по сугестология и парапсихология с ръководител д-р Георги Лозанов, психиатър, закрит в края на 70-те години. От 80-те г. до днес най-известен изследовател и популяризатор на парапсихологията - психотрониката е инж. Кубрат Томов. В момента у нас няма държавен институт или частен такъв, който да прави парапсихологически изследвания или да класифицира и сертифицира хората с парапсихични способности.

В Русия проф. д-р Александър Панасюк, психолог, е един от най-сериозните изследователи на парапсихичните спсобности и явления, когото аз уважавам. Неговата Голяма енциклопедия по парапсихология е най-добрата в света за момента.


8
Аз съм човек на науката и експериментите, а не на философстването. През май, тази година, реших да пробвам метода на Хира Ратан Манек. Издържах 3 дена на вода. Всеки ден вървях по няколко километра. Видимо отслабнах. Получих леко замайване и усещане за физическа слабост. Тогава спрях. Иначе телосложението ми е нормално и съм вегетарианец от лятото на 1979 г. Това е. Има ли и други да споделят опита си? Ние не можем да научим хората да станат вегетарианци (публична тайна е, че някои, които се представят, че са от Братството, скришом ядат месо), а камо ли да се хранят със слънчева енергия!

9
Окултни науки / Re:Новораждане
« -: юни 13, 2010, 04:41:54 am »
Не е ли добре да се открие форуми по психология, педагогика и философия?

10
Други / Re:Рожден ден на сайта
« -: юни 07, 2010, 04:19:19 am »
ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ!

Единственият истински сайт на учениците на Всемирното Бяло Братство!

"Глава на Твоето Слово е Истината!"

УСПЕХИ!

11
Окултни науки / Re:ПАРАПСИХОЛОГИЯ
« -: април 17, 2010, 02:32:49 am »
Цитат
Много хора биха те упрекнали за това, че даваш непоискани съвети или че поучаваш,...

Здравей,

От упреците на "езотериците" най-малко се безпокоя, тъй като това са среди робуващи на религиозни суеверия и без познания по библеистика, история на християнството, психология, астрономия и др. науки.

Форумите са място за обмяна на мнения и е нормално, който участва в тях да получава отвреме-навреме непоискани съвети. Поучаването ми е професия – нали съм богослов, пък си имам и квалификация за учител. ;-) Аз поучавам в областите в които имам дългогодишни интереси и проверени знания – религия, окултизъм, парапсихология, психология, психотерапия, история... Никога няма да ме чуеш да поучавам в области, като: математика, химия или инженерни науки – там съм некомпетентен и си мълча.

12
Окултни науки / Re:ПАРАПСИХОЛОГИЯ
« -: април 16, 2010, 01:48:56 am »
Има ли публичност, сензация, печелене на пари от ясновидството, лечителство и др. -
мисля че има голям проблем за човека и за духовното му развитие.
Има проблем единствено за слабите духом и комплексираните, защото не издържат на изкушенията на славата и парите. Но това е техен проблем.

13
Окултни науки / Re:ПАРАПСИХОЛОГИЯ
« -: април 16, 2010, 01:42:33 am »
Здравей, Никола.

В сайта www.bratstvoto.net няма реклами. Има обяви предлагащи неща полезни за братския живот и личното духовно усъвършенстване. Явно се бъркаш с един друг братски сайт.

При моето обучение по екстрасензорика не правя разлика между светски и духовни хора и то не е ориентирано предимно към братските среди. Както при компютърната грамотност и музикалното образование също не се прави разлика между светското и духовното. Учиш, завършваш, а после е твоя воля дали ще проектираш на компютъра си ядрено оръжие или ще свириш на цигулката си чалга. Днешното образование е прагматично, а не идеологизирано. Консерватизмът е губене на време. Затова Учителя набляга на новото – Ново Учение, Нова Култура, Нов Човек. Чети литература по психология, библеистика, академична философия, физика, история – тези науки ще ти помогнат да отсееш зърното от плявата в окултизма и езотеризма и да имаш по-широко и съвременно разбиране за Новото Учение на Всемирното Бяло Братство.


14
Сега няма да казвате „Христос възкресе“, но ще кажете: „Да възкръсне Любовта! Да се разпръснат враговете, които ни мразят!“
“Възкресение на Любовта”. Беседа от Учителя, държана на 1 май, Великден, 1921 г. в София

15
Други / Re:Курсове
« -: март 19, 2010, 02:46:19 am »
Интензивен специализиран курс
по
ТЕОРЕТИЧНА И ПРИЛОЖНА ЕКСТРАСЕНЗОРИКА,
ТЕЛЕЕСТЕЗИЯ (ясновидство), ТЕЛЕПАТИЯ И РАДИЕСТЕЗИЯ,

съобразен с най-новите световни научни разработки и експресния
Пси-метод на Светослав Иванов

За повече информация - виж профила.

Страници: [1] 2 3